Palmusunnuntai Torremolinosissa

Palmusunnuntai aloittaa pääsiäisviikon. Kulkueissa Jeesus ratsastaa aasilla Jerusalemiin ja lapset ja aikuiset kantavat palmuja käsissään. Espanjassa palmusunnuntain palmut ovat kyllä niin koristeellisia, että ei niitä palmuiksi tunnistakaan, mutta kaunis perinne.

Ja erityisesti näissä kulkueissa mukana on paljon lapsia. Torremolinosissa oli kaunis palmusunnuntai vielä aamulla, illaksi tuli sade, eli onneksi kulkue oli jo aamupäivällä.

Torremolinosissa järjestetään 2024 kolme kulkuetta. Yksi palmusunnuntaina ja kaksi pitkäperjantaina. Palmusunnuntain kulkue oli lähtenyt Iglesia Madre del Buen Consejosta klo 11 ja odotimme sitä Mikaelinkadulla, jossa ilmeisesti runsaan turistipäivän ansiosta myös liikkeistä suuri osa oli auki.

Täältä kulkue kääntyi Plaza de Nogaleralle. Palmusunnuntain kulkueessa kannetaan kuvaa Jeesuksesta ja tronoa kantamassa oli 70 miestä.

Melkein kaikissa kulkueissa Jeesusta seuraa kuva surevasta Mariasta. Täällä Mariaa oli kantamassa 90 naista, mutta ei tämä naisten kantamassa oleminen mikään sääntö ole, yleensä miehet kantavat kaikkia tronoja.

Marian trono on aina valtavan koristeellinen. Kuten edellisistä kuvista näkyy, kukkia on runsaasti, pohja on erittäin koristeellinen, useimmiten hopean tai kullan värinen ja myös kynttilöitä on paljon. Täällä oli muutakin:

Tässä kulkueessa oli lapsia paljon, myös aivan pieniä. Ja he kantoivat käsissään niitä ihanan koristeellisia ”palmunoksia”.

Useilla kulkueeseen osallistuneilla oli myös samasta materiaalista tehty koristeellinen risti rinnassaan.

Ennen Mariaa kannettiin myös tätä kuvaa.

Lapset, vaikkakaan ei tietenkään ne kaikkein pienimmät, kuljettivat mukanaan myös suitsukelyhtyjä, joita ilmeisesti oli kiva heilutella.

Myös orkestereissa, erityisesti rumpalien riveissä oli innostuneita lapsia.

Kulkueiden mentyä ohi niiden perään lähti myös paljon yleisöä, joka näin osallistui pääsiäisen kulkueeseen ja seurasi Jeesusta ja Mariaa.

Oli taas hienoa seurata yhtä näistä tapahtumista. Sateita ennustettiin, oli tuulista ja pölyistä ja kun lähdimme tämän jälkeen Malagan kulkueita katsomaan, törmäsimme jo peruutuksiin. Näimme siellä vain kaksi kulkuetta ja niistäkin toista odottelimme tuntikaupalla, kun tieto peruutuksista tuli yksi kerrallaan, eivätkä kaikki edes tavoittaneet meitä. Kerään Malagan kokemuksistamme toisen kuvatekstin.

Tervetuloa seuraamaan meitä Facebookissa Ailajajuha, niin näet helposti, mihin seuraavaksi suuntaamme.

4 ajatusta artikkelista “Palmusunnuntai Torremolinosissa

    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Benalmadenan kulkueita emme vielä ole seuranneetkaan, vain Fuengirola, Torremolinos ja Malaga täällä Aurinkorannikolla. Muualla kyllä Marbella, Las Palmas, Granada ja Tarragona, eli monenlaista on nähty. Pieni on tosiaan useimmiten kaunista ja herkkää ja parasta on, kun ei ole tungosta. Malaga erityisesti saa tämän tungosmiinuksen.

      Tykkää

      Vastaa

Jätä kommentti