Mijas Pueblosta Los Bolichesiin kävellen

Helppo matka, selkeäpintaista polkua tai tietä, kevyesti alaspäin, vähän alle 10km. Kävelimme Mijas Pueblosta ensin San Antonion kirkolle ja siitä lähdimme alaspäin.

San Antonion kirkkoon suunnistaminen on helppo alku tälle vaellukselle. Jos lähtee bussilla Mijas Puebloon vain vaeltaakseen alas, voi jäädä pois jo liikenneympyrän kohdalla ja kääntyä siitä poispäin kylästä. Näin sujuu alku:

Katua kävellessä voi samalla ihailla alhaalla olevan rinteen näkymiä.

Pyhän Antonion kirkko on erityinen, koska siellä siunataan myös koirat ja muut lemmikit Antonion päivänä 17.1. Kannattaa käydä myös kirkon takana, siellä on eläintenkin kuvia.

Ja vilkaisu taaksepäin: Tuonne se Mijas jäi.

Toinen vilkaisu ylöspäin voi olla surullisempi. Viimevuotisten maastopalojen jäljiltä rinteellä on vieläkin mustia puita.

San Sebastianin kirkolta lähtee tie melko jyrkästi alaspäin. Ensimmäisen jyrkän alamäen jälkeen koko reitti on melko tasaista laskua. Tallensin reittimme Wikilociin, josta sen voi ladata omaan kännykkään ja navigoida sen kanssa koko reitin. Täällä:

https://fi.wikiloc.com/vaellus-reitit/ermita-de-san-anton-los-boliches-129022875

Kuva reitistä:

Ensimmäisen jyrkimmän laskun jälkeen reitti näyttää tältä. Edessä on Osunillan travertiineiksi kutsuttujen saostumien muodostumia kallioita, jotka ovat hyvin säilyneet juuri Mijasin vuorilla.

Alaspäin mennessä on myös pari terassia, joilla ei ollut meidän vaeltaessamme mitään tarjontaa, mutta ehkä joskus on.

Mutta ihaillaan kukkia ja maisemia. Paikoitellen kasvaa hedelmäpuita, ainakin appelsiineja, pomeransseja ja avokadoja.

Tässä on viitta, jota seurataan, niin päästään Paavin laaksoon.

Täällä on paavia varten rakennettu pakopaikka, joka ei kuitenkaan siinä käytössä ole koskaan ollut. Nettitietojen perusteella tätä käytetään nykyisin hotellina.

Helppoa reittiä jälleen alaspäin. Tietä kunnostettiin ja tasoitettiin meidän siellä kulkiessamme, mutta eivät nämä pari traktoria vaeltamista mitenkään häirinneet. Lupasivat vain vielä entistäkin helpompaa kävelyä.

Vähitellen alkavat maisemat olla rakennetumpia ja siltaa myöten ylitetään myös moottoritiet ennen kuin tullaan Los Pacosiin.

Ja siinäpä se kävely sitten onkin jo lopussa. Helposti meni. Olen pari kertaa kävellyt matkan myös ylöspäin, ei sekään ole hankalaa.

Joko seuraat meidän Ailajajuha-sivuamme Facebookissa? Olemme kirjoitelleet paljon automatkastamme Espanjaan ja takaisin ja retkistämme Espanjassa mutta myös muista matkoistamme.

5 ajatusta artikkelista “Mijas Pueblosta Los Bolichesiin kävellen

 1. Cilla Maria Travel

  Yllättävän lyhyt tuo matka! Muistelin, että matkaa olisi ollut paljon enemmänkin. Tosin en siis ole kävellyt tuota koskaan, vaan mennyt bussilla joskus vuosikausia sitten kun asuin Fugessa.

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Minä olen kävellyt tuon matkan jo neljä kertaa. Kerran ylös, kaksi kertaa alas ja kerran sekä että. Ei se tosiaankaan mitenkään yllättävän pitkä ole. Tämä meidän viimeksi kiertämämme reitti oli lähes 10km kylältä asti, mutta ne muut ovat olleet vähän lyhyempiä. Bussilla ylös, kävellen alas on kyllä meidän suosikki tästä lähtien.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Oho, kuulostaapa kiinnostavalta tuo Pyhän Antonion kirkko, kun siellä siunataan eläimiäkin. Enpä tiennyt sellaisiakin olevan olemassa. Mahtaako jossain päin olla kirkkoja, jossa eläimiä haudataan kirkon maille? Maastopalot ovat tosiaan ikäviä, harmittavan suuri alue tuollakin näyttää palaneen ja varmasti ketää kauan ennen kuin uudet puut kasvavat.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   San Antón on eläinten suojeluspyhimys ja siksi Pyhän Antonin päivä 17. tammikuuta on lemmikkien pyhiinvaelluspäivä tälle kirkolle. Aivan uusi asia se oli meillekin, mutta osallistuimme sellaiseen messuun kerran muutama vuosi sitten ja ihmettelimme sitä koirien määrää, joka oli paikalla, pihalla. Kirkon takana oli alue, jolla oli muutamia eläinten patsaita, mutta en osaa sanoa, olisiko sinne myös haudattu eläimiä. Ei ainakaan yksittäisiä merkittyjä hautoja ollut.

   Tykkää

   Vastaa
 3. Paluuviite: Mijas Pueblo | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s