Mirador de Pocopan

Käytätkö sinä Wikilocia tai jotain muuta vaellusreittisovellusta? Me olemme käyttäneet Wikilocia muutaman vuoden. Se on sovellus, jonka voi ladata kännykkään. Siitä voi etsiä itselleen sopivaa reittiä hakusanoilla ja sitten suunnistaa itselle sopivaan aloituskohtaan. Kun on siinä, laittaa navigoinnin päälle ja lähtee. Kännykkä kilahtelee, kun reitille sen tallentaja on ladannut myös jotain kuvia, joissa usein näytetään myös risteykset. Kännykkä kilahtaa myös, jos poikkeaa reitiltä, eli silloin näkee kartalta, minne tallennettu reitti menee ja missä itse on. Toki silloin voi valita, onko itse valinnut itselleen sopivan poikkeaman vai haluaako palata alkuperäiselle reitille. Reittiä navigoidessaan voi itse tallentaa oman reittinsä ja ottaa reitin varrelta kuvia, jotka tallentuvat oman reitin kuviksi.

Me navigoimme tänään Malagan vuorilla Contadorasista Mirador de Pocopanille. Reittimme meni vuoren rinnettä polkua pitkin Pocopanille, kiipesimme Miradorille ja sitten tulimme takaisin helpompaa reittiä, eli autoillekin tarkoitettua tietä Pocopanilta Contadorasiin.

Malagan vuorten maisemat ovat vain niin vastustamattomia. Reitistä tulee väkisinkin hidas.

Alkupuoli rinteellä kulkevasta polusta oli mukavaa kuljettavaa, ei kovia nousuja, ei kiviä kompasteluun.

Hidas eteneminen johtui vain siitä, että vuorille oli huikeat näkymät ja vieressä oleva metsäkin oli kauniin vihreää.

Tässä seisoessani huokasin, että en jatka enää mihinkään. Jään tähän.

Mutta pakkohan se oli. Loppupuolella polku oli hankalampi. Oli melko paljon jyrkkiä laskuja ja nousuja, joissa sai olla aika tarkkana, että pääsi ylös tai alas liukastelematta ja horjahtelematta. Ei mitään pitkiä kuitenkaan, sellaista pientä hankaluutta.

Mutta lopulta oltiin tässä.

Viimeiset kolmesataa metriä Miradorille olivat tosi jyrkkää rinnettä. Juhaa auttoivat sauvat. Minä etsin itselleni sopivampaa siksakkia rinteellä, että yleensä pysyin pystyssä.

Ja tulihan se sieltä!

Eväät odottivat jo penkillä, kun pääsin perille.

Miradorilta on vaikuttavat näkymät joka suuntaan. Malagan yli merelle asti, alas laaksoon ja sen teille, pohjoiseen muille vuorille.

Rinteen kulkeminen alas oli vielä hankalampaa kuin ylös nouseminen. Rinne oli jyrkkä ja eniten pelkäsimme irtosoralla ja kivillä liukastumista. Mutta onnistuimme. Askel kerrallaan. Jatkoimme takaisin autotietä, jolta näkyi mäki ja rinne, jolta olimme tulleet.

Koko vaelluksemme aikana näimme vain kolme muuta ihmistä. Vastaan tulivat autotiellä myös nämä.

Autotie oli korkeammalla kuin ensin kulkemamme polku ja maisemat vieläkin laajemmat. Polulle alas näkyi täältä.

Malagan vuorten rauhasta kertoo tämäkin kuva. Ainoa auto isolla Contadorasin parkkipaikalla.

Tallensin reittimme Wikilociin. Tältä kartta näyttää siellä, tosin lisäsin äsken kuvaan muutaman tekstin selitykseksi. Suosittelen Wikilocia tällaiseen retkeilyyn, se on helppo navigointiin.

Tässä Wikilocin kuvassa näkyy myös reitin profiili. Alku on tasaista, sitten tulee piikki Miradorille, sieltä laskeutuminen ja jälleen vähän lievempi nousu autotietä pitkin ja sieltä taas laskeutumista parkkipaikalle. Ihan helppo, paitsi tuo Miradorilla käynti.

Tämä retki oli niin lyhyt, että ehdin vielä illalla kävellä rannalla auringon laskiessa.

5 ajatusta artikkelista “Mirador de Pocopan

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Testaa ihmeessä, minulla on ollut käytössä jo monta vuotta ja erityisesti täällä Espanjassa käytän reittien hakemiseen paljonkin, vähän vähemmän navigointiin, varsinkin jos olen selkeästi viitoitetuilla reiteillä.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Itse tykkään Wikilocista siksi, että koen sen helppona. Reitit löytyvät kartalta helposti, kun laittaa jonkun hakusanan alueesta. Sitten on helppo keksiä, mistä aloittaa ja navigointi toimii niin, että kännykkä kilisee. Kuvat, korkeuserot ja reitin vaikeus selviävät myös hyvin. Kokeile ihmeessä!

   Tykkää

   Vastaa
 1. Paluuviite: Cochinon näköalapaikka ja El Cerrado | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s