Meilahden Arboretum

Seurasaari on kaikkien tietämä paikka. Sinne osaavat turistit ja ulkoilijat, sen ulkoilmamuseo on ainutlaatuinen. Sen lähellä on paljon muutakin nähtävää. Meilahden Arboretum tarjoaa hyvän paikan kukkien ja puiden katselemiseen ja piknikille, Tamminiemen museo on ainutlaatuista lähihistoriaa ja Munkkiniemessä on paljon enemmän nähtävää kuin arvaisikaan.

Meilahden Arboretum

Käänny Seurasaaren suuntaan Paciuksenkadulta Iho- ja Allergiasairaalan vierestä, ja hetken päästä oikealla on Meilahden Arboretumin parkkipaikka. Nelosen raitiovaunusta voit jäädä pois Paciuksenkadulla ja kävellä parisataa metriä Arboretumiin. Seurasaaren parkkipaikalta bussin 24 päätepysäkiltä sinne kävelee kymmenessä minuutissa. Näin lähellä – oletko käynyt? Me löysimme paikan vasta tänä keväänä, kun kirjoitin Googleen ”ruusupuisto Helsinki”. Melkein hävettää.

Meilahden Arboretum tarjoaa erilaista nähtävää keväästä syksyyn. Alkukesästä siellä kukkivat puut, alppiruusut ja muut pensaat. Nämä kaikki ihanat kukkakuvat on otettu hiljaisena iltahetkenä samaan aikaan kun kansa tungeksi katsomassa Haagan Alppiruusupuistoa.

Muutama alppiruusu on täälläkin.

Kukkien, pensaiden ja puiden lisäksi alue tarjoaa rauhallista nurmikkoa ja myös pöytäasetelmat alueella viipymiseen ja seurusteluun.

Ensimmäinen käyntimme osui hetkeen, jolloin runsaat ruusupensaat olivat vielä täynnä nuppuja.

Myös toinen käyntimme oli pikkuisen epäonninen ruusujen suhteen. Pari rankkasadepäivää parhaaseen kukinta-aikaan oli jo vienyt osan ruusujen loistosta. Mutta eipä hätää, kyllä puistossa aina nähtävää on. Penkkien rivin takana on istutettu perenna-alue, jolla sille istutetut perennat saavat levitä ja kasvaa luonnollisesti.

Puut tarjoavat nähtävän lisäksi myös muuta hupia. Tässä istui hetken kuvan ottamisen jälkeen neljä lastenlastamme hauskasti kuvaa varten, en vain muistanut pyytää lupaa sen kuvan julkaisemiseen.

Yhdessä heidän kanssaan etsimme kauneimmat ruusut kuvia varten.

Auringon laskiessa katselimme sen kultaamia puiden latvoja ja päätimme tulla monta kertaa uudelleen. Ainakin ruska-ajan näkymiä odotan innolla.

5 ajatusta artikkelista “Meilahden Arboretum

 1. Array

  Ihania kuvia ja ihan omilta kotikulmiltani! Asun Munkassa ja kuljeskelen usein Meilahden Arboretumissa koirani kanssa. Todellakin nätti paikka (syksylläkin), jossa on kiva levähtää kukkaloistosta nauttien. Ja kivenheiton päässä paljon muutakin kaunista – jos ette ole vielä käyneet kaffella Cafe Adjutantissa Tamminiemen museon kupeessa, menkää ihmeessä. Upeat maisemat, rauhallinen miljöö ja mahtavat baakkelsit.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   On tosiaankin kiva paikka, ja hauskaa löytää joku muukin, joka sen tuntee. Kiitos vinkistä, kävimme viime viikolla Tamminiemessä, mutta ohitimme Cafe Adjutantin silloin, kun sisällä näytti olevan liikaa väkeä ja terassilla satoi. Eilen kiertelimme Seurasaaressa ja pyöräilimme Munkkiniemessä. Juuri äsken palasimme Munkasta, lemppari jätskikioskiltamme Munkkiniemen rannasta. Mekin olemme asuneet siellä, vaikkakin siitä on jo aikaa. Kiitos kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kehuista ja kommentistasi! Meilahden arboretum on varmasti kohde, jolla on erilaista annettavaa pitkin kesää. Juuri nyt alan jo odotella ruskaa.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Paluuviite: Kesän kukkia ja kukkapuistoja pyöräillen | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s