Cochinon näköalapaikka ja El Cerrado

Malagan vuoret ovat upea ulkoilupaikka. On reittejä, on näkymiä ja muutamia näköalapaikkoja, joilta näkee muille vuorille ja merelle asti. Näistä valitsimme tänään Mirador del Cochinon ja jatkoimme siitä El Cerradon ulkoilualueelle. Ajoimme auton parkkiin hienon näköalatien A-7000 varrelle ja lähdimme kiertämään Wikilocista kännykkään ladattua reittiä.

Tulimme Fuengirolan suunnasta tietä A7. Jos navigaattorille antaa osoitteen, saa aina ohjeet ajaa Malagan pohjoisten ja itäisten pienten ja jyrkkien katujen kautta, mutta olemme itse katsoneet kartasta, että on helpompaa seurata viitoitusta Malagan ohi Almeríaan ja kääntyä tästä, jolloin tie A-7000 löytyy jo paljon helpommin.

Olimme löytäneet meille sopivan kuuloisen reitin Wikilocista ja siinä sanottiin, että lähtöpaikka on km16. Hetken ajeltuamme tajusimme, että se tarkoittaa kohtaa, jossa Colmenariin on jäljellä 16km. Auto sitten tien viereen ja lähdimme alaspäin.

Navigoimamme reitti neuvoi pienelle polulle, jolla rinteet olivat vähän kivisiä.

Kun näimme kartasta, että vierellä kulkee isompi tie, siirryimme sille ja hetken päästä olimme jo nousemassa Mirador del Cochinolle.

Mirador del Cochinolla on alueelta löydetystä romuraudasta tehty porsas. Lisäksi näköalapaikan alapuolella ennen rinnettä on paikka, johon toinen voi istahtaa sillä aikaa kun toinen kiipeää rinteen ylös.

Näkymät ylhäältä rinteeltä palkitsevat. Tämä näköalapaikka on melko lähellä Malagaa, eli näkymä Malagan yli merelle on tällainen.

Takaisin alas pitää tietysti ottaa yksi kuva, jossa se odottava kaveri näkyy. Katso tarkkaan, valkoinen teepaita.

Tästä kuvasta oikeastaan näkyy sekin, että paikalle voi tulla myös autolla. Aika pieni ja kivinen tie kyllä on.

Jatkoimme tietä Hotelli Humainan suuntaan, vaikka kännykän navigaattori pariin kertaan kilautti meidän poistuvan reitiltä, kun emme olleetkaan pikkupolulla rinteellä.

Hetken päästä olimme tulleet alamäkeen Hotelli Humainan vieressä olevalle El Cerradon alueelle, jossa oli piknikpöydät ja jopa grillejä. Näimme täällä pariskunnan grillailevan eväitään. Meidän eväitä ei tarvinnut grillata.

Hyvin varusteltu levähdyspaikka siis. Pientä kritiikkiä annan siitä, että näin talviaikaan (maaliskuu) kaikkien levähdyspaikkojen vessat ovat kiinni. Kyllähän ihmisillä sellaisiakin tarpeita on.

Tästä alkoi sitten kävelypäivämme raskain kilometri. Tätä kuvaa katsoessa ei varmaan kukaan ymmärrä, miksi.

Tie oli hotelli Humainalle tuleva asfalttipäällysteinen autotie. Helppo kävellä, eikä liikennettä ollut paria polkupyöräilijää lukuun ottamatta ollenkaan. Mutta tässä kohtaa iski helle. Lämpömittari näytti takaisin tullessamme 30 astetta. Aurinko paistoi, ei ollut varjoja, ei tuulikaan osunut tänne ja tie oli yli kilometrin ylämäki.

Oli pakko pitää pieniä kuvaustaukoja ja hengittää välillä.

Päätimme oikaista lyhentääksemme matkaa. Ei helpottanut, vaikka matka lyhenikin.

Lopulta ylämäki loppui, tuli vähän varjoja ja jopa pikkuisen viilentäviä tuulenpuuskia. Olimme loppumatkan hyvin tasaisella polulla. Vain puut olivat vinossa. Maisemat taas avarat. Tätä vuorten varjojen eroa ei millään voi lakata ihailemasta.

Reitti lähestyi loppuaan ja Mirador del Cochino näkyi tänne vastakkaiselle rinteelle.

Tämä näky palkitsee aina.

Oletko sinä kierrellyt Malagan vuorilla? Olisi mukava kuulla muidenkin kokemuksia.

Tervetuloa seuraamaan meitä myös Facebook-sivujemme kautta.

Me olemme kierrelleet Malagan vuorilla paljonkin ja löytäneet useita miellyttäviä reittejä.

Mirador de Pocopan

Torrijos ja Contadoras

Vaellus Malagan vuorilla Torrijos

Tässä vielä linkki tänään navigoimaamme Wikilocin reittiin. Soveltelimme siis sitä pikkuisen.
https://www.wikiloc.com/hiking-trails/mirador-del-cochino-y-cerro-del-cerrado-p-n-montes-de-malaga-53448535

3 ajatusta artikkelista “Cochinon näköalapaikka ja El Cerrado

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Malagan vuoret on vielä kokematta. Pitkään tosiaan mietittiin Malagaa seuraavaksi matkakohteeksemme, mutta päädyimme Krakovaan. Vastaava lyhyehkö, käytämmössä pääasiassa yhteen keskittyvä matka voisi sijoittua juuri Malagaan. Meillä on joskus käynyt patikoiden loputtua niin, että kova asfalttitie on ollut varsin ikävä väsyneille jaloille, vaikka sinällään tasainen onkin.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Jos joskus tulette Malagaan, niin käykää ihmeessä kokeilemassa jotain tuolla Malagan vuorilla. Wikilocista löytyy paljon reittejä, Torrijos ja Contadoras ovat hyviä alkupisteitä ekalle kerralle. Asfalttitie olisi ollut ihan helppo, mutta helle painoi tilannetta välillä ihan hirveäksi.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Paluuviite: Malagan vuorten luonnonpuiston maisemat lumoavat - Appamatkustaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s