Baumwipfelpfad Neuschönau

Baumwipfelpfadit ovat kivoja kiipeily- ja lenkkeilykohteita. Helppoja ja hauskoja ja palkitsevat hienoilla maisemilla. Niin tänäänkin. Baumwipfelpfad Bayerische Wald Neuschönaussa Baijerin kansallispuistossa oli tänään tällainen.

Baumwipfelpfadit ovat myös lasten suosiossa. Se näkyy heti tervetulotoivotuksissa.

Erityisesti lapset pysähtelevät myös näiden taulujen viereen. Tässäkin hauska piilokuva. Löydätkö kuvasta 13 eläintä? Oli vaikeaa.

Kaikille osuvaa tietoa oli kyllä tämäkin: Bayerische Wald on Saksan vanhin kansallispuisto.

Aina löytyy myös näitä pieniä leikkipaikkoja. Isolle miehelle toisenlainen haaste kuin pikkulapsille.

Oli tosi rauhallista. Muutama lapsiperhe ja jokunen aikuinen meidän lisäksemme. Helppoja lenkkipolkuja jälleen.

Ja kohta olikin vuorossa kevyen kiipeämisen aloitus.

Ylös taas!

Ylhäällä odottivat taas niin ihanat maisemat, että viipyilin, viipyilin ja viipyilin.

Aurinko alkoi jo lopulta laskea.

Alas oli vähintään yhtä helppoa askeltaa kuin ylöskin.

Spiraalin jälkeen suorempaan ulos.

Kiitos käynnistä peukutti isäntä, niin peukutti vieraskin. Hymyilevätkö molemmat vai vain toinen?

Alhaalta vielä yksi kuva rakennelmasta.

Uloskäynnin vieressä oli vielä luonnonsuojelusta kertova näyttely Hans Eisenmanhausissa, johon pääsi ilmaiseksi sisään. Mentiin.

Päivän lenkkeilyvirkistys oli takana. Matkaa oli tehty noin 250km, pysähdytty kahville hienoissa maisemissa ja ilta sujuu siistissä hotellihuoneessa Vitalescan hotellissa. Aamupalan nautimme omalla parvekkeella, auto odottaa tuolla ikkunan alla.

Seuraavaksi majoituimme pariksi päiväksi AirBnb-asuntoon Aschaussa. Ensimmäisenä iltana kiertelimme Aschaun pienen mutta kauniin ja monipuolisen kylän, jossa oli linna, komea kirkko, niittyjä ja maisemia. Seuraavana päivänä vierailimme Chiemseellä Herren inselillä ja näimme mitä hienoimman linnan, jota kutsutaan Baijerin Versaillesiksi ja myös Fraueninselillä, jolla asutaan ja jolla on luostari. Palaset Baijeria järvineen ja laivamatkoineen olivat todella hienot.

Aschau is ”A Schau”

Chiemsee – Herreninsel ja Fraueninsel

Olet tervetullut seuraamaan myös muita matkojamme. Tässä linkki Facebook-sivullemme:

Ailajajuha

6 ajatusta artikkelista “Baumwipfelpfad Neuschönau

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Tämä Bamwipfelpfad on kiva konsepti monille ryhmille. Nuo taulut ja erilaiset leikit on suunnattu erityisesti lapsiperheille sopiviksi pysähdyksiksi, vaikka on niissä tietoa meillekin. Ja esteettömyys ja rauhallisuus sopii sitten niille, jotka sitä tarvitsevat. Ainoastaan, jos tarvitsee rajumpaa lenkkeilyä ja kuntoilua, tämä ympäristö ei ole se paras. Meille sopii. Olemme vanhoja ja reippaita.

   Tykkää

   Vastaa
 1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys

  Latvustokävelyt (liekö kunnollinen termi suomeksi, tai onko joku parempi?) on kyllä mahtava konsepti! Puiden latvojen tasalta näkee niin paljon.

  Me käytiin vastaavalla Tatravuorilla, ja siellä tuon tornin sai tulla halutessaan alas myös liukumäkeä pitkin. Ja tornin huipulla spiraalin keskellä oli verkko, jonka päälle sai mennä kävelemään ikään kuin tyhjän päälle. Liukumäki jäi testaamatta. 😀

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Juu, suunnilleen tuollaisen suomennoksen löysin minäkin latva-/latvustokävelyt. On oikein mukava korkeus katsella ympärilleen ja sitten kun voi vielä kiivetä korkeammalle katsomaan puiden latvojen yli maisemia. Tämä oli meille viides Baumwipfelpfad, yksi Tsekissä (Lipno), yksi Itävallassa (Salzgammergut) ja kolme Saksassa. Niistä ensimmäinen Schwarzwaldissa oli mielestämme hienoin. Bongailemme nämä kyllä edelleenkin, kun reitille sattuvat. Liukumäkiä emme ole mekään testailleet. Nuorison ilohuudoista päätellen ovat heille hauskoja.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Paluuviite: Františkovy Lázně | Aila ja Juha

 3. Paluuviite: Matkavuosi 2022 | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s