Halpa ja hupsu AirBnb Ranskassa

Etsimme halpaa nukkumapaikkaa automatkallemme ja löysimme. Vain 25€ yöltä. Arvioinneissa kehuttiin vielä siihen sisältynyttä aamiaistakin. Tuli jälleen yksi persoonallinen majoituskokemus AirBnb:n kautta. Ei kaduta, mutta ehkä emme mene uudelleenkaan. Tai en tiedä, ehkä sittenkin. 

Aurinko ehti juuri laskea ennen kuin me ehdimme perille. 

Pimeässä juuri ja juuri erotimme kadun nimen ja pienen harhailun jälkeen talon numeronkin. Juha jäi kadulle auton kanssa ja minä kävelin portista pimeälle pihalle etsimään emäntäämme, jolle olin tuntia aikaisemmin laittanut viestin melko tarkasta saapumisajasta. 

Hän näki ikkunasta kännykkäni valon, tuli ovelle ja toivotti minut sydämellisesti tervetulleeksi. Tiesin etukäteen, että meillä ei ole yhteistä kieltä, joten viitoin kadulle: ”Juha, voiture”. Hän hymyili, käveli portille ja viittoili Juhan portista parkkiin pienen pienelle pihalle pensaiden väliin. (Tämä kuva kuten seuraavatkin on otettu vasta aamulla auringon noustua.)

Emäntämme viittoi meidät perässään pihan poikki ruohottuneista portaista ja kaltevasta nurmikosta varoittaen. Häntä nauratti taskulamppuvalo kännyköissämme. 

Hän avasi meille pihamökin oven ja näytti, mistä valot ja lämmitys pannaan päälle. ”Très belle! ” totesin. Hän nosti peukkua. 

Sitten hän viittoili meitä seuraamaan itseään hänen omaan mökkiinsä ja näytti olohuoneessaan verhon takana olevan WC:n ja suihkun. Juu, siis oikeasti. Vain verho. Ja hänen huoneessaan. 

Sitten hän halusi tietää meistä enemmän. Minne olemme menossa, Mistä olemme tulossa, ajammeko molemmat, millainen perhe meillä on, olemmeko väsyneitä? Tässä vaiheessa kaivoimme esille kännykät ja Google kääntäjät. Puhuin englantia, hän näki tekstin ranskaksi, hän puhui ranskaa ja me näimme tekstin englanniksi. Oli muuten ensimmäinen kerta ikinä, kun tuota sovellusta käytimme. Vähäinen ranskamme ei riittänyt keskusteluun, ja hän sanoi olevansa tyypillinen ranskalaisnainen, joka ei osaa MITÄÄN vierasta kieltä. No, vähän englantia kyllä.

Kävimme WC:ssä, pesimme hampaat ja toivotimme ”Bonne nuit!” Hän oli jo varmistanut, joisimmeko aamulla kahvia ja mihin aikaan.

Vanhusten on vaikea olla käymättä vessassa yöllä kertaakaan, mutta muuten yö sujui oikein hyvin mukavassa sängyssä lämpimässä mökissä. Onneksi meillä on aina mukana myös omat tyynyt. 

Suihku jäi väliin aamulla, mutta istuuduimme kahville hänen seurassaan. Ihana nainen. Hän kertoi kysyvänsä kaikilta vierailtaan, missä he ovat tutustuneet toisiinsa ja niinpä kerroimme muuttaneemme Helsinkiin opiskelemaan ja siellä opiskelijoiden illanvietoissa tutustuneemme. Kerroimme vielä senkin, että vaikka me tutustuimme silloin, isämme olivat jo nuorina kohdanneet. Kuvittele tilanne: Istumme  seitsemänkymmppisen harmaatukkaisen naisen kanssa. Hänellä on päätä myöten punaisilla langoilla palmikoidut hiukset, ympärillä on hirsiseinäinen mökki, pöydässä on ympyrän muodossa kuutta eri kakkua, jotka hän on leiponut, ja niitä pitää maistella siinä järjestyksessä, ja meillä on edessämme kännykät, joille puhumme. 

