Mannheimin linna

Mannheimin linna on vaikuttava barokkirakennus, joka oli aikoinaan pfalzilaisten vaaliruhtinaiden asuinpaikka. Linnan arkkitehtuuri on tosi vaikuttava, ja siellä on useita museoita. Museot tarjoavat katsauksen alueen historiaan, taiteeseen ja kulttuuriin. Keskusrakennuksessa on linnamuseo joka on varsinainen taideteos ja ”Mannheimin sali”. Ylellisesti kunnostetut huoneet, joissa on yli 800 näyttelyesinettä, kertovat ajan tyylistä. Ritarisali, juhlaportaat ja valtaistuinsali ovat aivan uskomattoman näyttäviä.

Kaikkein upeimpia katsottavia olivat katot, portaat ja seinillä olevat maalaukset.

Myös kaikenlaiset valaisimet olivat todella koristeellisia ja hienoja.

Linnaa on myös restauroitu tarpeiden mukaan. Ritarisali on todella upea, mutta lähes tuhoutui toisessa maailmansodassa, ja se rakennettiin uudelleen vuoden 1947 jälkeen. Se kyllä tekee vaikutuksen edelleen. Maalauksia on uusittu senkin jälkeen.

Nähtävillä oli myös paljon koristeellisia yksityiskohtia ja huonekaluja.

Musiikkihuoneessa Juha pysähtyi erityisesti katselemaan soittimia. Flyygeli oli kuulemma maailman parhaita merkkejä (Bösendorfer).

Mannheim on myös tunnettu musiikkikaupunkina. Mannheimin ooppera ja sinfoniaorkesteri ovatkin maailmankuuluja. Ei siis mikään ihme, että linnassa on aiheeseen liittyvä huone. Kaupungissa järjestetään musiikkitapahtumia ja konsertteja ympäri vuoden, ja houkuttelevat musiikin ystäviä eri puolilta maailmaa. Entäpä jos??? Tuli vain mieleen tulla tänne uudelleen. Itse oopperatalokin olisi näkemisen arvoinen.

Näissä väljissä huoneissa oli tosi hienoa kulkea. Sekä kuvat seinillä että koristeelliset seinät olivat vaikuttavia. Muita turisteja emme nähneet ollenkaan, emmekä olleet opastetulla kierroksella, mutta huoneissa näimme kyllä muutamia valvojia ja parin kanssa pysähdyimme juttelemaankin. Olivat innoissaan kuullessaan, että tulemme Suomesta. Me taas olimme innoissamme näkemästämme.

Pääpihan sisäänkäynnin luona oikealla on viehättävä linnakappeli. Se tuhoutui voimakkaasti toisessa maailmansodassa, se rakennettiin uudelleen ja sen sisustus lumoaa. Täällä sijaitsee myös vaaliruhtinaan ja hänen vaimonsa viimeinen leposija. Mannheimin maistraatti järjestää täällä myös hääseremonioita.

Mannheimin linnan kierros oli huikea kokemus. Tämän jälkeen lähdimme ajamaan seuraavaan kohteeseemme eli Wiesbadeniin. Matkalla poikkesimme Darmstadtissa katsomaan Hundertwasserhaus -kohdetta eli Waldspiralea. Näistä seuraavassa tekstissä.

Darmstadt ja Wiesbaden

Voit seurata meitä ja matkaamme myös Facebookissa Ailajajuha

3 ajatusta artikkelista “Mannheimin linna

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Linnat ovat usein hienoja ja kiinnostavia kohteita, niin tämäkin. Ja olen samaa mieltä, on kyllä todella upeita maalauksia. En tiennytkään, että Mannheim on tunnettu musiikkikaupunki, mutta enpä ihmettele, että linnassa on aiheeseen liittyvä huone. En muista sellaista muissa linnoissa nähneeni.

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Kyllä mw joskus olemme tällaisia musiikkihuoneitakin tavanneet. On tietystu vähän eri asia, jos musiikki on pelkkää historiaa tai nykyhetken tarjontaa.

      Tykkää

      Vastaa
  2. Paluuviite: Saksan linnat 26kpl/25 000 linnaa | Aila ja Juha

Jätä kommentti