Heppenheim

FB-sivuillemme on kesästä lähtien hyppinyt kuvia Saksan linnoista, jokimaisemista ja ristikkotaloista. Heppenheim on ollut yksi yleisimpiä, joten ilman muuta halusimme vierailla siellä. Olipa hieno paikka, ehkä pikkuisen vieläkin hienompi kuin odotimme, nimittäin torinäkymien lisäksi Pyhän Pietarin kirkko oli upea ja Burg Starkenburgin rinteeltä oli hienot näkymät sekä kaupunkiin että ympäristöön.

Aloitimme ajamalla Burg Starkenburgille. Sinne oli hyvä viitoitus, vaikka olikin kapea tie niin kuin aina. Viimeisen lyhyen rinteen kävelimme. Jo kävellen noustulta rinteeltä oli hienot näkymät sekä kaupunkiin että sille Marktplatzille jolla ovat ne näyttävimmät ristikkotalot ja terassit.

Starkenburgin linna on yksi niistä Saksan linnoista, joissa ei ole varsinaisia sisätilojen nähtävyyksiä, mutta se on otettu hostellikäyttöön ja siellä on myös ravintola. Näiden asiakkaat voivat myös ajaa perille asti.

Ja kuten yleensä, vielä hienompia näköaloja etsivälle on mahdollisuus kiivetä torniin. Punainen nuoli näyttää, minne kiipesin.

Ylhäältä tietysti oli kiva katsella lisää.

Alas ajaessammekin oli vielä uusia näköaloja toiseen suuntaan.

Näissä ihanissa vanhoissa paikoissa on aina vähän haaste löytää parkkipaikka, mutta täällä se kyllä oli hyvin viitoitettu ja löytyi ihan vanhojen talojen läheltä.

Navigaattorimme, rouva TomTom nimittäin ei aina tunne Volvomme ajo-ominaisuuksia, vaan ehdottelee milloin mitäkin. Sitten täytyy itse päättää, jatkaako katua tai portaita.

Pari kadunkulmaa kävellen ja sitten olimmekin siellä, missä pitikin, eli Marktplazilla. Sinne tullessamme Vanhan Raatihuoneen (Altes Rathaus) sipulikuvun alla kello löi kaksi ja sen yläpuolella olevat leijonat miekkailivat keskenään.

Rathaus ei tosiaankaan ole ainoa koristeellinen talo tässä, ympäristö on niistä tosi rikas. Emme muuten tainneet olla liikkeellä enää turistiaikana, koska terassit olivat tyhjiä.

Vähän tästä vasemmalle näkyi komea Pyhän Pietarin kirkko. Se oli sisältäkin valtavan upea.

Kirkon pihalta ylöspäin kurkistaessamme näimme rinteellä Starkenburgin linnan, josta olimme Heppenheimin vierailumme aloittaneet.

Ja sitten vielä pari korttelia kiertäen takaisin parkkipaikalle. Toiselta puolelta oli erilainen näkymä kirkollekin, oli hienot leveät portaat.

Ja katujen varsilla lisää hienoja ristikkotaloja. Jos pystyt katsomaan tätä seuraavaa kuvaa tarpeeksi isona, näet, että valkoiset ruudut on koristeltu vielä kaiverruksilla.

Heppenheim oli tosiaan aivan ihana paikka käydä. Kaikki kolme vierailemaamme paikkaa olivat sen arvoisia, eli Starkenburgin linna, Pyhän Pietarin kirkko ja ristikkotaloja täynnä ollut Altstadt ja sen keskeisin Kauppatori.

Vielä yksi vierailukohde odotti meitä tällä seudulla tämän jälkeen, nimittäin Mannheim. Sielläkin on upea linna, eli Mannheimin Barokkilinna, jossa nykyisin on yliopisto. Ja kaupungilla on kyllä muutakin hienoa, Jesuiittakirkko vihreine väreineen ja Wasserturm olivat meidän suosikkimme. Mannheimista seuraava teksti.

Voit seurata meitä ja matkaamme myös Facebookissa Ailajajuha

10 ajatusta artikkelista “Heppenheim

  1. Paluuviite: Heidelberg | Aila ja Juha

    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Tämä oli kyllä meille ihan löydetty helmi. Homma alkoi siitä, että näimme tästä joitain Saksan turistisivujen kuvia, jotka pompahtivat meidän FB-sivulle ja sitten laitoimme nimen kartalle. Näitä löytöjä tällä perusteella tuli muutama muukin matkasuunnitelmiimme. Hauskaa tuli!

      Tykkää

      Vastaa
  2. FinnsAway Nomad Travelers

    Vanhat ristikkotalokylät on itsellänikin aina kohdelistalla kun liikutaan Keski-Euroopassa, ja ihaniahan ne todella ovat! Tämä Heppenheim ei ollut itselle ennestään tuttu, mutta lisäsin näiden kuvien näkemisen jälkeen kartalle! Ajettiin viime kesänä melko läheltä, mutta silloin aikaa oli kovin rajallisesti, ja paljon kaikkea kiinnostavaa jäi siihen kuuluisaan seuraavaan kertaan.

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Heppenheim ei ole mitenkään iso paikka, siksi se varmaan ei ole kovin paljon esillä missään. Mutta näkymiltään se oli tosi kaunis ja kun lisäksi oli se linna ylhäällä rinteellä ja tuo erittäin kaunis kirkko, niin ilman muuta kannattaa poiketa, jos lähellä on. Tosi on, että niin valtavan paljon kiinnostavaa jää koko ajan näkemättä.

      Tykkää

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Meitä nuo ristikkotalot viehättävät kyllä, näin suomalaisin silmin ne kun ovat niin erikoisia. Ja tosi on, noita muitakin persoonallisia ja hienoja näkymiä on näissä vanhoissa kylissä aina.

      Tykkää

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Juuri siksi me tuonne menimmekin, kun meille oli Fb-seinillemme hyppinyt jo useita kuukausia näyttäviä kuvia tuolta. Tosin melkein kaikki noista ristikkotaloista, mutta olipa sitten yllätykseksemme muutakin.

      Tykkää

      Vastaa
  3. Paluuviite: Saksan linnat 26kpl/25 000 linnaa | Aila ja Juha

Jätä kommentti