Roihuvuoren kirsikkapuisto – viime tipassa?

Roihuvuoren kirsikkapuisto ja sen vieressä oleva japanilainen puutarha ovat kevään ykkösnähtävyys. Aina jännittää kaksi asiaa. Ovatko puut jo/vielä kukassa? Onko liikaa tungosta? Otimme selvää eilen. Jo tästä kuvasta näkyy, että tungosta ei olisi tarvinnut jännittää.

Olimme liikkeellä tiistaiaamuna ennen puoli yhdeksää. Oli hetkiä, jolloin missään ei näkynyt ketään muuta ja saimme nauttia aivan rauhassa kukkivista puista ja rauhallisista poluista.

Kävelimme myös japanilaisen puutarhan puolelle. Kirsikkapuiston ja sen välissä on erityisesti lapsille sopiva leikkipaikka. Ei näkynyt ketään sielläkään.

Hiljaista oli myös japanilaisen puutarhan puolella, mutta siellä emme kuitenkaan pystyneet kulkemaan korkeammalla olevaa varsinaista polkua, koska kolme voimakasta vesisuihkua pyöri siellä kaiken aikaa.

Hyvä, että pidettiin huolta kastelusta pitemmän kuivan jakson jälkeen, ettei vielä ensi viikonlopun Hanami-juhlissa olisi kuivuneita sammaleita ja nurmikoita.

Näissä maisemissa katoksen alla penkillä nautimme sitten aamukahvimme, koska muutama pisara sadettakin alkoi jo tulla.

Tällä puolella vasta komeat isot kirsikkapuut ovatkin. Kannattaa käydä.

Ja kuten näet, toinenkin jännityksemme aihe, eli puiden kukkimattomuus oli turha. Todella hyvin oli kukkia kaikkialla. Oikein tunnelmallisia ja kauniita.

Ei se aivan turha kuitenkaan ollut, olipa tällaisiakin oksia jo näkyvillä.

Poispäin kävellessä saimme siis nauttia kukista ja melkein ilman muita kävijöitä. Kello alkoi tulla jo kymmenen, ja vastaan tuli kaksi lapsiryhmää. Toinen noin kolmasluokkalaisia, toinen neonvärisistä liiveistä päätellen päiväkotiryhmä. Ei paha sekään ollenkaan, kiva, että tuodaan lapsia katsomaan kaunista.

Ja ehkäpä se tungos vähän helpottaa, kun puistoa on laajennettu ja kirsikkapuita on istutettu lisääkin.

Ajoitus meni aivan nappiin. Autolle palatessamme tilanne oli juuri kääntynyt tällaiseksi.

Ensi viikonlopun Hanami-juhla osuu tänä vuonna hyvin aikaan, jolloin kirsikankukkia on paljon, ellei sadepäivä sitten jo vähän varistanut terälehtiä. Siellä on paljon hienoa ohjelmaa, mutta ehkä emme me ole siellä, koska tällainen rauhallinen oleskelu on enemmän meidän juttu. Ja kirsikkapuita on niin paljon muuallakin.

Yksi upea kävelykohde on Haagan Alppiruusupuisto. Kävimme tarkistamassa senkin tilanteen. Sadepisarat koristivat lehtiä, mutta kukat olivat vielä tiukasti nuppuja.

Viime vuonna ja sitä edellisinä olen tehnyt useankin aamukävelyn siellä. Katso, miltä puisto näyttää aamulla lintujen livertäessä:

Aamukävelyllä Haagan Alppiruusupuistossa.

Entä sinä? Nautitko kirsikkapuistosta? Hanamista? Vai rauhallisesta arkiaamusta?

Voit seurata meitä myös Facebook-sivumme kautta. Ailajajuha

4 ajatusta artikkelista “Roihuvuoren kirsikkapuisto – viime tipassa?

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Ajoitus oli tosiaan vielä parempi kuin luulimmekaan. Aivan muutama minuutti sitten nimittäin Uudenmaan telkkariuutisissa sanottiin, että sade ja tuuli ovat eilen ja tänään ravistelleet kukkia maahan melko paljon. Ei kuitenkaan ihan niin paljon, että Hanami-juhlaa ei aiota peruuttaa. Onneksi näimme kirsikkapuiston puut parhaimmillaan. Muita puistoja ja omenapuita kierrellään varmaan katsomassa vielä lähipäivinä. Niitä on paljon muitakin.

   Tykkää

   Vastaa
 1. Eila / Metkaamatkustelua

  Hienoa, että tekin ehditte nähdä kirsikkapuiden kukinnan ennen sateita ja tämän päivän kovia tuulia. Me kävimme siellä koirani kanssa jo viime torstaina, jolloin kukinta ei ollut vielä täydessä loistossaan, mutta kaunista oli silti. Toivottavasti viikonlopuksi säilyy joidenkin lajikkeiden kukinta Hanamin juhlijoiden iloksi.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Luinkin sinun kertomuksesi sieltä. Olihan sinullakin jo kukkivia puita kuvissasi, kiva paikka, vaikka me yritämmekin aina vältellä tungoshetkiä.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s