Travemünden lautalta illalla hotelliin

Finnlinesin lautta on Travemündessä vasta noin 21:30. Pientä haastetta löytää hotelli, johon on helppo ajaa ja johon pääsee kirjautumaan. Meillä on kokemuksia kuudesta. Kaksi erinomaista, yksi hyvä, yksi, johon emme mene enää ja kaksi, joista kokemukset ovat niin monen vuoden takaa, että enää ei oikein osaa sanoa.

Ykkössuosikkimme on Hotel Schweizerhaus Travemünder Alleella.

Hotel Schweizerhaus on lyhyen ja helpon matkan päässä Travemünden satamasta. Hotellin pihalla on aina ollut hyvää tilaa rauhallisella parkkipaikalla ja sisään pääsee helposti kirjautumalla koodilla, jonka pyytäessään saa ennakkoon sähköpostiin. Huone on siisti, sisustus yleisissä tiloissa hauska ja monipuolinen. Erittäin hyvä on myös aamiainen. Kaikkea hyvää ja terveellistä on. On leivät, leikkeleitä, kalaa, juustoa, munia, vihanneksia, jogurttia, hedelmiä. Kaikkea, mitä aamukahvin lisäksi tarvitsemme.

Toisen suosikin löysimme ollessamme tulossa Espanjasta. Valitsimme meille sopivan tuntuisen matkan päästä viimeisen majapaikan. Aamulla liikkeelle, matkaa 167km ja illaksi Travemündeen, mikä antoi väljyyttä pysähdellä ja keräillä myös kaupoista tuliaiset. Seuraavalla kerralla päätimme kokeilla pystyisimmekö ajamaan pimeällä vähän pidemmälle ja valitsimme uudelleen saman meille mieleisen hotellin eli Landhaus Edenin Soltausta. Onnistui! Omalla nimellä pääsee tännekin sisään yöllä, huone on mukava, aamiainen erittäin hyvä ja parkkipaikka helposti vieressä. Juuri tätä kirjoittaessamme olemme jälleen Landhaus Edenissä ja jatkamme huomenna Travemündeen. Muuten tämä olisi hyvä myös lautalta tullessa, mutta meille pimeässä ajaminen on haaste. Kirjoitin tästä kokeilusta myös oman blogitekstin.

Pimeä moottoritie mutta ihana hotelli.

Lokakuussa 2023 etsimme uutta, kun suosikkimme Hotel Sweizerhausissa ei ollut enää vapaata ja päädyimme Hotel Gutenbergeriin, noin 10km Lyypekin keskustasta. Vähän jännitti, koska Booking.comin arvioinneissa pisteet olivat vain 7,5. Olimme kuitenkin ihan tyytyväisiä. Ainoa huonompi asia oli parkkipaikkojen niukkuus. Löysimme kyllä kadulta paikan, mutta ahdasta oli siinäkin ja koko autojono oli puoliksi jalkakäytävällä.

Vastaanotto oli ystävällinen ja auki vielä Travemündestä lautalta ajaessamme, huoneemme oli siisti (vaikka juuri tästä moni oli valittanut) ja aamiainen ihan riittävä ja sopiva. Eli ihan ok, jos ei suosikkipaikassamme ole vapaata.

Toinen niistä paikoista, johon olemme olleet tyytyväisiä, on Haus Magdalene Bad Schwartaussa. Emme ole olleet siellä moniin vuosiin, mutta siellä yöpyessämme olimme tyytyväisiä helppoon sijaintiin, pysäköintiin, ystävälliseen palveluun ja aamiaiseen. Näin arvosteluista, että koronavuosina oltiin pettyneitä aamiaisen puutteisiin, enkä tiedä ollenkaan, mikä tilanne on nyt.

34%20marimekkoversio-normal.jpg

Toinen hyvä paikka meille oli vuosia sitten Hotelchen. Sinnekään ei ollut pitkä matka, sisään pääsi koodilla ja majoitus oli siisti. Parkkipaikkoja ei ollut riittävästi, auto piti viedä lähikadulle. Aamiainenkin oli riittävä, vaikka ei mitenkään erityinen. Kätevyyden takia voisimme majoittua täällä uudelleen nytkin, koska tänne tuleminen ja täältä jatkaminen on helppoa. Tarjontaa ei vain ole ollut silloin, kun olemme tarvinneet.

