Altenburgin linna Bambergissa

Altenburgin linna on Bambergin korkeimman kukkulan huipulla ja sitä pidetään yhtenä Bambergin parhaista nähtävyyksistä. Löysimme sen, kun pienen sateen uhkaamana etsimme sopivaa käyntikohdetta iltapäiväksi. Oli hauska löytö, kaunis ympäristö ja valtavan hienot näkymät ylhäältä tornista. Linnaan voi patikoida, tai mennä turistibussilla, mutta sen viereen asti pääsee myös omalla autolla.

Linnasta on ensimmäiset tiedot vuodelta 1109, ja sitä käytettiin tähän aikaan turvapaikkana. 1300- ja 1400-luvuilla se toimi Bambergin piispojen runsaasti kalustettuna asuinpaikkana, mutta 1500-luvulla se on sodassa tuhoutunut lähes kokonaan. Ainoat jäännökset keskiaikaisesta rakenteesta ovat 1200-luvulta peräisin oleva 33-metrinen torni ja muutama osa ympäröivästä muurista. Kiipesin tietysti torniin, tässä punainen nuoli näyttää, missä olen.

Torniin kiipeäminen oli taas tällaista, mutta mitäpä tuosta. Maksoin jopa pääsymaksun 1€.

Torniin kiipeäminen oli nimittäin ihan paras osa käyntiämme. Ruskan värittämät maisemat olivat niin hienot ja laajat joka suuntaan.

Tornista oli kiva katsella myös linnan pihalle. Sininen nuoli näyttää, missä kuvaajani seisoi. Kuvassa näkyy myös osa terassien pöydistä.

Alhaaltakin sai kyllä vielä kuvia linnan pihasta ja maisemista.

Linnassa oli myös pieni kappeli, joka vieressä olevan ilmoitustaulun mukaan oli sekä jumalanpalvelus- että juhlakäytössä.

Linnassa toimii myös kahvila ja ravintola, mutta niissä emme nyt käyneet.

Tässä on kartta Altenburgin linnan sijainnista ja sinne johtavista poluista. Linnasta ylös oikealle näkyy P eli parkkipaikka ja se oli merkitty myös Bambergin karttaan linnan parkkipaikkana. Pysähtyessämme siihen näimme kuitenkin ylhäältä vielä tulevan autoja ja päätimme yrittää itsekin eteenpäin. Emme olleet väärässä, ihan ylhäällä linnan vieressä on toinen P. P oli ilmainen, eikä linnaankaan ollut pääsymaksua. Vain torniin kiipeämisestä siis maksoin euron.

Linna ei myöskään ole kovin monen kilometrin päässä kaupungista, joten jos ylämäki ei pelota, kaunista rinnettä voi hyvin sinne myös patikoida. Pieni pysähdys oli alas ajaessamme pakollinen, maisemat olivat niin houkuttelevat. (Vaikka sadepäivänä kuvien laatu on mitä on.)

Tällaisia näköalakukkuloilla olevia linnoja, joissa on vielä jotain toimintaakin, on Saksassa tuhansia. Ei ollut huono kohde ollenkaan.

Kävelimme sateessa vielä keskustassa ja kävimme tuomiokirkossa sisälläkin, mutta niistä kirjoitin jo samoin kuin aamupäivän pyöräretkestämme.

Seuraava kohde oli sitten aivan toisenlainen. Juha suunnittelee aina Thomannin musiikkiliikkeen matkan varrelle, mikäli mahdollista. Sieltä jatkoimme matkaa ja saavuimme illalla Rothenburg ob der Tauberiin, joka onkin tosi monien tuntema kaupunki ristikkotaloineen, museoineen ja muureineen.

Rothenburg ob der Tauber

Voit seurata meitä ja matkaamme myös Facebookissa Ailajajuha

5 ajatusta artikkelista “Altenburgin linna Bambergissa

  1. Paluuviite: Bamberg | Aila ja Juha

    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Oli kyllä ihan kiva paikka käydä. Ja te varmaan kävelisitte kaupungista tuota rinnettä pitkin, niin pääsisitte vielä paremmin nauttimaan niistä maisemista kaupungin suuntaan.

      Tykkää

      Vastaa
  2. Paluuviite: Automatka Saksassa | Aila ja Juha

  3. Paluuviite: Saksan linnat 26kpl/25 000 linnaa | Aila ja Juha

Jätä kommentti