Kesän kukkia ja kukkapuistoja pyöräillen

Haagan Alppiruusupuiston lisäksi löytyy muitakin kukkivia puistoja. Alppiruusuja Kivimäen puistossa Vantaalla, omenapuita Malminkartanon omenapuupuistossa ja muuta ihanaa vihreää pyöräilyreittini varrella.

Haagan Alppiruusupuiston jäätelökioskilla odotellaan jo melkein tungosta lähipäivinä, viimeistään viikonloppuna. Koko ajan kukat avautuvat ja värit monipuolistuvat. Paikoitellen jo tänään sain ihailla auringonpaisteessa ihailtavia kukkia. Mutta ei kiirettä, seuraavien parin viikon aikana täällä on kyllä nähtävää.

Nuput ovat lupaavia. Joka päivä kukkia loistaa enemmän, vaikka tällä hetkellä voikin vielä kävellä rauhallista metsää.

Viimevuotisesta kukkaloistosta kirjoitin ihan oman laajemman jutun silloin, kun puisto oli parhaimmillaan. Löydät sen tästä linkistä:

Haagan alppiruusupuisto

Strömbergin puisto Pitäjänmäellä

Jatkoin pyöräilyäni seuraavaan valitsemaani kohteeseen. Strömbergin puisto ja putous Pitäjänmäellä löytyi kaverin vinkistä. Pitihän tämä nähdä. Puiston laaja nurmikenttä oli rauhallinen ja lähes autio. Tilaa rauhalliseen nauttimiseen olisi ollut useammallekin.

Strömbergin puiston vieressä olevien talojen pihoillakin kukkivat puut.

Mätäoja

Jatkoin Marttilan omakotialueen kautta Kannelmäen reunoja pitkin kohti Malminkartanoa. Ajelin kaunista ojanvartta ja ihmettelin, miksi ihmeessä tätä kutsutaan Mätäojaksi? Kai nimellä jokin historia on, mutta voisihan sen kai muuttaa?

Mätäojan rannoillakin on terasseja, pöytiä ja penkkejä istumiseen.

Malminkartanon omenapuutarha

Malminkartanon omenapuutarha on syntynyt paikan ollessa Helsingin yliopiston koetilana. Kesän alussa puutarhasta nautitaan puiden kukkiessa, syksyllä sieltä voi poimia omenoita ilmaiseksi. Toki yksi henkilö vain yhden kassillisen. Nyt eväät mukaan, pöytien ympärillä näkyi riittävän mukavasti tilaa. Tilaa oli poluilla myös nuorille, jotka kulkivat valkoinen lakki päässään, nätit vaatteet yllään ja kuvaajakaveri perässään.

Martinlaakson alppiruusupuisto

Vantaallakin on alppiruusupuisto, joka löytyy Kivimäen kaupunginosasta Koivikkotieltä. Ei se ihan yhtä iso ja näyttävä ole kuin Haagan Alppiruusupuisto, mutta sen laajalla nurmikolla voi nauttia rauhasta, kukista, vihreästä ja linnunlaulusta ilman tungosta. Eri aikaan kukkivista alppiruusuista yksi näyttävä rivi oli jo nyt kauniisti kukassa ja muiden pensaiden nuput näyttivät siltä, että muutamassa päivässä nähtävää on paljon lisää.

Vantaanjoki ja Vetokannas

Martinlaaksosta otin suunnan Vantaankoskelle, käännyin Vantaanjoen vierellä kulkevalle pyörätielle, josta on muodostunut yksi suosikeistani ja ennen pitkää olin Vetokannaksen uimarannan toisella puolella Silvolassa.

Oikeastaan koen vähän hassuna, että kamerassani on vähän väliä kuvia tästä Vetokannaksen uimarannasta. Ikinä en ole veteen mennyt. Enkä mene. Tiedän, että joillekin kavereilleni tämä on kuitenkin ihan suosikki, joten ihan hyvä paikka kuitenkin.

Merta edemmäs kalaan?

Vai miten se meni, kun lähtee kauas etsimään jotain, minkä voisi läheltäkin löytää? Nämä viimeiset kuvat nimittäin ovat omalta kotikadultani. Omenapuut, tuomet, sireenit ja kukkimistaan aloitteleva hevoskastanjakin löytyvät muutaman minuutin päästä kotiovelta.

Ja loppujen lopuksi ei tarvitse mennä pois edes omalta pihalta. Tämän puun nimi on Linnanmäki. Kymmenen vuotta vanha koristeomenapuu kukkii joka kevät yhtä nätisti.

Vaikka lopetin noin kolmenkymmenen kilometrin pituisen pyörälenkkini kuvailun tällaisiin kuviin omilta kotinurkilta, nautin kovasti pyöräilystä, päiväni vihreistä maisemista ja kukkivista ja rauhallisista puistoista. Kaikki olivat ihania. Haagan Alppiruusupuiston, Strömbergin puiston, Malminkartanon omenapuutarhan, Kivimäen Alppiruusupuiston ja Vantaanjoen pyöräreitin lisäksi haluaisin mainita kukkivia puita etsivälle erityisesti Meilahden Arboretumin, joka juuri nyt tarjoaa paljon kukkivia puita ja pensaita, myös alppiruusuja. Siitäkin kirjoitin tekstin viime vuonna:

Meilahden Arboretum.

Lisää retkiä ja tekstejä niistä on tulossa, voit seurata meitä täältä: Ailajajuha

Tässä vielä kartta siitä, missä pyöräilin.