34%20hotelchen%20lyypekiss%C3%A4-normal.
34%20sibeliusstrasse-normal.jpg

35%20lyypekist%C3%A4-normal.jpg

Ja viimeisenä sitten se, jonne emme palaa, jos vain jotain muuta löytyy. Nimittäin Ibis Budget Lyypekissä. Sisäänpääsy oli hankalaa, vaikka ohjeetkin olivat. Lopulta pääsimme sisään, kun yksi jo hotellissa asuva tuli ovelle myös.

Tuollaisissa ahtaissa pienissä huoneissa, huonosti toimivissa suihkuissa ja kolkoilla käytävillä ja portailla ei huvita kulkea edes yhden yön takia. (Kuva huoneesta on kylläkin otettu vasta aamulla, ei se tullessamme ihan noin tyhmältä näyttänyt.)

Yöllä löydettiin yksi vapaa parkkipaikka. Vai olikohan tuo puska tarkoitettu autoille ollenkaan?

Tämän kirjoitettuamme olimme seuraavaksi paluumatkallamme kaksi yötä Lyypekissä. Löysimme tosi kivan AirBnb-majapaikan, eli Gemütliche Ferienwohnung in Ostseenähe. Paikka on Lyypekin keskustasta länteen, Ratekaun suuntaan. Sieltä oli ihan lyhyt matka LUV-ostoskeskukseen Dänischburgissa, joten siitä voit hahmottaa suunnan. Oli hyvä löytö. Sisään pääsi koodilla, joten ilmeisesti laivalta tulo onnistuu. Meille tämä oli oikein hyvä parin päivän majapaikka ennen laivaan tuloa paluumatkalla.

Tässä meidän kokemukset. Omat kriteerimme majoituksen löytämiseen ovat aina pysäköinti ja myös hinta. Tietysti, jos on kovin huonoja arvosteluja esim vuoteen mukavuudesta, meluisuudesta tai epäsiisteydestä, ei valita sellaista. Budjettimatkailijoina vain ei huvita maksaa paljon, juuri tällä hetkellä Landhaus Edenissä maksamme 105€, mikä on kallein hinta tälläkin matkallamme.

Kerro kokemuksesi, kiitos. Varsinkin ne hyvät. Meillä on jatkuva tarve.

Voit seurata meidän matkojamme myös FB-sivullamme Ailajajuha.

8 ajatusta artikkelista “Travemünden lautalta illalla hotelliin

  1. Leena Grönroos

    Kiitos Aila ja Juha, ihanaa kun viitsit kirjoittaa kokomuksistanne. Meille nyt tarvittavaa tietoa kun jätimme vaunumatkailun 10 talven jälkeen pohjoismaihin ja tulimme ensi kertaa pelkällä autolla Torremolinokseen. Tällä hetkellä Portugalin Agarvessa Kymppipaikan bussiretkellä. Oikein hyvää loppu vuotta ja oleilua missä milloingin. T. Leena ja Matti Grönroos

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Hyvää matkojen jatkoa teillekin! Me pyrimme jatkamaan näin vielä. Juuri nyt olemme palaamassa kotiin päin, mutta ehkä keväällä taas Aurinkorannikolle.

      Tykkää

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Sijainti ei meille ole kovin ehdoton kriteeri, koska tosi usein esimerkiksi hinta on huomattavasti edullisempi, kun majapaikka ei ole kovin keskeisellä paikalla. Välimatkat menevät sitten tosi helposti yleensä autolla ja varsinkin, jos meillä on pyörät mukana, pyöräilykin alkaa helposti vähän sivummalta. Juuri nyt alkaa hinta olla ihan eka kriteeri pysäköinnin lisäksi, kun hinnat ovat niin selkeästi nousseet.

      Tykkää

      Vastaa
  2. Paluuviite: Automatka Saksassa | Aila ja Juha

  3. Paluuviite: AUTOMATKA HELSINGISTÄ AURINKORANNIKOLLE KUUDESSA VIIKOSSA | Aila ja Juha

Jätä kommentti