TUNNUSTUS ESPANJAN TURISTIBLOGGAAJILLE

Espanja on tänä vuonna Matkamessujen yhteistyökumppani ja saimme juuri viestin, että meidät on valittu yhdeksi turistivaikuttajaksi yhteistyöhön Espanjan ”Costa del Sol Turistas Inocentes” -toimiston kanssa. Saamme palkkion lisäksi hienoja turistietuja, esim. ilmaisen majoituksen Sevillassa, Rondassa, Esteponassa ja muutamassa muussakin kohteessa, ja uudet opastetut vaellukset esim Torcalissa ja Caminito del Reyllä, kunhan kirjoitamme niistä sitten hyvän blogitekstin. Olemme jo harrastusmielessä niistä kirjoittaneetkin, eli tiedämme osaavamme ja otamme mielihyvin haasteen vastaan. Katso vaikka täältä:

Ronda bussilla tai autolla – aina hyvä
Estepona
Torcal
Caminito del Rey

Viisi vuotta  sitten kyselin kavereilta, kannattaisiko meidän alkaa kirjoittaa matkablogia ja kyselin nimiehdotuksia sille. Sain rohkaisua ja ehdotuksia, joista en sitten valitettavasti valinnut mitään, vaan valitsin blogin nimeksi vähän hankalan ”Espanjaan Espanjassa Espanjasta”, koska ajattelimme kerätä siihen kokemuksemme Espanjan matkoista, emmekä siinä vaiheessa edes tienneet ajavamme vielä vaikka Montenegroon tai viettävämme kodinvaihtoviikkoja Hollannissa ja Sveitsissä, pyöräilevämme Sloveniassa, retkeilevämme autolla ja pyörällä Saksassa tai kirjoittavamme myös lähiretkistämme Suomessa.

Mutta tehty, mikä tehty ja vaikka olemme jo vaihtaneet blogimme nimeksi paremmin meitä kuvaavan Ailajajuha olemme koko päivän sydän täristen iloinneet tästä ”Costa del Sol Turistas Inocentes” meille antamasta hienosta  tunnustuksesta. Olemmehan jo vuosia kirjoitelleet tekstejä kohteista, joihin varmasti halutaan turisteja ja innostaneet muitakin niissä käymään. Esimerkkejä näistä ovat esimerkiksi Torremolinos, älä jätä väliin!, Benalmadenan parhaat nähtävyydet, Benahavis – Espanjan rikkain kylä, jotka koko ajan ovat olleet luetuimpia artikkeleitamme. Olemme tämän kyllä ansainneet – eikö? Näiden lisäksi olemme ahkerasti yhdessä patikoineet tuntemattomilla vuorilla ja pikkukylissä ja kirjoittaneet niistä kaikenlaista positiivista ja sitä jatkamme yhdessä edelleen.

Tämä juttu kannattaa lukea loppuun asti ennen kuin onnittelet. Lopussa on yllätys.

Meidän muukin aktiivisuutemme Espanjassa mainittiin perusteluissa. Juha on villinnyt espanjalaiskoululaiset kitaransoitolla, tiptapilla  ja muumilauluilla  jo montakin kertaa, ja itse olen päässyt näyttämään Suomi-kuvia ja kokeilemaan espanjantaitojani:

Palkintoa myönnettäessä mainittiin myös muu myönteinen panoksemme verkostoitumiseen. Tässä jotain esimerkkejä:

Aurinkorannikon kuoro on saanut Juhasta tunnollisen ja vahvan tenorin.

Olemme tutustuneet Andalusian pikkukylien festareihin Andalucian elämysretkien kanssa. Yksi hauskimmista oli tämä porkkanafestari, jossa opimme, että porkkanat voivat olla violetteja ja isoja, melkeinpä mustia. On muuten ryhmä, jota suosittelemme kovasti.

Seurakuntakodilla olemme jo pitäneet neljä ihan omaa lauluiltaa laulattamalla matkalauluja ja kertomalla vinkkejä erilaisista patikointi- ja retkikohteista, joissa olemme itse käyneet. Tässä yksi suosikeistamme. Refugio de Juanar. Toinen yhtä suuri suosikkimme on Pizarra.

