Benalmadenan parhaat nähtävyydet

Benalmadenassa on kaikille jotain. Satama ja rantabulevardi ovat paikkoja, joissa varmaan jokainen kävelee. Paloma-puisto käytävineen, lasten leikkipaikkoineen, kasveineen ja lintuineen on rentoa oleskelua varten. Teleférico Benalmadena – kaapelihissi vie ylös vuorelle näköalapaikoille ja vaelluspoluille, sen alle jää Tivoli World. Meille mieluisimmat paikat ovat Mariposario ja Castillo Colomares Benalmadena Pueblossa.

Benalmadenan ranta ja satama

Satamaa ja rantapaseota en lähde edes mainostamaan, nehän löytyvät kyllä. Kaunista on, ja jos hakee hiekkarantaa, ravintoloita, kahviloita ja merimaisemia, ne löytyvät täältä. Pari iltakuvaa kuitenkin asioista, joita ei joka rannalla näe.

Ja päiväkuva viihtyisältä rantapaseolta.

Tämä punainen arabityylinen linna on nimeltään Bil Bil ja se on rakennettu vuonna 1927. Nykyisin se on kunnan omistama kulttuurikeskus. Linnassa on tilaisuuksia ja konsertteja ja se on suosittu paikka siviilivihkimisille. Joskus ohi kävellessämme se on ollut auki. Jos on, kurkista sisään, ei pääsymaksua.

Tivoli World

Arroyo de la Mielin Renfe-aseman lähellä on Tivoli World. Emme ole siellä käyneet, mutta paikka näyttää saman tapaiselta kuin Linnanmäki, joten se kiinnostanee lapsiperheitä. Meidän kuvamme ovat Calamorro-kaapelihissistä, joka lähtee sen vierestä Calamorro-vuorelle.

Calamorro-kaapelihissi ja vuori

Vuorelta on valtavan hienot näkymät yli rannan kylien merelle. Sieltä voi jatkaa vaeltamaan. Me kävelimme sieltä kerran Mirador del Lobolle, oli hyvä ja helppo reitti sillä tavalla. Vuorella järjestetään myös lintunäytöksiä kotkien ja haukkojen kanssa. Katselimme niitä, mutta minulla ei nyt valitettavasti ole niistä kuvaa. (löysin kyllä hyvän linkin hienoinen kuvineen https://www.rantapallo.fi/horisontti/2019/01/08/benalmadena/)

Ja jos tuo Mirador del Lobo kiinnostaa, löydät meidän kokemuksen täältä:

Mirador del Lobolle – kolme vaellusta ja vihdoin perille asti

Mariposario

Benalmádena Pueblossa sijaitseva Mariposario eli perhospuisto on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Tämä Euroopan suurin perhospuisto on tänä vuonna valittu koko Espanjan parhaaksi nähtävyydeksi. En yhtään ihmettele, kohde on ainutlaatuinen.

Benalmádena Pueblon vieressä sijaitsevassa perhospuistossa riittää ihmeteltävää ja kokemista koko perheelle. Myös luonnonystävät arvostavat perhospuistoa, sillä siellä voi nähdä yli 150 erilaista perhoslajia eri puolilta maailmaa, infotaulussa oli paljon kuvia esimerkiksi Afrikasta ja Australiasta. Kerrotaan, että siellä asuu noin 1500 näitä värikkäitä olentoja, vaikka perhosen elinaika on vain 2 – 3 viikkoa. Perhoset olivat usein myös isoja ja värikkäitä.

Puiston perhoset elävät ilmeisesti niille sopivassa luonnollisessa ympäristössä ja lentelevät siellä irrallaan vapaasti. Ihmiselle ympäristö on hankalampi, on liian lämmintä ja kosteaa, eli vierailusta ei tule kovin pitkä.

Puistossa on perhosten lisäksi myös muita eksoottisia eläimiä kuten tukaaneja, kaloja, kilpikonnia, lepakoita, sammakoita, papukaijoja ja onko tämä kenguru?

Ei tehnyt mieli kiivetä parvelle, kun parven lattialla tuli vastaan tämä.

Perhosten elintilasta lähtiessä oli mahdollisuus hankkia itselle värikäs muisto.

Buddhalainen Stupa

Mariposarion vieressä on tämä  buddhalainen valaistumisen Stupa, joka on lännen suurin, 33 metriä korkea Stupa. Sen sisältä löytyy mm. iso kultainen patsas ja elävästi kuvitetut seinät. Sisällä olleesta tiedotteesta luin, että siellä järjestetään myös ohjattuja mietiskelytilaisuuksia, mutta muuten ovi on auki uteliaalle turistille kurkistamista varten.

