Mijas Pueblo

Mijasin valkoinen kylä Fuengirolan pohjoispuolella on kaikkien suosikki. Se on kaunis, sieltä on mahtavat näkymät, sinne on helppo päästä, se tarjoaa shoppailua, nähtävyyksiä, vaellusreittejä – puuttuuko jotain tärkeää? Ei puutu. Kannattaa käydä. Olemme käyneet useita kertoja. Vaeltaneet vuorenrinteillä, kierrelleet kylässä ja näköalapaikoilla ja nyt viimeksi teimme kierroksen kirkoissa, joihin useimpiin pääsimme myös sisälle.

Torremolinosista ja Fuengirolasta Mijasiin pääsee kätevästi bussilla. Omalla autolla mennessä kannattaa kääntyä korttelia ennen keskustaa alaspäin viettävälle kadulle, joka johtaa isoon parkkitaloon, jossa ainakin meille on aina ollut hyvin tilaa. Parkkitalosta pääsee hissillä torille, jossa on turisti-info. Infosta saa halutessaan esim. hyvän kartan rinteillä oleville vaelluspoluille.

Vaellusreiteille noustaan suunnistamalla ensin rinteellä näkyvälle Ermita del Calvariolle. Ensin portaat kylää ylös, sitten tien yli ja siitä alkaa polku. Kivinen se on, mutta tarvittaessa sauvat käteen ja kiireetön tahti, niin ei haittaa. Voi myös palata takaisin läheiseen liikenneympyrään ja suunnata esimerkiksi Antennivuorelle tai louhoksille, jotka ohittamalla voi kävellä vuoren toiselle puolelle katselemaan näkymiä Alhaurin de la Torreen ja laskeutua rinnettä alas.

Ermitalle noustessa ja sen edestä on mahtavat näkymät yli kylän ja yli Fuengirolan kaupungin merelle asti.

Tässä kuvassa näkyy kylän pääkirkko ja sen edessä härkätaisteluareena, jonne myös pääsee sisään katsomaan. Ei sentään härkätaisteluja.

Ermitalta voi jatkaa rinteelle eri vaelluspolkuja pitkin.

Mijasin kylä tarjoaa paljon kauniita kujia käveltäväksi. Portaita toki on.

Kukkia seinillä riittää. Nämä kuvat on otettu maaliskuussa, joten pidemmällä keväällä ja kesällä niitä on vielä paljon enemmän.

Värikkyyttä lisäävät myös houkuttelevat keraamiset matkamuistot.

Yksi viehättävä paikka ovat näköalaparvet kylän eteläreunalla.

Parvekkeiden vierellä on myös kaunis puutarha ja houkutteleva leikkipaikka lapsille.

Näköalatasanteilla lentelee myös perhosia.

Antiguo Molino de Harina, jonka alaosassa on myös museo.

Viimeisin kierroksemme oli Aurinkorannikon seurakunnan järjestämä kierros kirkoissa. Rinteellä sijaitsevan Ermitan jälkeen tulimme takaisin alas kylään.

Valkoinen San Sebastianin kirkko on Plaza de la Libertadin kulmassa. Rakennus on peräisin 1600-luvun lopusta, ja sitä on uudistettu useita kertoja. Kirkko on pieni ja kaunis.

Pyhän Annan eli Marian äidin kirkko, jonka edessä on elävää vettä kuvaava lähde.

Immaculate Conception -kirkko on rakennettu 1500-luvulla moskeijan ja.linnan raunioiden päälle. Tämä on muita isompi kirkko, jossa on upea katto ja useita yksityiskohtia.

Virgen de la Peñan kallioon louhittu kirkko on erittäin suosittu pieni vihkikirkko.

Kun lähtee Mijasista kävelemään länteen, heti liikenneympyrän jälkeen on mäellä pieni kappeli.

Pari kilometriä Mijasista länteen on Pyhän Antonion kirkko, joka on erityinen siinä, että siellä siunataan myös eläimiä tammikuussa messun yhteydessä. Vieressä on myös lemmikkien hautapaikkoja. Olimme kerran mukana siinä messussa. Piha oli täynnä koiria, kissoja ja muitakin lemmikkejä. Sisällä on tosi kauniita esineitä.