Koskettaa tässä palkinnossa oli myös Espanjanopettajien yhdistyksen suositus. Olemme ihan tosissamme ja sinnikkäästi paneutuneet myös espanjan opiskeluun. Meillä on jo todistukset lukion lyhyen espanjan kurssien läpäisystä. Keväällä 2021 olimme espanjan kertauskurssilla ja opettajamme oli niin vakuuttunut taidoistamme, että pyysi artikkelia Espanjanopettajien lehteen. Innostuneina valitsimme aiheeksi kodinvaihtokokemuksemme, kirjoitimme jutun ja kuvitimme sen muistoillamme:

Matkailusivustot alkavat jo aueta espanjaksikin, kun kaikenlaisesta kulttuurista ei oikein ole suomeksi tietoa saatavilla. Viimeksi selasimme niitä, kun piti hankkia tietoa jouluseimien kakkijasta.

Kokeilimme espanjan kurssilla myös kokonaisen blogikirjoituksen tekemistä espanjaksi. Ei kuulemma ollut huono.

Córdoba en español.

Kun vielä oppisi puhumaan ja yleensäkin muistaisi, mitä on oppinut.

Joku oli selvästikin seurannut meitä ihan viime aikoina, koska saimme kiitosta myös siitä, että olemme jakaneet esimerkiksi Espanjan joulunviettoon liittyviä tekstejä ihan viime viikkoinakin. Esimerkiksi näitä:

Rute – suklaata, seimiä ja anislikööriä

Estepa ja Espanjan jouluherkut

Seimet kertovat Betlehemistä, joulusta ja muustakin

Nyt olen hehkuttanut ilomme aiheita jo niin paljon, että päivän mieliala on pelastettu, vaikka joudunkin sanomaan:

APRILLIA!

Costa del Sol Turistas Inocentes (eli Aurinkorannikon viattomien turistien keskus) olisi kyllä voinut meille jonkun tunnustuksen antaa jos tuollainen keskus yleensä olisi olemassa. Nimittäin kaikki tuo edellä oleva oli kyllä ihan totta, mutta tämä meille myönnetty palkinto vain ihan itse keksimämme paikallinen aprillipila.

Tänään on viattomien lasten päivä, jota Espanjassa vietetään samaan tapaan kuin meillä aprillipäivää. Lehdissä ja muussa mediassa on valeuutisia, ihmiset kertovat toisilleen yllättävistä kuulumisistaan, ihmisiä houkutellaan kerääntymään toreille katsomaan milloin mitäkin sensaatiota, ja joulutoreilla myydään pilailuvälineitä, peruukkeja, syyhypulveria, näkymätöntä mustetta ja muuta hauskaa.

Yksi yleinen pila on kiinnittää toisen selkään salaa valkoinen paperinukke. Joskus siinä lukee sana ”inocente”

Tietyillä paikkakunnilla on omia fiestoja. La fiesta de los locos de Jalance Valenciassa (loco=hullu), jossa hullujen pormestari johtaa kaupunkia vuorokauden. Murciassa on juhla, jossa tanssitaan kansantansseja ja lauletaan, ja muutamissa paikoissa Pohjois-Espanjassa valitaan lapsi piispan tehtäviin vuorokaudeksi. Hulluin juttu, jonka olen kuullut on Festa dels Enfarinats Alicantessa, jossa ensin kapinalliset kerääntyvät kaduille syöksemään kaupunginhallituksen vallasta ja tämä sitten johtaa sotaan, jossa heitellään jauhoja ja munia. Täällä on valaiseva video  tuosta fiestasta. Lisäys: Nyt tämän kirjoitettuani näin, että myös Iltalehdellä on ollut tästä juttu.

Kirkko ja kaupunki -lehden artikkelista luin siitä, miten viattomien lasten päivää eri maissa vietetään. Raamatussa sille on tausta, jossa sitä vietetään niiden viattomien lasten muistoksi, jotka kuningas Herodes määräsi tapettavaksi, kun tietäjät olivat pettäneet hänet, kun eivät tulleetkaan takaisin. Espanjaa puhuvissa maissa on otettu mukaan tämä tietäjien käyttämä huijaus, eli päivänä huijataan tämän muistoksi. Huijaaminen on saanut erilaisia muotoja eri maissa. Tässä linkki artikkeliin:
Kirkko ja kaupunki

Oikeastaan vähän harmi, että espanjalainen Día de los Santos Inocentes eli viattomien lasten päivä on sellaiseen aikaan vuodesta, että tuskin olemme siellä silloin koskaan. Olisi kiva nähdä, miten se toimii ja osallistua johonkin hassuun tapahtumaan.

