Cheb

Cheb on lähellä Tsekin kylpyläkaupunkeja Karlovy Varya, Mariánské Lázněa ja Františkovy Lázněa. Ei varsinainen kylpyläpaikka, mutta kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki.

Aloitimme kierroksemme pysäköimällä Sv.Mikuláše kirkon viereen ja noustuamme portaat kirkon ovella oli kutsuvasti kyltti, joka kertoi tornin olevan auki. Juha syötti euron portille, joka aukesi minulle.

Hetken päästä olin ylhäällä tässä tornissa.

Katselin ikkunaluukuista joka suuntaan ja otin kuvia maisemista. Ihanaa!

Viivyin niin kauan, että Juha soitti minulle, ja kysyi, olenko kunnossa. No olin tietysti ja niin otimme kuvat toisistamme. Nuolet osoittavat sijainnit.

Alas tuleminen oli hankalampaa kuin ylös meno. Pimeys oli pahin ongelma. Piti hitaasti tunnustella jaloilla, missä portaat olivat.

Portaat kiersivät myös kirkon kellojen vierestä.

Kiertelimme kirkkokiipeilyn jälkeen kauniissa kaupungissa taloja ja ruskaa ihaillen.

Rakennusten takaa nousevat kirkon tornit tekivät erityisen vaikutuksen, kun olin juuri kiivennyt sinne ylös.

Kävelykadulla oli mielenkiintoisia kauppakojuja. Yhdessä myytiin makkaroita ja hienon näköisiä pakattuja aineksia läskisoosiin. Ei ostettu. Ei kyllä ostettu hienoja piparkakkujakaan. Hinta esti, olisi ollut noin 7€.

Juha pysähtyi tietysti kitaraikkunan viereen, mutta kitaroista puuttui kieliä, joten mielenkiinto loppu siihen. Taisi olla jokin museo tai näyttely, ei myymälä.

Luostarin puutarhasta löytyi meille erittäin sopiva kahvipaikka. Kaivettiin repusta eväät ja termari esiin ja istahdettiin kauniille valkoiselle penkille.

Tässä puistossa oli paljon leikkiviä lapsia. Ja paljon keltaisia lehtiä.

Chebissä olisi voinut kiivetä toiseenkin näkötorniin.

Palasimme kuitenkin takaisin kirkon viereen parkkipaikalle. Soitin Pension Hela Vidan omistajalle ja kerroin, että kohta olemme tulossa. Matka jatkui oikein mukavan kävelylenkin jälkeen Františkovy Lázněen.

Františkovy Lázně

Olet tervetullut seuraamaan myös muita matkojamme. Tässä linkki Facebook-sivullemme:

Ailajajuha

6 ajatusta artikkelista “Cheb

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Piparkakut olivat niin upeaa käsityötä, että se ehkä selittänee hinnoittelua turistien kävelykadulla. Vaikka ei nyt enää selvästikään mikään turistiaika enää ole, eikä Cheb muutenkaan se tunnetuin paikka.

   Tykkää

   Vastaa
  2. Pico

   Kirjoitin yöllä innoissani tänne, mutta taisin lennättää sen taivaan tuuliin. Oli kuitenkin mahtavaa päästä kotisohvalta kiipeämään korkealle ja katsomaan kuvaajan silmin tämän mielenkiintoisen kaupungin hauskoja taloja ja maisemia ilman kiipeämisen vaivaa. Siihen en nyt pystyisikään, mutta jospa joskus vielä. Ja saahan sitä aina sentään haaveilla. Kiitos tästä kokemisen mahdollisuudesta sekä riemusta teille ja erityisesti kirjoittaja-Ailalle!

   Liked by 1 henkilö

   Vastaa
 1. Paluuviite: Moritzburgin linna | Aila ja Juha

 2. Paluuviite: Sadepäivä Dresdenissä | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s