Paloma puisto

Helppo ja rento kohde Benalmadenassa on Paloma-puisto, jossa voi käydä ihastelemassa isoja kaktuksia, kauniita kasveja, kukkia  sekä vapaana oleskelevia kanoja ja pupuja. Puistossa on myös paljon tilaa lapsille leikkiä ja heitä näkeekin siellä usein. Tietysti leikkipaikkojen lisäksi kesyt linnut ja eläimet kiinnostavat.

Näistä kuvista näkyy yleisiä näkymiä puistosta.

Iltakävelylläkin kohtaa pieniä eläimiä.

Ja puiston nurkassa sijaitsevan kaktuspuiston kaktukset ovat aivan uskomattoman suuria. Lähes yhtä korkeita kuin takana kasvavat palmut.

Colomaresin linna

Viimeinen kohde, mutta ei ollenkaan merkityksettömin. Ennemminkin se kaikkein hienoin kohde Benalmadenassa. Castillo de Colomares on kerrassaan mielikuvituksellisen näköinen rakennus: torneja, muureja, veistoksia ja lukemattomia yksityiskohtia. Kuin satulinna konsanaan.

Nimestään huolimatta se ei ole oikea linna, eikä myöskään yhtään niin vanha kuin miltä se näyttää. Vuonna 1994 valmistunut rakennus on oikeasti Kristoffer Kolumbukselle omistettu monumentti.

Fantasiamaailmoihinkin sopivaa nähtävyyttä alettiin rakentaa vuonna 1987. Hankkeen takana oli tohtori Esteban Martín Martín, jonka mielestä Kolumbukselle ei ollut omistettu tarpeeksi julkisia kunnianosoituksia.

Pääsylippua ostaessamme (2€ eläkeläiseltä) meitä kohtasi yllätys. Myyjä kysyi, mistä olemme ja kun vastasimme olevamme suomalaisia, saimmekin linnaa koskevan esitteen suomeksi. Siinä oli lueteltu 16 kohdetta, jotka kukin omalla tavallaan kertoivat Kolumbuksesta ja Amerikan löytämisen historiasta.

Tässä siis 16 kuvaa:

Kaikkein antoisinta oli kuitenkin katsella linnan muotoja ja rakenteita ja koko ajan kuvitella niiden kertovan historiasta, vaikka koko rakennelma oli reilut kolmekymmentä vuotta vanha. Rakennuksen toisellekin puolelle pääsi laskeutumaan portaita pitkin.

Viimeiset kuvat otimme kiivetessämme jo pois päin linnalta. Niissä näkyy, miten linna sijoittuu Benalmadenan ympäristöön.

Jäikö meiltä jokin nähtävyys vielä näkemättä?

Tätä odotellaan, vielä muutama päivä, niin täälläkin on varmasti upeat valot.

Olet tervetullut seuraamaan myös muitakin matkojamme, tässä linkki Facebook-sivullemme.

Ailajajuha

6 ajatusta artikkelista “Benalmadenan parhaat nähtävyydet

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tuo perhospuisto näyttääkin todella hienolta. Joissain kohteissa, joissa olemme käyneet, on ollut perhospuistoja, mutta emme loppujen lopuksi taida olla käyneet niistä ainoassakaan. Tämän perusteella kannattaisi ilman muuta kuitenkin käydä. Erityisesti myös Colomaresin linna näyttää todella näyttävältä.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Nämä molemmat olivat sellaisia erikoisia kohteita, joita ei ihan joka paikassa ole. Ja tosi kivoja käydä, jos täällä aikaa viettää. Harmillisen moni vain lähtee Aurinkorannikolle eikä poistu rannoilta mihinkään, eli siksi toivoisin monien tietävän näistäkin. Me taas olemme niin hassuja, että rannalla tosi harvon.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Terhi

  Muut kohteet olivatkin minulle tuttuja mutta tuo Colomaresin linna on jäänyt katsastamatta. Olen sen kaukaa huomannut, mutta jostain syystä aina jäänyt käymättä eli matka ei ole osunut juuri sopivasti sen ohi. Täytyy ottaa seuraavan matkan kohteeksi. Benalmadena on yksi suosikki matkakohteista 🙂

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Mekin olemme olleet täällä Aurinkorannikolla jo vuodesta 2015 lähes joka vuosi 2 – 3 kuukautta Suomen talvea välttelemässä ja nyt vasta keksimme tuon Colomaresin linnan. Miten se jääkin noin huomaamatta, en ymmärrä. Mutta kannattaa ilman muuta käydä. Tervetuloa aurinkoon!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kyllä todellakin, rantakohteissa on tosi usein muutakin kuin ranta, kahvilat ja ravintolat. Kunhan vain löytää tai ottaa selvää. Me kävimme kerran Kanarialla ja retkeilimme kaksi viikkoa ihan muualla kuin rannoilla, vietimme ihan toisenlaisen loman kuin moni muu, kun meillä oli auto käytössä retkeilyyn. Se oli kodinvaihto, jollaisia harrastamme aika paljon muutenkin.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s