Benahavis – hieno vaelluskohde

Benahavis on kylä Rondan, Esteponan ja Marbellan välillä. Sen vuoristoisuus ja Guadalmina-joki tekevät siitä antoisan vaelluskohteen. Tutustuimme paikkaan tänään ensimmäisen kerran ja valitsimme helpon ja kauniin vuoristoreitin. Muitakin olisi, ja kyläänkin haluaisimme vielä tutustua. Mutta tässä ensikosketus alueeseen. Tästä voit aloittaa sinäkin.

Parkkeerasimme auton Ermita Virgen del Rosarion viereen, jossa oli runsaasti pysäköintitilaa. Siitä parisataa metriä pohjoiseen ja olimme vaellusreitillä.

Ensimmäisen tauon olisi voinut pitää heti tässä ja vain istua katselemassa kuivaa jokilaaksoa ja vuorimaisemia.

Käännös oikealle, siltaa pitkin jokilaakson yli ja sitten ylös rinnettä.

Tällä kohdalla käännyin seuraamaan edelläni kulkevaa miestä, jolla oli valkoinen teepaita ja punainen reppu.

Seuraaminen oli helppoa. Polku oli selkeä ja helppokulkuinen. Alun rinteelle nousun jälkeen se oli myös pitkään tasainen.

Rinteillä oli myös kasveissa nähtävää. Näiden korkkitammien viereen pysähtyi jokainen hetkeksi.

Metsän varjossa käveltyämme tulimme näköalapaikalle, jolta näkyi vuorten välissä oleva Benahavisin kylä ja kameralla zoomaten myös Ermita, jonka viereen olimme parkkeeranneet auton.

Näköalapaikan jälkeen polku vain parani ja hetken päästä näimme toiselta näköalapaikalta myös alempana rinteellä olevan polun, jota pitkin kohta kulkisimme takaisin aloituspaikallemme.

Eikä kestänyt kauan, kun olimme kohdassa, jossa voi valita, käveleekö pitemmän reitin kiertäen Guadalmina-jokea vielä alaspäin vai kääntyykö lyhyempää reittiä pohjoiseen. Me valitsimme lyhyemmän reitin kahdesta syystä. Oli niin helle, että nämä kilometrit riittivät ja toisaalta jokisuistossa saattoi olla paikkoja, joissa olisi ollut kastumisen riski.

Rinteillä kasvoi jo kukkimaan alkaneita pensaita. Ihanaa, maaliskuun alku!

Tältä kohdalta näkyi myös golfkentälle, rinteellä oleville kauniille rakennuksille ja merelle. Benahavis on paikka, jossa on runsaasti tarjolla golfkenttiä, ainakin 12.

Käännös siis kohti reitin alkua. Käveltiin aluksi alhaalla joen varrella, sitten vähitellen ylöspäin. Helppoa koko ajan. Täällä oli jonkin verran portaita, joten ihan esteetön reitti ei ole. Pienimmät näkemämme lapsetkin kulkivat repuissa, ei rattaissa. Tällä rinteellä oli myös muutama kohta, jossa polku oli rinteellä ja sen vieressä pudotus, mutta ei kuulemma ollut hankalaa korkean paikan kammoa ajatellen.

Täältä voi katsoa myös ylös sille rinteelle, jossa äsken kuljimme.

Ja sitten olimmekin jo takaisin parkkipaikalla. Ermita oli nätti, mutta aidan ja porttien takana, joten sen pihallekaan ei päässyt.

Koimme, että tämä oli meille alku Benahavisiin tutustumiseen. Itse kylä näyttää mielenkiintoiselta ja kauniilta ja ainakin kaksi muuta vaellusreittiä kiinnostavat. Nämä kartat ovat Wikilocista ja sieltä Tämän siis kävelimme: Circular Sendero Acequias del Guadalmina. (https://www.wikiloc.com/hiking-trails/circular-sendero-acequias-del-guadalmina-benahavis-malaga-08-04-2017-17130341#direcctions)

Tämä kiinnostaisi seuraavaksi, eli Sudenkorentojen reitti, joka alkaa Benalhavisin kylästä. Sendero de las Libélulas del Guadalmina.

Ja se pidempi reitti, joka käy lähempänä meren rantaa.

Eli jatketaan! Olisiko sinulla Benahavis-kokemuksia, joita voisit jakaa?

3 ajatusta artikkelista “Benahavis – hieno vaelluskohde

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Lämpötila oli niin paljon, että ei ollut oikein mukavaa enää kävellä. Kun tulimme autoon, auton mittari näytti 33 astetta ja kun tulimme takaisin majapaikkaamme Fuengirolaan, viereisen apteekin mittari näytti 34 astetta. Ne nyt toki olivat kumpikin mittareita, jotka selvästi mittasivat lämpötilaa auringon paisteessa, mutta auringon paisteessahan mekin kävelimme. Huh. Tuonne Benahavisin kylään menemme kyllä ennen pitkää uudelleen. Siellä on niin paljon muutakin kuin tämä helppo vaellusreitti.

   Tykkää

   Vastaa
 1. Paluuviite: Benahavis – Espanjan rikkain kylä? | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s