Tonavan rannat pyöräillen

Halusimme maistiaiset Tonavan rannoilla pyöräilystä ja saimme sellaiset herkut, että näihin varmasti palataan. Ensimmäinen nautiskeluhetkemme oli auringonlaskussa Itävallassa Linzin lähellä Au an der Donaun ja Mitterkirchenin välillä. Toisen etsimme paluumatkallemme Erlaun ja Passaun välille, eli jo Saksan puolelle. Ihanat kokemukset!

Au an der Donau

Etsiskelimme sopivaa majapaikkaa Tonavan varrelta läheltä Linziä ja kun Pension Au an der Donaun asiakasarvioinneissa sanottiin, että suoraan pihasta pääsee Tonavan rannan pyörätielle, emme paljon harkinneet, vaikka paikasta tulikin matkamme selvästi kallein yö (84€).

Emme pettyneet. Itse majapaikka oli siisti, tilava, kaunis ja kätevä ja parkkipaikkakin oli suoraan ikkunan alla. Kannoimme tavarat sisään ja nostimme saman tien pyörät pois auton telineeltä, että ehtisimme edes jonkin verran ajella Tonavan rannalla.

Auringonlaskupyöräily siitä tuli, mutta oli ihanaa. Pyörätie oli valtavan hyvä, leveä ja hyväkuntoinen. Ihan luksusta.

Ajoimme Au an der Donausta itään Mitterkircheniin. Poikkesimme vähän kauemmas rannalta ja näimme ensimmäistä kertaa tällaisen kurpitsapellonkin.

Poikkesimme myös kurkistamaan sisälle auringonlaskun valaisemaan kirkkoon.

Hiljaista oli jo ja paikallinen kahvila oli sopivasti kiinni tarjotakseen meille vain istahtamiseen ja välipalan nauttimiseen sopivat pöydät.

Pyöräilimme takaisin päin, emmekä pitäneet kiirettä, vaan pysähtelimme katsomaan Tonavaan heijastuvaa auringonlaskua vähän väliä. Tunnelma oli yhtä juhlaa.

Aurinko ehti laskea, ennen kuin olimme takaisin majatalossamme. Vastapäinen ravintola oli jo sytyttänyt valonsa.

Täydellinen oli pyöräilyiltamme. Kirsikkana kakun päälle vielä viihtyisä majoitus ja seuraavan aamun aamiainen maisematerassilla.

Erlau – Passau

Kiertelimme kolmisen viikkoa Itävallassa ja Sloveniassa ja ajaessamme takaisin kotia kohti Wienin suunnasta etsimme taas tarkoituksella majapaikkamme Tonavan rannalta. Meillä oli Erlaussa illalla parisen tuntia aikaa nauttia jälleen auringonlaskupyöräilystä Tonavan rannalla. Pyörätie oli jälleen suurimmaksi osaksi erinomainen. Ilmeisesti juuri uusittu, koska tullessamme Passaun lähelle olimmekin yhtäkkiä työmaalla, jolla tien pinta oli vielä epätasaiseksi rouhittu.

Pientä hauskaa oli nähtävillä täälläkin. Näköjään Tonavan rannoilla satsataan myös tällaiseen.

Parasta jälleen olivat kuitenkin auringonlaskun valaisemat maisemat ja alkavan ruskan värit.

Lyhyen pyöräilymme aikana näimme neljä eri risteilyalusta. Risteilyt Tonavalla ovat hyvin yleisiä.

Parasta siis jälleen auringonlaskumaisemat.

Myös löytämämme majatalo oli oikein hyvä. Erinomainen paikka Tonavan rannalla, ystävällinen vastaanotto, rauhallinen ympäristö ja hyvä aamiainen väljässä ympäristössä. Kaikki taas hyvin. Gasthof Hotel zur Post

Seuraavasta päivästä tuli shoppailupäivä, mikä on meille aika tyypillistä automatkoillamme. Kun matkaa on jäljellä enää pari päivää, voi autoon ahtaa jo ostoksiakin. Isojakin. Kuten esimerkiksi uuden kitaran. Thomann osui matkan varrelle.

Voit seurata retkiämme Facebook sivumme kautta täältä: Aila ja Juha

5 ajatusta artikkelista “Tonavan rannat pyöräillen

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Hienoja maisemia Tonavan varrella. Tuo pyöräily matkalla on kätevää, sitä pitäisi tehdä itsekin enemmän. Me ei tosin olla vuokrattu pyöriä jostain syystä Ahvenanmaan lisäksi kuin Kiotossa. Omia pyöriä ei ole ikinä ollut matkassa mukana, voisi sekin olla kätevää.

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Me olemme ihastuneet pyöräilymahdollisuuksiin aina vain enemmän viime vuosina. Se alkoi oikeastaan siitä, kun ollessamme kodinvaihdossa Sveitsissä 2010 tutustuimme perheen sähköpyöriin ja päätimme ostaa itsellemme 60-vuotislahjoiksi omat. Mikä voisi olla hauskempaa matkailua kuin ajella rennosti pyörillä katselemassa paikkoja aina kun siihen on tilaisuus? Nyt on mielessä jo suunnitella koko matka pyöräily+autoilu mielessä.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Paluuviite: Baumwipfelpfad ja Pyramidenkogel | Aila ja Juha

 3. Paluuviite: Grossglockner – alppiteiden suosikki | Aila ja Juha

 4. Paluuviite: Kotimatkalla Wienistä Saksaan | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s