Pimeä moottoritie, mutta ihana hotelli

Travemünden laiva on satamassa 21:30. Hotelli Schweizerhaus Lyypekissä vartin matkan päässä on ollut hyvä ratkaisu: lyhyt matka, sisään koodilla, ja huippuhyvä aamiainen. Entäpä pimeää moottoritietä 157km, sisään nimellä, ja tietysti huippuhyvä aamiainen? Päätimme kokeilla.

Hotel Landhaus Eden Soltaussa sattui joulukuussa paluumatkallemme. Ihastuimme paikkaan, oli helppo parkkipaikka, mukava sänky, viihtyisä huone, kiva ympäristö ja ennen kaikkea loistava aamiainen.

Päätimme kokeilla, miltä tuntuisi ajaa Travemunden satamasta Lyypekin ja Hampurin kautta Soltauhun. Pimeässä ajaminen ei ole meidän juttu ollenkaan. Silmät eivät kestä, hankalaa on. Oli perjantai-ilta. Moottoritie ei onneksi ollut kovin hiljainen, joten pystyimme ajamaan muun liikenteen mukana. Ei ollut myöskään mitenkään ruuhkainen ja viikonloppua vasten rekat olivat melkein poissa. Kaistojen merkinnätkin olivat enimmäkseen hyvät. Huonossa valossa liikkuvasta autosta otetut epämääräiset kuvat kuvaavat hyvin sitä, miltä ajaminen pimeässä meidän silmillämme näytti. Autojen jarruvalot olivat hyvä opaste, mutta nopeusrajoitukset vilahtelivat ohi.

Vähän yli puolessatoista tunnissa olimme perillä. Molemmat huokaisivat yhtä aikaa. Hotellin pihasta löytyi helposti automaatti, johon naputeltiin tiedot. Sukunimen kirjoittamalla löytyivät huoneen tiedot ja sitten maksettiin pankkikortilla.

Seuraavasta vaiheesta emme olisi selvinneet, ellei paikka olisi edelliseltä vierailulta ollut tuttu. Ovi huoneisiin oli pieni ja kaukana nurkan takana. Mutta onneksi tiesimme! Ja hetken päästä olimme sisällä huoneessa ja alle puolessa tunnissa tuli uni.

Nukuimme kahdestatoista seitsemään ja suihkun ja tavaroiden pakkaamisen jälkeen siirryimme odottamallemme aamiaiselle. Tässä seuraa sitten pelkkiä kehuja:

Ensinnäkin paikka on jännittävän viihtyisä. Ei mitenkään moderni, kuten näkyy. Illalla täällä toimii myös ravintola.

Leipävalikoima on monipuolinen. Tässä kuvassa eivät harmikseni näy kunnolla ne yläkoreissa ja vasemmalla olevat siemensämpylät ja tummat leivät, joita valitsimme syödäksemme.

Leikkelepöydästä ei ollut pakko valita makkaraa tai rasvaista pekonia, myös rasvattomia lihavaihtoehtoja ja juustoja löytyi.

Lautasta voi täydentää kasviksilla.

Marmeladia sai aika hurjan näköisestä automaatista.

Eikä hedelmämehujen automaatti ollut paljonkaan eri näköinen.

Tämä viehätti erityisesti. Munakupit olivat syötävää vohvelia.

Ja nämä kulhot jogurttiastian vieressä olivat minulle aivan huippu. Olin jo nostanut jogurtin joukkoon pilkottuja hedelmiä, mutta nyt nostin vielä pari lusikallista kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä ja pellavansiemeniä. Oli siellä myslejä ja riisimurojakin, mutta niitäpä en tarvinnut.

Aamiaisemme oli täydellinen. Kahvit tuotiin pöytään ja lautasliinalla lietsottiin lämmintä aamutunnelmaa.

Lähtiessämme parkkipaikalta viime joulukuussa otin vielä kuvan hotellista, jonka ympäristökin viehättää.

Ravintolan seinustalla tehtiin pientä julkisivun korjaustyötä, joten siitä ei saanut nättiä kuvaa. Lainasin kuvan ravintolan esitteestä.

Ja tässä vielä tiedot, jos satuit innostumaan tästä vaihtoehdosta.

Soltaussa on muuten muutakin pysähtymisen arvoista. Designer Outlet Soltau on yksi vakiopysähdyksiämme.

Tältä aamiaiselta lähdimme sumuisessa säässä kohti Trieriä, joka on Saksan vanhin kaupunki ja ihastuttava vanhoine ristikkotaloineen.

