Meilahden Arboretum

Seurasaari on kaikkien tietämä paikka. Sinne osaavat turistit ja ulkoilijat, sen ulkoilmamuseo on ainutlaatuinen. Sen lähellä on paljon muutakin nähtävää. Meilahden Arboretum tarjoaa hyvän paikan kukkien ja puiden katselemiseen ja piknikille, Tamminiemen museo on ainutlaatuista lähihistoriaa ja Munkkiniemessä on paljon enemmän nähtävää kuin arvaisikaan.

Kovin moni kulkee tänäänkin Helsingin hienoimmassa puistossa eli Haagan Alppiruusupuistossa, siellä kävimme juuri mekin. Mutta on vaihtoehtoja, jos haluat rauhallisemman paikan. Sellainen on Meilahden ruusupuisto, joka tarjoaa nähtävää pitkin kesää. Kävimme tänään, eli 16.6.2022 katsomassa kukkimistilannetta. Aivan valtavan ihanaa! Tässä kartta ja tuoreimpia kuvia.

Meilahden Arboretum – näin löytyy

Käänny Seurasaaren suuntaan Paciuksenkadulta Iho- ja Allergiasairaalan vierestä, ja hetken päästä oikealla on Meilahden Arboretumin parkkipaikka. Nelosen raitiovaunusta voit jäädä pois Paciuksenkadulla ja kävellä parisataa metriä Arboretumiin. Seurasaaren parkkipaikalta bussin 24 päätepysäkiltä sinne kävelee kymmenessä minuutissa. Näin lähellä – oletko käynyt? Me löysimme paikan vasta ensimmäisen pandemiakevään alkaessa, kun kirjoitin Googleen ”ruusupuisto Helsinki”. Melkein hävettää.

Tämä näyttävä valkokukkainen puu on varmaan jo ylihuomenna vihreä. Niin paljon oli valkoisia terälehtiä nurmikolla.

Täällä ei yhden puun kukinnan loppuminen kuitenkaan haittaa mitään. Niiin paljon muuta löytyy. Ja eri väreissä.

Ja kun kaikkiia alppiruusut ja atsaleat kiinnostavat, niitä kaipaava löytää niitä täältäkin.

Seuraava houkutin ovat ruusut, jotka juuri nyt alkavat kukkia. Vielä ehdit hyvin kokea niiden loiston.

Tästä jatkuu aikaisempi tekstini Meilahden arboretumista eli ruusupuistosta:

Meilahden Arboretum tarjoaa erilaista nähtävää keväästä syksyyn. Alkukesästä siellä kukkivat puut, alppiruusut ja muut pensaat. Nämä kaikki ihanat kukkakuvat on otettu hiljaisena iltahetkenä samaan aikaan kun kansa tungeksi katsomassa Haagan Alppiruusupuistoa.

Muutama alppiruusu on täälläkin.

Kukkien, pensaiden ja puiden lisäksi alue tarjoaa rauhallista nurmikkoa ja myös pöytäasetelmat alueella viipymiseen ja seurusteluun.

Ensimmäinen käyntimme osui hetkeen, jolloin runsaat ruusupensaat olivat vielä täynnä nuppuja.

Myös toinen käyntimme oli pikkuisen epäonninen ruusujen suhteen. Pari rankkasadepäivää parhaaseen kukinta-aikaan oli jo vienyt osan ruusujen loistosta. Mutta eipä hätää, kyllä puistossa aina nähtävää on. Penkkien rivin takana on istutettu perenna-alue, jolla sille istutetut perennat saavat levitä ja kasvaa luonnollisesti.

Puut tarjoavat nähtävän lisäksi myös muuta hupia. Tässä istui hetken kuvan ottamisen jälkeen neljä lastenlastamme hauskasti kuvaa varten, en vain muistanut pyytää lupaa sen kuvan julkaisemiseen.

Yhdessä heidän kanssaan etsimme kauneimmat ruusut kuvia varten.

Auringon laskiessa katselimme sen kultaamia puiden latvoja ja päätimme tulla monta kertaa uudelleen. Ainakin ruska-ajan näkymiä odotan innolla.

Tulimme uudelleen jo ennen ruskaa. Aamukahvit juhannuksena olivat täällä erittäin tunnelmalliset.

8 ajatusta artikkelista “Meilahden Arboretum

 1. Array

  Ihania kuvia ja ihan omilta kotikulmiltani! Asun Munkassa ja kuljeskelen usein Meilahden Arboretumissa koirani kanssa. Todellakin nätti paikka (syksylläkin), jossa on kiva levähtää kukkaloistosta nauttien. Ja kivenheiton päässä paljon muutakin kaunista – jos ette ole vielä käyneet kaffella Cafe Adjutantissa Tamminiemen museon kupeessa, menkää ihmeessä. Upeat maisemat, rauhallinen miljöö ja mahtavat baakkelsit.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   On tosiaankin kiva paikka, ja hauskaa löytää joku muukin, joka sen tuntee. Kiitos vinkistä, kävimme viime viikolla Tamminiemessä, mutta ohitimme Cafe Adjutantin silloin, kun sisällä näytti olevan liikaa väkeä ja terassilla satoi. Eilen kiertelimme Seurasaaressa ja pyöräilimme Munkkiniemessä. Juuri äsken palasimme Munkasta, lemppari jätskikioskiltamme Munkkiniemen rannasta. Mekin olemme asuneet siellä, vaikkakin siitä on jo aikaa. Kiitos kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kehuista ja kommentistasi! Meilahden arboretum on varmasti kohde, jolla on erilaista annettavaa pitkin kesää. Juuri nyt alan jo odotella ruskaa.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Paluuviite: Kesän kukkia ja kukkapuistoja pyöräillen | Aila ja Juha

 3. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kaikki puulajipuistot eivät ole kovin erikoisia, mutta Meilahden Arboretum on kyllä todella upean näköinen. Täytyy yrittää viimein ensi vuonna ottaa tavoiteeksi käydä keväällä / alkukesästä ihailemassa näitä Helsingin upeita puistoja!

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Tämän Meilahden ruusupuiston paras anti on minulle rauhallisuus ja ruuhkattomuus ja sitten se, että vaikka siellä ei ole massoittain joitain pensaita tai istutuksia, niitä on riittävästi ja pitkin kesää on uutta nähtävää. Juuri nyt aloittavat ruusut.

   Tykkää

   Vastaa
 4. Paluuviite: Matkavuosi 2022 | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s