Ivenackin Baumkronenpfad

Kansallispuistot ja metsät tarjoavat mukavia kohteita helpoille kävelylenkeille ja näköalojen katselemiselle matkan varrella. Pysähdyimme Ivenackissa ja nousimme jälleen yhdelle näköalatasanteelle puiden latvojen yläpuolelle ajaessamme Klützista Rügenin saaren suuntaan. Näimme maisemien lisäksi iäkkäitä isoja puita ja pienen luontonäyttelyn Barokkipaviljongissa. Sai sieltä kahviosta jätskitkin. Virkistävä pysähdys.

Heti reitin alkupuolella oli polkujen varsilla noin 1000 vuotta vanhoja isoja puita, joiden rungon ympärysmitta oli jopa yli 11 metriä. Aika huikeaa nähtävää. Puut oli eristetty polusta aidalla ja niiden juurelle meneminen oli kiellettyä, että juuret eivät vahingoittuisi. Erittäin ymmärrettävää.

Sitten alkoi nousu puiden latvojen tasolle näitä loivia kaartelevia rakennelmia pitkin. Näillä puisilla rakennetuilla poluilla on tarkoituksena olla helppoja myös niille, joilla kulkeminen on vähän hankalampaa. Olemme joka kerta nähneet mukana lapsiperheitä ja jopa rollaattoreiden kanssa kulkevia.

Polku nousee vähitellen puiden latvojen tasalle.

Tämä Ivenackin näköalapaikka oli vähän toisenlainen kuin useimmat muut. Latvojen tasalta voikin nousta vielä korkeammalle näkötorniin joko hissillä tai portaita pitkin.

Näköalat puiden latvojen yläpuolelta olivat taas pitkälle ja ruska alkoi jo lokakuun alussa värittää maisemia.

Polun varrella on aina pieniä puuhapisteitä, joissa varsinkin lapset käyvät tasapainoilemassa ja jumppaamassa. Tämän nousun varrella oli kuvina jumppavirikkeitä niiden sijaan.

Tältä näytti tämä näköalapaikka alhaalta katsottuna.

Jatkoimme matkaa Barokkipaviljongille, jonka vieressä oli lapsille leikkialuetta ja esillä eläimiä. Myös tietysti kahvia ja jäätelöä saatavilla.

Rakennuksen sisällä oli luontonäyttely. Alakerrassa kerrottiin eläimistä ja kasveista, yläkerrassa oli kierros, jossa kuvattiin luonnon muuttumista eri vuodenaikoina.

Kävelimme takaisin parkkipaikalle ja sen vieressä oli meille erittäin sopiva evästaukokatos.

Eivätkä Ivenackin nähtävyydet ja luonto ihan tähänkään loppuneet. Kävimme kääntymässä alle puolen kilometrin päässä kirkolla (Schlosskirche Ivenack), jonka vieressä olevassa kunnostetussa vanhassa rakennuksessa on valtion virasto.

Sen vieressä olevassa puistossa oli lisää hurjan näköisiä puita.

Tässä vielä kartta Ivenackin omalta nettisivulta. Sivut ovat tietysti saksaksi, mutta tuolta näkyy lisää.

Ivenackista matkamme kääntyi takaisin pohjoisen suuntaan, eli seuraavaksi olimme menossa tutustumaan Rügenin saareen, jossa on paljon kiinnostavaa nähtävää. Siellä on paljon luontoa ja puistoja ja sielläkin on uudehko Baumwipfelpfad, jonka tietysti halusimme nähdä. Mutta näimme myös hienon linnan ja pyöräilimme luonnonpuistossa. Siitä sitten seuraava teksti.

Rügen.

Voit seurata meitä ja matkaamme myös Facebookissa Ailajajuha.

3 ajatusta artikkelista “Ivenackin Baumkronenpfad

    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Näitä ihmepuita on niin kiva bongailla. Kyllä me keväällä käytiin nuorimman lapsenlapsemme kanssa katsomassa Espoonkin suurinta puuta. Kyllä kolmivuotiaskin ihmetteli ja ihaili.

      Tykkää

      Vastaa
  1. Paluuviite: Wismar | Aila ja Juha

Jätä kommentti