Juhannuksen aamukahvit Meilahden ruusupuistossa

Meilahden Arboretum tarjoaa kaunista luontoa koko kesän. Tähän aikaan sen ruusupuisto on parhaimmillaan. Aurinkoinen juhannusaamu houkutteli liikkeelle aikaisin.

Parkkeerasimme kukkivien pensaiden viereen, Juha lähti reppu selässä kattamaan aamukahveja pöytään ja minä kaivoin kameran esiin.

Rauhallista oli. Penkit tyhjinä, linnut lauloivat, aurinko lämmitti jo sopivasti. Vain kaksi pariskuntaa kierteli alueella meidän lisäksemme ja iloisesti toivotimme toisillemme hyvää juhannusta.

Kauniit maisemat ja yksityiskohdat lumosivat kameran kanssa kulkijan.

Osa ruusupensaista oli täydellisimmillään.

Puissa oli kukintojen lisäksi mielenkiintoisia käpyjä.

Hyönteishotellikin oli järjestetty puun runkoon.

Luonto lumosi niin, että sain jo kuvaviestin:

No meninhän minä. Olimme ainoat kahvittelijat. Lintujen laulaessa nautimme sekä eväistä että ympäristöstä.

Vahva suositus tälle yleensä muutenkin rauhalliselle paikalle. Emme käyneet täällä ensimmäistä kertaa emmekä todellakaan viimeistäkään.

Viime vuonna kirjoittamassani tekstissä on kartat ja muita yksityiskohtia, jotka täydentävät tätä tekstiä. Lisää täällä: Meilahden Arboretum

16 ajatusta artikkelista “Juhannuksen aamukahvit Meilahden ruusupuistossa

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi ja kehuista! Olisi mielenkiintoista tietää, miksi ruusut eivät ole suosikkejasi? Eivät ne varmaan minullekaan se ihan top ykkönen ole, mutta tykkään kaikesta värikkäästä ja kauniista. Meilahden Arboretum on kyllä paikka, jossa ruusut ovat esillä hetken, eniten siellä ovat esillä puut.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Ilman muuta kannattaa poiketa, jos pyörällä liikkuu. Tuo on niin helposti pyöräreitin ja pyöräteitten varrella, ainakin meille osuu useinkin.

   Tykkää

   Vastaa
 1. Pirkko / Meriharakka

  Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat askarrella hienot eväät mukaan ”luontoretkille”. Me päädymme aina lopulta suunnilleen tasoon mehua (trip) ja energiapatukat, jos luulemme tarvitsevamme ”ruokaakin”. Onneksi on kahviloita 🙂

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentista. Kukin tavallaan. Meille omista eväistä on tullut elämäntapa. Ja vaikka syyt siihen ovat aika monitahoiset ruokavaliorajoitteet, ei se ole mitenkään vastenmielistä tai hankalaa, päin vastoin nautinto. Kahvilat eivät pitäisi meitä hengissä ja terveinä.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Annukka | HappyAnnukka

  ”Pääsin” tänä vuonna vasta Haagan rodopuistoon, vaikka olen asunut jo melkein 14 vuotta Helsingissä. Tämä on mulle ihan uusi paikka, mutta pitää ehdottomasti laittaa ensi kesän bucket listalle. Nyt varmaan aika monet kukat rupeavat jo olemaan kukkineet (vaikka on vasta heinäkuun alku).

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Arboretumit harvoin meiltäkään jäävät väliin, kun kohdalle sattuvat. Ja viimeksi tänään pysähtelin puistoihin ja otin lisää kuvia kukista. Ei tälle voi mitään.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   ”Makkarapaketti ja sinappiputkilo” eivät auttaisi meitä jatkamaan retkeämme 😀, siksi meidän eväät ovat tällaiset. Ei meitä kyllä yhtään harmita, että meidän ruokarajoitteet ovat johtaneet tähän. Helppoa ja herkullista tosiaankin. Ja tuolla ruusujen keskellä on niin viihtyisät pöydätkin. Kiitos kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa
 3. Kohteena maailma / Rami

  Olipas kivan kesäinen lähimatkailuun kannustava postaus! Aamukahville oli oivat puitteet. Itseä jäi hieman nyt harmittamaan, miksi aamulla ”en raahautunut” torille kahville, vaan jäin kotiin nauttimaan aamiaista. No täytyypä sitten tsempata illalla ja mennä nauttimaan pientä purtavaa illasta kylille.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Jos huolit minun neuvojani, niin valitse aamu. Kaikki on raikasta, heräävää, hiljaista ja rauhallista. Siis tarpeeksi aikaisin. Illalla on paljon enemmän väkeä liikkeellä, on hälinää ja väsähtänyttä luontoa. Toki siinäkin puolensa on ja vaikka auringonlaskun valo nautittavaksi.

   Tykkää

   Vastaa
 4. Paluuviite: Meilahden Arboretum | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s