Helsingin rantoja pyöräillen – Hernesaari

Hernesaari – siellähän on se Löyly. Sauna ja komea terassi. Mutta on siellä muutakin. Erityisesti taide yllätti.

Tulimme Hietalahden rannan kautta Jätkäsaaresta Hernesaareen. Tämä reitti ei ole koskaan hiljainen, mutta onneksi on pyörätie. Usein kyllä myös erilaisia rakennustöitä.

Mutta mitäpä niistä, käännyimme Hernesaarenrantaan. Ajoimme koko rannan niemen kärkeen asti ja katselimme verkkoaidan takaa juuri käymäämme Jätkäsaareen ja Länsisatamaan.

Samaa reittiä takaisin, mutta nyt pysähdellen. Koko tietä reunustava aita oli täynnä maalauksia, joissa oli kuvattu Helsingin maisemia, rakennuksia ja elämää.

Löyly on tietysti pakollinen pysähdys. Vuonna 2016 rakennetussa Löylyssä on kolme saunaa, lasiseinäinen ravintola ja kattoterassi, jolta on hienot näkymät merelle. En kyllä yhtään ihmettele paikan suosiota. Löyly liittyy olennaisesti Helsingin suunnitelmiin tuoda esille saunaperinnettä risteilymatkustajille. Sen se varmasti tekee esittelemällä kolme suomalaista saunaperinnettä, eli savusaunan, kertalämmitteisen saunan ja jatkuvalämmitteisen saunan. Löylyn rakennuksen on tarkoitus olla osa rantamaisemaa, ja sitä se onkin. Näyttää isolta kiveltä rannassa, vaikka onkin puusta rakennettu. Kävin ottamassa terassilta kuvia sekä merelle että Eiranrantaan päin.

Jatkoimme matkaamme suosittujen Eiranrannan ja Kaivopuiston kautta Eteläsatamaan ja Kauppatorille, mutta jatkosta sitten seuraavassa tekstissä.

Voit seurailla meitä ja retkiämme täällä: Ailajajuha.

2 ajatusta artikkelista “Helsingin rantoja pyöräillen – Hernesaari

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Enpä tiennyt Hernesaaresta Löylyn lisöksi mitään muuta, eikä sielläkään ole varsinaisesti henkilökohtaisesti tullut käytyä. Mutta erittäin kihtovia kuvauskohteita tuoltakin alueelta löytyy, saattaa olla, että tuollakin tulee seuraavalla Helsinkiin kohdistuvalla matkalla poikettua.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Tuo Hernesaari ja sen ohessa Munkkisaari varmaan kehittyvät vielä lähiaikoina ja uskon, että viihtyisyyteen satsataan. Näkymät merelle ovat jo nyt mukavia ja vieressä oleva Eiranranta uimarantoineen houkuttelee tämän ohella jo nyt paljon väkeä.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s