Bamberg

Ehdimme Bambergiin juuri sen rajan ulkopuolella olevaan Hallstadtin kaupunginosaan oikein hyvin vielä valoisalla ja katsottuamme asuntomme isännän kanssa, ehdimme lähteä vielä kaupungillekin.

Bambergin kadut ovat joka puolelta auringon laskiessa tunnelmallisia.

Bamberg on Main-joen varrella ja joki virtaa Bambergin läpi pienemmiksi virroiksi hajautuneena, joten kaupunkikuvassa on vähän väliä siltoja ja puistoja siltojen vierellä.

Tietysti myös komeita kirkkoja, kuten näissä Altstadteissa aina. Tämän Karmelitenkirche St. Maria und St. Theodorin ohi kuljimme saman tien lähtiessämme parkkihallista kävelemään.

Ja parin korttelin verran käveltyämme olimme jo Bambergin tuomiokirkon vieressä.

Seuraavana päivänä olimme täällä niin ajoissa, että pääsimme käymään myös sisällä.

Tuomiokirkon aukiolta portaita alas, sitten alkoikin ravintoloiden, terassien ja matkamuisto- ja muiden myymälöiden alue.

Onneksi olimme täällä peräkkäin kahtena iltana, koska seuraava ilta meni jo sateenvarjon alla.

Sama juttu oli Bambergin päänähtävyyden tienoilla. Kahtena iltana, vähän eri kirkkaudella otettuja kuvia Altes Rathausin ympärillä olevien rakennusten, sillan ja jokinäkymien kanssa. Tämä paikka oli kyllä näyttävä kaikkine yksityiskohtineen ja täällä olivat varmaan kaikki turistit.

Sen lähellä olivat kyllä ne näyttävimmät myymälätkin ja myös tämä Käthe Wohlfartin myymälä, jossa pitkin vuotta myydään joulukoristeita kaikkien muiden koristeiden ja lelujen lisäksi. Hänen kotikaupunkinsa Rothenburg ob der Tauber oli seuraava matkakohteemme.

Toinen iltamme päättyi näin hankalaan näkymään. Vieraassa kaupungissa on hankala ajaa, kun tuulilasin läpi ei näy enempää.

Onneksi aamulla ei ollut satanut vielä kovin aikaisin, eli olimme ehtineet nostaa pyörät auton perästä, pukea kypärät ja käydä vähän tutkimassa Mainin rantoja. Virkistävää ja mukavaa, mutta sitten alkoi pisaroida ja käännyimme takaisin vähän aikaisemmin kuin olimme suunnitelleet.

Iltapäiväksi etsimme vähän sateiselle päivälle sopivaa käyntikohdetta Bambergista ja löysimmekin tosi kivan, nimittäin Schloss Altenburgin ylempänä rinteellä. Kirjoitan kohta siitä oman tekstin, koska linnat ovat aina vähän erityiskohde.

Altenburgin linna.

Voit seurata meitä ja matkaamme myös Facebookissa Ailajajuha

6 ajatusta artikkelista “Bamberg

  1. Paluuviite: Wartburgin Linna | Aila ja Juha

  2. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Kävimme pari vuotta sitten Bambergissa visiitillää Münchenistä käsin. Varsinkin minä tykästyin kaupunkiin ja jäi sellainen olo, että siellä voisi viettää enemmänkin aikaa. Varmasti yritetään ehtiä taas käymään siellä, jos olemme eteläisessä Saksassa.

    Tykkää

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Mekin olemme poikenneet Bambergissa joitain kertoja, emme kuitenkaan näin, että meillä olisi ollut aikaa kierrellä siellä. Nimittäin Juhan suosikki, eli Thomannin musiikkiliike on siellä lähellä ja kun käy Thomannilla, Bambergista löytyy yleensä sopiva majapaikka. Bambergissa on paljonkin mukavaa nähtävää, sekä pyöräillen että kävellen. Muutama sellainen paikka jäi, jonne sateen takia emme menneetkään, eli jatkuu…

      Tykkää

      Vastaa
  3. Paluuviite: Automatka Saksassa | Aila ja Juha

Jätä kommentti