Helsingin rantoja pyöräillen – Ruoholahti ja Jätkäsaari

Mielikuvat tylsistä uusista alueista menivät täysin uusiksi, kun kiertelimme Ruoholahdessa ja Jätkäsaaressa vähän perusteellisemmin. Olivatpa monipuolisen kauniita paikkoja, ja vaikka rakenteilla olevia taloja, puistoja ja rantoja on Jätkäsaaressa vieläkin, todella paljon on valmista.

Ruoholahden vetonaula on Ruoholahden kanava, sen viihtyisät rannat ja kanavan ylittävät seitsemän siltaa. Jätkäsaaren yhdistämme mielikuvissamme Länsisatamaan, mutta siellä on paljon muutakin, on väriä, uusia mielenkiintoisen näköisiä taloja ja yllättäviä yksityiskohtia. Ja pyöräilijää ilahduttava kirkkaan sininen pyörätie.

Ruoholahteen pääsee metrolla, Jätkäsaareen raitiovaunuilla 8 ja 9. Tällä kartalla on raitiovaunujen reitti.

Ruoholahti

Aivan erityisen hieno paikka Ruoholahdessa on kanava, jonka yli menee seitsemän siltaa. Osa on kevyttä liikennettä varten, kahden sillan yli voi ajaa autollakin. Kanavan varrella on koko matkalla viihtyisää puistoa, portaita kanavan rannalle ja kahviloitakin.

Pyöräretkillämme haemme aina viihtyisiä ja rauhallisia eväshetkipaikkoja. Tällaisen tarjoaa Jätkäsaaren Lauttasaarta vastapäätä oleva niemi, jonne pyöräilimme Crusellin sillan yli ja Saukonpaadenrantaa pitkin.

Eväshetken jälkeen suuntasimme korttelin toista puolta takaisin Jätkäsaaren sisempiin osiin.

Pyöräilijälle löytyy muutakin kivaa Jätkäsaaressa. Erityisesti tämä kirkkaan sininen pyörätie ihastutti. Vieressä oli kaista kävelijöille ja selkeä väri näytti pitävän kävelijät ja pyöräilijät hyvin hienosti erillään.

Pyöräilyn huomioon ottaminen näkyy kyllä rantakaduillakin.

Jätkäsaaressa näimme yllättävänkin paljon värikkäitä ja uudella tavalla koristeellisia taloja ja puistoja.

Talojen seinistä ja porteilta löytyy kaikenlaista taidetta ja yksityiskohtia.

Jätkäsaaren Hyvän toivon kappeliin emme päässeet tutustumaan tämän enempää. Ovi oli vain kaksi kertaa viikossa auki.

Jätkäsaaressa on Länsisatama ja sen terminaalit. Tämän peiliseinän edessä emme olleet ainoat selfienottajat. Lisäsin kuvaan sydämen, jonka takaa meidät löydät.

Uusilla alueilla näkee usein näitä erityisen näyttäviksi tehtyjä parkkitaloja.

Monille tuttu paikka Jätkäsaaressa on myös Verkkokauppa. Sen edessä oleva versio Manneken pissistä oli kyllä meille uusi yllätys.

Meillä ei ollut asiaa Verkkokauppaan tällä kertaa, mutta menimme hissillä seitsemänteen kerrokseen katselemaan ympäristöä näköalatasanteelta.

Jätkäsaaresta voi siirtyä tämän aukion ja tunnelin kautta Baanalle, joka vie Pohjoisen Rautatienkadun vierellä kevyen liikenteen väylää pitkin Kansalaistorille Oodin ja Musiikkitalon eteen.

Pyöräilimme sinnekin, mutta siitä sitten enemmän myöhemmin. Jos ei käänny tämän sillan alle, voi jatkaa rantaa pitkin Hernesaareen ja Hietalahteen. Niistäkin pyöräilyhetkistämme myöhemmin lisää. Hernesaarestakin löytyi yllätyksiä.

Oli oikein antoisaa tutustua tähän osaan Helsingin rantoja ja uusia alueita. Käy joskus katsomassa sinäkin. Tässä vielä kartalle merkittynä niitä kohtia, joista kuvamme ovat.

Voit seurata postauksiamme myös Facebookissa Ailajajuha.

2 ajatusta artikkelista “Helsingin rantoja pyöräillen – Ruoholahti ja Jätkäsaari

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Ruoholahti ja Jätkäsaari ovatkin itselleni aika tuttuja paikkoja, siellä tuli varsinkin ennen koronaa käytyä, mutta senkin jälkeen muutamaan kertaan. Nuo Jätkäsaaren talot ovat kieltämättä erittäin hienonnäköisiä, mutta on niillä kyllä sitten kyllä hintaakin aika tolkuttomasti….

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! En yhtään ihmettele asuntojen hintoja, paikka ja rakennusten ikä selittävät niitä tosi paljon. Onneksi puistoissa käveleminen ja kuvien ottaminen on ihan ilmaista …:)

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s