Celle pyöräillen

Celle on tunnettu ristikkotaloistaan ja joulumarkkinoistaan kävelykaduilla. Viimeksi vierailimmekin täällä juuri joulumarkkinoilla, jotka todellakin olivat fantastisen ihastuttavat. Tällä kertaa tutustuimme Celleen ja sen ympäristöön toisella tavalla, eli pyöräillen. Siihenkin Celle tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet.

Majapaikkamme oli pari kilometriä keskustasta länteen, joten olimme saman tien pyöräteillä ja maalaismaisemissa suunnatessamme Aller-joen rantareittejä Winsenin suuntaan. Teimme aamupäivällä tämän Winsenin retken ja iltapäivällä jatkoimme ihanan kauniin Cellen puistoja, katuja ja jokivarsia.

Cellestä Winseniin Aller-joen rantareittiä

Kiersimme Hambührenin kylän kautta ja tähän oli pakko pysähtyä.

Maalaismaisemat ja jokivarsi olivat mukavaa pyöräiltävää.

Oldaussa poikkesimme voimalaitosrakennukselle, joka mainitaan pyöräreitin nähtävyyksissä.

Noin kahdentoista kilometrin pyöräilyn jälkeen olimme Winsenin kylässä. Kauniita taloja ja hoidettuja pihoja ja aitoja oli mukava katsella pyörän selästä rauhassa.

Winsenin nähtävyydet

Winsenin kylä tarjoaa myös terasseja ja toreja.

Museumshof on varmaankin Winsenin päänähtävyys. Emme päässeet sisälle, koska siellä näytti olevan hääjuhla, mutta näki näitä pihoja aidan takaakin.

Yksi hauska nähtävyys kierteli kadulla. Autosta kasteltiin suihkulla kadunvarren istutuksia ja myös yhdessä kohdassa pestiin katua.

Toinen päänähtävyyksistä on mäellä sijaitseva tuulimylly. Tänään tuulimyllyn puisto oli kahvitaukomme rauhallinen paikka.

Kylä tarjosi runsaasti kauniita katunäkymiä ja rakennuksia.

Lähdimme takaisin eri reittiä ja valitsimme ehkä vähän meille väärän reitin. Nopea se oli ja hyvä ajaa, mutta ei ole kaikkein nautinnollisinta ajaa pyörällä autotien laitaa ja koko ajan kuunnella runsasta ja äänekästä liikenteen huminaa.

Pieni hetki hyvin varustellussa majapaikassamme, kevyt lounas ja olimme valmiit lähtemään Cellen keskustan suuntaan. Katsoimme valmiiksi pyöräreittejä ja puistoja ja olimme heti tyytyväisiä valintoihimme.

Celle pyöräillen

Ranskalainen puisto

Ranskalainen puisto suihkulähteineen, käytävineen ja rakennuksineen oli kaunis.

Kanavassa odotti tällainen yllätys. Enpä ole ennen nähnyt rämemajavaa ja vaikka olisinkin, en olisi ikinä kuvitellut sen syövän tuoreita nokkosia.

Aller-joen rannat Cellessä

Jatkoimme matkaa joen yli. Upeita näkymiä taaskin.

Cellen linna ja linnan puisto

Tullessamme takaisin keskustaan päin joen toiselle puolelle käännyimme Cellen linnan puistoon ja pyöräilimme ympäri.

Cellen vanha kaupunki – Altstadt Celle

Puiston vierestä alkaa vanha kaupunki. Sidoimme pyörät kiinni uusilla lukoilla, jätimme tähän kirkon viereen näiden ”Altagsmenschen mit der Nonnen” -tyyppien vahdittavaksi ja lähdimme kävellen kiertelemään vanhaa kaupunkia.

Kävellessämme huomasimme yllättyneinä, että Altstadtissa olisi voinut ajaa pyörälläkin, mutta pyörien jättäminen ei kyllä kaduttanut, kun kameralla tähtäilin upeita ristikkotaloja ja katumaisemia.

Ristikoiden lisäksi talojen seinissä oli paljon koristeita ja erilaisia tekstejä.

Kukkiakin riitti katukuvassa.

Ja ravintolan terassi oli koristeltu sekin.

Yhtäkkiä huomasimme olevamme paikassa, jossa joulumarkkinoilla pistäytyessämme löysimme täyteen parkkeeratusta vanhasta kaupungista paikan autollemme. Tähän aikaan vuodesta ei ihan sellaista ruuhkaa näkynyt.

Kierreltyämme tunnin verran Juha kysyi huolestuneena: ”Miten ihmeessä me löydetään takaisin sinne, mihin ne pyörät jätettiin?” Katsoin Juhaa hämmästyneenä ja viittasin ylöspäin: ”Jäikö sulta joku maamerkki huomaamatta?”

Ja sieltähän ne pyörät löytyivät. Aurinko oli juuri laskemassa ja linnan puisto kutsui uudelleen. Kannatti kiertää.

Hetken päästä olimme pyöräilleet takaisin majapaikkaamme, jonne ilman muuta palaisimme, jos vielä joskus tulisimme Celleen. Kleines Häuschen in Celle

Oli ihanat pari päivää Cellessä. Seuraavana päivänä lähdimme eteenpäin Magdeburgin kautta Leipzigiin.

Teksti Magdeburgista löytyy täältä: Magdeburg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s