Kirkolle kävellessä voi ihailla jälleen alaspäin olevia näkymiä ja kirkolta näkyy myös taakse jäänyt Mijasin kylä.

Mijas on tosi suosittu, mitä en ihmettele ollenkaan. Mikä sinusta on hienointa siellä? Rinteiden vaellusmaisemat? Kauniit valkoiset kujat? Näköalaterassit? Kahvilat ja ravintolat? Myymälät? Kirkot?

Vai oletko käynyt Mijasissa niin, että olet kävellyt sieltä takaisin Fuengirolaan? Me teimme näin eilen. Kirjoitin siitä reitistä oman kuvauksen. Oli nimittäin oikein hieno kävely, alle 10km. Ja koko ajan alamäkeen.

Mijasista Los Bolichesiin kävellen

Joko seuraat meidän Ailajajuha-sivuamme Facebookissa? Olemme kirjoitelleet paljon automatkastamme Espanjaan ja takaisin ja retkistämme Espanjassa mutta myös muista matkoistamme.

17 ajatusta artikkelista “Mijas Pueblo

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Mijas Pueblosta voi lähteä moneenkin suuntaan patikoimaan vuoren rinteille. Me olemme valinneet vain niitä vähän helpompia, joista on näkymiä Fuengirolan suuntaan ja merelle, mutta esimerkiksi vuoren yli voi lähteä myös. Kerran kävimme kyllä sellaisenkin. Tuo ritariperhonen tosiaan näyttää vähän vammaiselta. Mutta hyvin vilkkaasti se lenteli sentään.

   Tykkää

   Vastaa
 1. Mari/Kodinvaihtaja

  Niin totta, että Mijaksesta tykkäävät kaikki. Valkoiset kylät on niin ihania. Tuo kävely Fuengirolaan kiinnostaisi. Muuten, miten pitkään olette nyt Espanjassa vai kotiuduitteko jo?

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Noita Mijasin ja Fuengirolan välisiä kävelyjä harrastetaan aika paljon ja niitä myös järjestetään opastetusti. Suomelan porukka lähtee ylös kerran viikossa ja tämä meidän kävelymme liittyi Aurinkorannikon seurakunnan lähivuorten vaeltajien Mijasin kirkkokierrokseen, jolta puolet porukasta palasi kävellen. Eli reitteihin on helppo tutustua. Kyllä minä muuten kerran kävelin ylös aivan yksinkin. Me olemme täällä vielä pääsiäisviikon ja sitten lähdemme ajamaan kotiin päin. Eli vielä ollaan paossa Suomen takatalvea. Onneksi.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Christa

  Nämä kuvat veivät minut sellaiset 25 vuotta taaksepäin, kun olin kuoron kanssa keikkamatkalla Espanjassa. Majoituttiin Fuengirolassa ja meillä oli pari keikkaa myös Mijaksessa. Tykättiin kovasti Mijaksen tunnelmasta. En tiennytkään, että Mijaksesta Fuengirolaan pääsee kävellen. Menimme bussilla kapeita mutkateitä ja se on jäänyt vähön pelottavanakin mieleen.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Joo, tosi on, että tie ylös Fuengirolasta Mijas Puebloon on aika mutkainen. Vielä mutkaisempi on, jos lähtöpaikkana on Torremolinos. Sieltä melkein mieluummin tulee junalla Fuengirolaan ja jatkaa bussilla sitten. Mikä kuoro? Juhakin on kuoroja johtanut, mutta muistaakseni ei keikkaa täällä, Torreviejassa kylläkin.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Tuo kompakti koko on todellakin totta. Kaikki kävelyetäisyydellä ja kävely taittuu kauniita pikkukujia pitkin. Me olemme tykänneet kovasti myös siitä, että sieltä pääsee helposti luontoon, vuoren rinteille lähinnä.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Mijas on tosiaan monipuolinen paikka, varsinkin kun on täällä Aurinkorannikolla useita viikkoja, kuten me. Siihen nuo vaeltelut sopivat hyvin.

   Tykkää

   Vastaa
 3. Anna Koskela

  Oi Mijas ❤

  Olen yöpynyt siellä kahdesti ja käynyt käytännössä liki joka kerta, kun vierailen Malagassa. Ihana paikka. Etenkin illasta kun päiväturistit ovat lähteneet

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s