Geierlayn riippusilta

oli hauska kävelylenkki rotkon yli. Mörsdorfin kylässä on info ja parkkipaikat, joilta voi kävellä noin 1,5 kilometrin matkan riippusillalle joko suoraan tai maastossa patikoiden. Geierlay ei ole Moselin rannalla, mutta sinne on ylämäkeen noin 20km Cochemista, jonne olimme seuraavaksi matkalla.

Ennen riippusiltaa katsoimme vielä Moselin rannalta sen ylittävää korkeinta moottoritiesiltaa eli Hochmoselbrückeä Zeltingen-Rachtigin kohdalla. Tästä siis tuli siltapäivä.

Hochmoselbrücke näytti alhaalta tältä. Hui! Oli sellainen vaikutelma, että ei tehnyt yhtään mieli ajaa tuota siltaa, mutta luin jostain arvioinneista, että sillalla ajaneet olivat pettyneet siihen, ettei sieltä nähnyt mitään maisemia, koska sivuilla olevat kaiteet olivat niin kiinteät ja korkeat.

Käännyimme kuitenkin sillan jälkeen oikealle ja hetken päästä olimme isolla parkkipaikalla, jonka vieressä oli näköalapaikka, jolta sillan näkymiä pääsi katsomaan toisesta suunnasta.

Näköalapaikka oli remontissa, joten ensi kerralla voivat näköalat olla vielä paremmat.

Sitten laitoimme navigaattoriin Mörsdorf ja pitemmän maisema-ajelun jälkeen ajoimme suositusten mukaan parkkipaikalle P4, jonka vieressä oli info ja josta alkoi ihan sileä asfaltoitu kävelyreitti peltojen kautta Geierlayn riippusillalle.

Pian oltiin täällä.

Tässä kohtaa käy aina niin, että tiemme eroavat. No, kumpikin valitsee, mitä haluaa tehdä ja mitä ei halua.

Olimme lukeneet, että silta saattaa olla ruuhkainen, mutta ei se nyt ollut. Ehkäpä syynä olivat pienet ajoittaiset sateet tuona päivänä. Eivät onneksi kuitenkaan niin runsaat, että silta olisi tuntunut edes yhtään liukkaalta. Tällaista käveltävää:

Vaijerikaiteista oli helppo ottaa kiinni, ja nuorten ja reippaiden vastaan tullessa otinkin, koska kyllä silta vähän heilui, jos sillä reippaasti käveli tai jopa hyppi. Ei pahasti, ei se mitenkään pelottavaa ollut.

Hetken päästä olin toisessa päässä ja katselin takaisin päin.

Takaisin päin kävellessä ruskan ihailu hidasti matkaa. Onneksi tosiaankaan ei ollut ruuhkaa.

Juha oli rauhassa odotellut rinteellä astumatta riippusillalle ja katsellut kännykällä tähtäillen, milloin sinitakkinen vaimo punaisissa farkuissaan näyttäisi tulevan takaisin.

Ja sitten takaisin Mörsdorfin kylään sileää pellolla kulkevaa kevyen liikenteen väylää pitkin.

Parkkipaikan ja infon vierellä oli vielä tällainen pieni hautausmaakappeli.

Olipa hauska ja erilainen päivä. Ei ristikkotaloja, linnoja eikä oliivitarhojen rinteitäkään. Mutta kiva juttu, suosittelen poikkeamaan. Parkkipaikat ovat maksullisia, mutta sillalle ei ole pääsymaksua.

Jos haluat lisätietoa, tässä pari linkkiä, joista löytyy opastusta paikalle pääsyyn ja siellä retkeilyyn. Seuraavaksi me raportoimme vierailustamme Cochemissa ja sen rinteellä olevassa linnassa ja Burg Elzissä.

https://www.outdooractive.com/en/route/hiking-route/hunsrueck/geierlayschleife-geierlayloop-/19311967/#dm=1

9 ajatusta artikkelista “Geierlayn riippusilta

  1. Paluuviite: Bernkastel-Kues | Aila ja Juha

  2. cillamariatravel

    Onpa tosi upea tuo riippusilta ja niin hienoissa maisemissa! Riippusilloista on ulkomailla kokemusta vaan Guatemalassa eräällä luonnonsuojelualueella. Costa Ricassa yritimme mennä Monteverden pilvimetsän kuuluisalle sillalle, mutta se oli juuri silloin huollossa.

    Tykkää

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Riippusillat ja vastaavat olisivat tosi hauskoja käyntikohteita. Tämä oli minulle lähes ainoa, Itävallassa Stuibenfall oli hieno kokemus.

      Tykkää

      Vastaa
  3. stacysiivonen

    Riippusillat heiluvat sivusuunnassa ja aaltoilevat, minkä takia helposti menee kävelemisen rytmi sekaisin. En ole tainnut koskaan kulkea noin pitkää riippusiltaa. Amazoniassa riippusillat olivat aina liukkaita.

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      No eipä noita mitenkään varmaan kukaan kuvitellut rytmissä marssivansakaan. Rytmi oli tällainen: muutama askel, kamera esiin, tähtäys vasemmalle, oikealle ja keskelle ja sitten sama uudelleen.

      Tykkää

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Oi, mikä sinua pelotti? Minua ei pelottanut yhtään, nautin maisemista ja vaikka silta vähän heilui, kun joku tuli vastaan, en kokenut sitä ollenkaan pahana. Minä menisin uudelleen ihan milloin tahansa. Ymmärrän kyllä, että kokemukset ovat erilaisia. Juha ei tykkää näistä korkealla olevista asioista ollenkaan, eikä astunut sillalla askeltakaan.

      Tykkää

      Vastaa

Jätä kommentti