Millau – Sévérac-d’Aveyron – Espanjasta kotiin osa 6

Millaun silta laakson yli on hieno nähtävyys Montpellierin ja Clermont-Ferrandin välisellä moottoritiellä. Tuo tie on myös tietulliton, paitsi Millaun sillan ylitys, joka maksaa 10€. Reitti on muutenkin maisemiltaan hieno ja tällä kertaa törmäsimme uuteen hauskaan paikkaan, kun poikkesimme Aire d’Aveyronin kohdalla pitämään pikku taukoa. Se oli paljonkin enemmän kuin kahvila+vessa+myymälä+tankkauspiste. Illaksi Vichyyn.
Eli tällainen pätkä matkallamme:

Lähdimme Sétestä ajamaan pohjoiseen pikkuteitä, eli emme lyhintä reittiä moottoritielle. Pikkutiet tarjoavat aina pieniä hauskoja yksityiskohtia, kuten tässä tämän sillan.

Kyllä tämä moottoritiekin maisemiltaan mielenkiintoinen on. On paljon vuoria ja ehkä muita moottoriteitä enemmän nousuja ja laskuja.

Näyttävin kohta tällä matkalla on kuuluisa Millaun silta Millaun laakson yli. Pari viime kertaa olemme ajaneet sillan yli moottoritietä, ja vaikka itse ajaminen ei paljon hetkauta, sillan vieressä on näköalapaikka, jolta voi käydä katselemassa siltaa ja maisemia.

Nyt meillä oli kivasti aikaa hyvällä säällä ja päätimme ajaa Millaun kylän kautta ja katsella näyttävää siltaa alhaalta.

Ensin kuitenkin näkymiä ylhäältä. Kylään johtavan tien varressa on näköalatasanne, joka tarjoaa hienot näkymät. Itse tasanne ei ole ihan esteetön, ja kun sää oli tosi tuulinen, portaat olivat melko villi kokemus.

Mutta näkymät palkitsivat. Silta näkyi täältä ja kylää ja sen ympärillä oleviaa laaksoa ja vuoria oli mukava ihailla.

Jatkoimme matkaa ja käännyimme ennen kylää tielle, joka kulki sillan alta.

Ja pienen kuvanottohetken jälkeen käännyimme takaisin Millaun kylään ja jatkoimme matkaa takaisin moottoritielle.

Millaun jälkeen joku oli ilmeisesti ajatellut meitä turisteja?

Airet ovat moottoriteiden levähdysalueita, ja yleensä Ranskassa hyvin varusteltuja ja siistejä, eli poiketaanpa tällä kertaa sellaiselle tällä paikkakunnalla: Sévérac-d’Aveyron. Ja se olikin yllätys.

Kääntyessämme näin, että tien vieressä oli hauskaa taidetta.

Yritin jälkeen päin etsiä selitystä näille, mutta en löytänyt mitään. Sen sijaan paikkakunnan nimellä googlettamalla löytyi kuvaus linnasta ja alueella tarjolla olevista erityisesti myös lapsille ja perheille tarkoitetuista kävelyreiteistä, joilla oli suunniteltuja tehtäviä. Linnalle olisi tästä ollut puolen tunnin kävelyreitti.

Jos olisimme tienneet tästä etukäteen, pieni kävelytauko olisi voinut olla tervetullut. Ehkä joskus? Sen sijaan nämä perheiden ja muiden ulkoilijoiden kävelyreitit ilmeisesti selittivät hyvin sen, että kahvila oli tosi täynnä ja vessoihin oli ennen näkemätön jono. En ole koskaan missään nähnyt naisten vessaan 20 hengen jonoa jo ennen sinne johtavaa ovea. Onneksi niitä yksittäisiä koppeja sisällä oli niin paljon, että ei siihen aikaa kamalasti kulunut.

Matka jatkui leppoisasti lauantaipäivän rauhallisessa liikenteessä Clermont Ferrandin ohi, josta käännyimme pienemmälle tielle Vichyyn, josta olimme varanneet huoneiston majapaikaksemme. Pienelle kadulle mahtui autokin parkkiin ja koodilla löytyi avain boxista. Kun olimme keksineet, mikä avain sopi mihinkin, olikin viihtyisä ilta odotettavissa. Juha oli pikkuisen flunssainen ja viihtyi täällä, minä lähdin yksin kävelemään. Iltapala oli valmis, kun tulin. Iltakävelystäni seuraava teksti. Vichy oli jälleen kiva pysähdys.

Meille tosi sopiva huoneisto.

Le Languedoc – Bel appartement proche des parcs – parking gratuit, 26 Rue du Languedoc (69€)

Voit seurata meitä myös Facebook-sivumme kautta. Ailajajuha

2 ajatusta artikkelista “Millau – Sévérac-d’Aveyron – Espanjasta kotiin osa 6

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s