Voit seurata matkaamme myös Fb-sivumme kautta:

Ailajajuha

8 ajatusta artikkelista “Pimeä moottoritie, mutta ihana hotelli

 1. Pico

  Mielenkiintoista! Mitähän yö tällaisessa hotellissa maksaa? Olen yöpynyt kerran Saksassa ennen laivalle ajoa, kun koko alkuyön olimme ratkiväsyneinä etsineet yöpaikkaa. Silloin (2003) meitä oli opastettu olemaan turhaan ennakkoon varaamatta yöpymispaikkaa. Nyt toimisin toisin. Osuimme lopulta kalliiseen, mutta todella ihanaan hotelliin, vaikka olisin ollut valmis kallistumaan vaikka pöydän alle unille. Aamiaiselta muistan, miten kaikki niin henkilökunta kuin asiakkaatkin tervehtivät kohteliaasti.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Tämä oli meidän budjetin rajusti ylittävä hotelli. Maksoi 105€. Normaalisti etsimme sellaisia noin 50€:n paikkoja, joskin viime syksynä niitä oli paljon harvemmassa kuin ennen. Tämä oli tällainen kokeilu, ja kun tiesimme hotellin etukäteen, palasimme, kun mieli teki. Me varaamme aina etukäteen. Nytkin kaikki on varattu lähes kolmeksi viikoksi eteenpäin, sitten on muutama yö, joista emme vielä ole päättäneet, mutta sitten on taas varatut paikat 10.4. asti.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Reissu-Jani

  Saksalaiset pienet hotellit ja gasthausit ovat parhainta! Suosin itse tällaisia pieniä perinteisiä paikkoja kuin (monikansallisia) hotelliketjuja. Välillä näissä pienissä paikoissa on tullut kielimuuri vastaan kun en osaa puhua saksaa, mutta aina on selvitty ja nykyään löytyy jo kääntäjiä puhelimesta jos sitä tarvitsisi. Saksalaisen majatalon aamiainen on sellainen että sillä pärjää pitkään ja sämpylät ovat aina olleet tuoreita. Yleensä näissä saa myös illalla hyvää saksalaista ruokaa ja jotain paikallista olutta. Prost! Nykyään (internjetin aikana) pitää muistaa vaan varata majoitukset etukäteen jopa pieniin majapaikkoihin. 2000-luvun alussa ajelin Saksassa ilman naveja ja internettiä ja illlan tullen majapaikoista kyseltiin yösijaa. Ne ajat ovat jo menneet..

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Saksasta meillä on muitakin kivoja pienten majatalojen kokemuksia. Emme muista, että olisimme varsinaisesti pettyneet koskaan, mutta on muutamia, jotka ovat tuottaneet aivan fantastisen kokemuksen ja yllätyksen. Tuo varaaminen on kyllä tosi tarpeellista. Sen me teemme aina mahdollisimman aikaisin. Emmepä ole oikeastaan koskaan käyttäneet puhuessamme kääntäjiä, mutta juuri äsken kävimme sellaisen avulla keskustelun ranskalaisrouvan kanssa, jonka luona majoitumme. Hän ei osaa englantia, saksaa eikä espanjaa, ja minä vain ihan pikkuisen ranskaa. Suunnilleen bonjour ja bonne nuit ja je ne parle pas francais. Mutta hyvin sujui majoittuminen.

   Tykkää

   Vastaa
 3. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Todella hienolta näyttää tuo hotelli, Viihtyisin itsekin varmasti. Tykkään kovasti noista tiilistä. Myös aamiainen kuulostaa ihan huipulta, mukava tapa aloittaa päivä. Tuo hotellin ympäristökin vaikuttaa viihtyisältä, siihenkin tutustuen olisi varmasti mukavaa viettää yksi päivä.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Minäkin tykkään kovasi. Niin kovasti, että majoittuisin täällä mennen tullen joka kerta, jos vain rahani riittäisivät. 105€ yöstä oli hinta, jonka maksoimme tällä kertaa ja senkin vain siksi, että halusimme kokeilla tuota yöajelua.

   Tykkää

   Vastaa
 4. Jenni / Unelmatrippi

  Näyttää kivalta! Schweizerhaus on meillekin tuttu ja tykkäämme siitä kovasti. Sen sijainti on kätevä juuri siksi, että ei tarvitse ajaa pimeässä kauemmas. Schweizerhaus on vain yleensä täyteen varattu jo todella pitkälle etukäteen, joten sinne ei kovin helposti pääse. Onneksi Saksassa kuitenkin on pilvin pimein ihania majataloja ja pieniä hotelleja.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Luultavasti ensi kerralla taas Schweizerhaus, se on tosi hyvä ja sopiva ja monta kymppiä halvempi kuin tämä Landhaus Eden. Tai no, jos kumminkin tulisi joku lottovoitto…

   Liked by 1 henkilö

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s