Kiitos kun kävit, jatketaan iloista patikointia, espanjanopiskelua ja kirjoittelua! Sinne Sevillaan erityisesti olisi tehnyt mieli.

Voit jatkossakin seurata meidän  Ailajajuha-sivuamme Facebookissa. Tekstejä Espanjasta tulee lisää keväällä 2024, matkat on jo varattu.

15 ajatusta artikkelista “TUNNUSTUS ESPANJAN TURISTIBLOGGAAJILLE

    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Kyllä me jatkamme, yksi haaste on kasvattaa lukijakuntaa, että kaupalliset yhteistyöt olisivat mahdollisia ja sellaiseen nämä hassut tekstit usein johdattavatkin. Ja onhan tämä todenmukainen kertomus espanjalaisesta aprillipilasta, useimmille suomalaisille tämä huijauspäivä on vieras ilmiö.

      Tykkää

      Vastaa
  1. cillamariatravel

    Heh, uskoin minäkin palkintoon ihan tosissani 😀 Meillä on veljen kanssa tapana huijata toisiamme aina matkojen aikana, mutta yleensä omat huijaukseni paljastuu jo ennen kuin pääsen jutun loppuun, koska alan nauraa jo etukäteen. Veljen huijaukset ovat paljon uskottavampia, ja olenkin monta kertaa mennyt lankaan.

    Mutta olisitte voineet ihan hyvin saada jonkin paikallisen palkinnon, koska kyllä eri tahot seuraavat näitä blogeja. Itse olen mm. saanut kutsun Meksikon itsenäisyyspäivän juhliin Meksikon suurlähetystöön, kun he olivat löytäneet mun blogista ja Instasta Meksiko-innostukseni.

    Tykkää

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Kyllä olemme tulossa matkamessuille. Heti torstaina, mutta voipi olla, että muinakin päivinä. Tuo huijaus oli siis ihan itse keksimäni, eli sellainen juttu, mitä olisimme itse toivoneet saavamme.

      Tykkää

      Vastaa
  2. reissukuume

    Meni kyllä ihan täydestä täälläkin! 😊Ehdottomasti olisitte moisen tunnustuksen ansainneet (tosin joltain toiselta taholta 😁).

    Ehkäpä nähdään Matkamessuilla!

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
  3. Mari / Maailma kotina

    Niin kunnon soluttautumista olette Espanjassa tehneet, että onnitella sopii. Ja tärkeintä tietysti, että olette nauttineet reissussa

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Selailin juuri kirjoituksiani Espanjasta ja niitä tosiaan on valtavasti. Itselle kivoja muistoja, mutta olen kyllä kuullut Espanjassa lomiaan viettäviltä myös kiitoksia vinkeistä. Olen itse tähän tyytyväinen.

      Tykkää

      Vastaa
  4. matkallakaikkialle

    Kyllä meni täydestä tämä tunnustus, kun olette niin kattavasti Espanjasta myös kirjoittaneet 🙂 Ehkä sitten ensi vuonna oikeasti!

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Kiitos, koin itsekin, että kirjoitin ihan uskottavan aprillipilan. Tässä juuri olemme suunnittelemassa seuraavaa matkaa Espanjaan, kolmen viikon päästä lähdetään ja sitten alkaa syntyä lisää.

      Tykkää

      Vastaa
  5. askoleppilampi

    Onneksi en onnitellut ennen kuin jutun loppuun. Kiitos, kun varoittelit 😉 Ihmettelin kyllä kovasti miten olette malttaneet pitää palkinnon piilossa etenkin kun juuri tapasimme parikin kertaa, jopa upeassa matkalauluillassa. Olin aivan varma, että olette saaneet palkinnon, sillä olisitte sen ansainneet. Sovitaan, että saitte se leikisti ja hommaatte ne palkintoyötkin siten, että kirjoitatte muutamaan hotelliin ja sitä ehdotatte. Suosittelen! Täällä BEnalmadenassa lueskelen blogianne ja etsin matkakohteita. Laitan yv:n.

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Hahah! Tuon kulttuurin kuvaaminen on tällaista melko rajua välillä. Onneksi luit kokonaan, sait lisätietoa Espanjan juhlapäivistä.

      Tykkää

      Vastaa

Jätä kommentti