19 ajatusta artikkelista “Kesän kukkia ja kukkapuistoja pyöräillen

 1. Eila / Metkaamatkustelua

  Helsingin kukkapuistot ovat mukavia käyntikohteita, joissa mekin olemme käyneet joko polkupyörillä tai jonain vuonna tein retkiä bussilla koirien kanssa. Me pääsimme vasta nyt kesäkuun alussa käymään Stadionin tornissa, johon sain vihjeen syksyn blogikirjoituksistanne. Linkitinkin hienoja kuvia sisältäneet blogijuttunne omaan postaukseeni. https://metkaamatkustelua.blogspot.com/2021/06/joululahjalipulla-stadionin-tornissa.html

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi ja aivan erityinen kiitos linkityksestä. Tuo Stadionin torni on niin upea paikka, että suunnittelin juuri kerääväni pienen lastenlasten ryhmän tekemään uuden retken kanssamme kesäisiin maisemiin. Vaikka todellakin nautin viime syksynä niistä ruskamaisemista. Hienoa kesää sinulle!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Juuri tuota pysähdyin itsekin sen pyöräretkeni jälkeen miettimään, että kukkien takia ei olisi tarvinnut kauas lähteä. Liikunta oli tärkeämpi motiivi ja ne puistot antoivat reitille mielekkyyttä.

   Tykkää

   Vastaa
 2. stacysiivonen

  Runsaasti tuttuja paikkoja, mutta olen onnistunut menemään niihin aikana, jolloin ei ollut kukintaa. Sen sijaan suosin Helsingin kahta kasvitieteellistä puutarhaa. Hieno fillarilenkki. Reitin varrella asustelee Suomen johtavan MTB-kanavan Samulionen Samuli ja videokuvaa on runsaasti esimerkeiksi keskuspuiston alueelta.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa poikkesin minäkin viimeksi tänä keväänä ja Kaisaniemen puutarha on kyllä käymisen arvoinen montakin kertaa vuodessa. Tänä keväänä en ole vielä ehtinyt, viime kesänäkin vain kaksi kertaa. Mutta ohjelmassa on.

   Tykkää

   Vastaa
 3. Elämänmakuisia matkoja

  Kiitos, hyviä vinkkejä ja ihania kukkia! Aivan ihanasta kukkaloistosta saadaan nyt kyllä nauttia. Eilen kävin Raision Alppiruusupuistossa, siellä kukkii jo upeasti, vaikka lisää kukkia varmasti vielä tulossa. Ja monta muuta ihanaa paikkaa löytyy Turun seudultakin kukkien ihailuun. Nautitaan tästä ajasta. 🌸

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Olen moneltakin kuullut tuosta Raision Alppiruusupuistosta, mutta enpä ole tullut käyneeksi, vaikka sillä suunnalla asuu sukulaisiakin. Pitääpä ottaa heti harkintaan. Nautitaan!

   Tykkää

   Vastaa
 4. Anne | Elämää Nomadina

  Ihania kukkia ja kuvia, alkukesän kauneutta parhaimmillaan! Me ollaan tänä keväänä saatu ihailla kukkaloistoa ja vihreyttä Espanjassa ja nyt Ranskassa, ja tuntuu että kaikkialla kukinta on mahtavan runsasta. Ollaan yleensä reissattu näillä suunnilla loppukesän puolella, jolloin maisema näyttää melko erilaiselta.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Iski haikea kateellisuus, kun mainitsit Espanjan. Niistä maisemista olemme mekin jo useana vuonna nauttineet, mutta nyt ei vain ole ollut mahdollisuutta lähteä. Riskiryhmään kuuluvat vanhukset joutuvat olemaan vähän vieläkin varovaisempia kuin muut. Nyt haaveilemme syysmatkasta. Olen jo keksinyt vaikka kuinka monta pysähdyspaikkaa automatkallemme. Hyvää matkaa teille!

   Tykkää

   Vastaa
 5. Paluuviite: Aamukävelyllä Haagan Alppiruusupuistossa | Aila ja Juha

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Käy ihmeessä, jos asut sopivan matkan päässä, on tämä hieno kohde. Mutta niin kuin kirjoitin, se myös ruuhkautuu, eli jos pystyt valitsemaan käyntiaikasi, aamu on kiva kokemus, mutta olen kuullut hyviä kokemuksia myös illoista, jolloin kävijämäärä on jo harventuntut.

   Tykkää

   Vastaa
 6. Anna Koskela

  Voi että kun kaunista. Olen nyt itse vieraillut useissa puutarhoissa lähinnä Itä-Suomessa ja kyllä kukkaset aina saavat ihmisen niin hyvälle tuulelle!

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kukat ovat tosiaankin ihana juttu juuri nyt. Eilen astuin ulos pihaltamme ja saman tien olin melkein Alppiruusupuiston veroisessa maisemassa, pienemmässä toki, mutta kukkivat pensaat olivat aivan yhtä ihania. Vinkkaamaasi Loviisaan lähden aivan varmasti. Kiitos siitä ja kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Onhan minulla, sähköpyörät ostimme jo yhdeksän vuotta sitten. Enkä vaihtaisi. Tällainen pyöräily on fantastinen tapa nauttia pyöräretkistä, maisemista, pysähdyspaikoista ja kaikesta. Jotkut paheksuvat ”laiskuuttamme” mutta ei se niin ole. Kyllä sähköpyörääkin täytyy koko ajan polkea ja meillä jäisi suurin osa pyöräretkistä tekemättä, jos ei niitä olisi. Viime vuonna pyörät olivat pari viikkoa sillä tavalla huollossa, että oli pakko pyöräillä tavallisilla. Tuli lyhyitä retkiä (15 – 20 km), eikä ollut ollenkaan niin hauskaa. Suosittelen!

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s