Hän kertoi myös paikkakunnasta. Kesällä siellä on turisteja kylpylöissä, talvella jotkut tulevat hiihtämään ja hän näytti ikkunastaan näkyvää lumihuippuista vuorta. 

Tässä vielä paikkakunnan nimi. Sijainti vähän Clermont Ferrandin pohjoispuolella.

Ystävällisen ja mielenkiintoisen kohtaamisen jälkeen lähdimme täältä ajamaan kohti Espanjaa.

Kun kysymyksessä on AirBnb, homma ei lopu ihan tähän. Iltaan mennessä saimme häneltä arvioinnin itsestämme: 

Aïla et Juha sont des hôtes adorables, vraiment : discrets , patients et tolérants avec moi qui ne suis pas franchement une championne en anglais…. Nous avons quand même bien échangé et je suis contente de les avoir rencontré !!”

Ymmärsin, että olimme olleet (taas) ihania vieraita ja tällä kertaa saimme erityiskiitoksen keskustelusta, vaikka emme toistemme kieltä osanneetkaan. 

AirBnb on tuonut meille pelkkiä hyviä kokemuksia. Keittiön, vessan, suihkun ja yhteisten tilojen jakaminen ei kaikille ole mieleen, ymmärrän kyllä, mutta nekin tilanteet olemme aina hyväksyneet, ja ennen kaikkea olemme kokeneet aina saavamme ystävällisen vastaanoton. Ja toki AirBnb:stä löytyy myös sellaisia majapaikkoja, joissa mitään ei tarvitse isäntäväen kanssa jakaa. Kyllä me käytämme AirBnb:tä vieläkin, vaikka useammin kyllä löydämme majapaikan Booking.comista. Ja juuri tällaisiin yhden tai kahden yön nukkumapaikkojen etsimiseen AirBnb on kätevä.

Kirjoitin pari vuotta sitten jo laajemminkin AirBnb-kokemuksistamme ja lisäsin siihen vinkkejä tarjonnan hyödyntämisestä. Löydät sen täältä:

AirBnb-kokemuksia matkan varrelta 2017-2021

17 ajatusta artikkelista “Halpa ja hupsu AirBnb Ranskassa

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kieltämättä on kyllä todella edullinen. Muutenkin vaikuttaa varsin miellyttävältä majapaikalta. Me ei olla edelleenkään käytetty AirBnb-majoitusta lähes koskaan. Ehkäpä pitäisi tosiaan useammin kartoittaa sitäkin vaihtoehtoa.

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   AirBnb tarjoaa tosi monenlaista ihan laidasta laitaan. On näitä pieniä yksityisasuntojen vuodepaikkoja ja toisaalta isompiakin huoneistoja. Toissa syksynä teimme auto+pyöräilymatkan Koronan ehdoin ja silloin etsimme ja löysimme kokonaisia asuntoja. Toimi upeasti. Kyllä näiden selailu kannattaa.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Nadine G

  Olipas erikoinen tapaus 😀. Noh, sekin on rikastuttavaa kokemusta. Mekin kerran vietettiin yön sellaisessa hotellihuoneessa, jossa vessa oli keskellä huonetta puoliläpinäkyvän tolpan sisällä. Maksoi 180€ 😂.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Hyvä, kun huomasit kysyä, unohdin laittaa tekstiin paikkakunnan nimen. Se on Clermont-Ferrandin lähellä, sen pohjoispuolella oleva Châtel-Guyon.

   Tykkää

   Vastaa
 3. Mari/Kodinvaihtaja

  Virossa oltiin samanhintaisessa järkyttävässä kerrostalossa. Niin epämääräistä jengiä. No meillä oli aamupalaksi omat pikapuurot ja teet😂. Jos mieheni kanssa liikun, niin uskaltaa yhden yön olla missä vaan, tavallaan noi jää mieleen mukavina muistoina.

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Se onkin harmi, jos joutuu johonkin epämääräiseen seuraan, eivätkä majoittajat tunnu luotettavilta. Tässä emäntämme oli ehdottomasti oikein kiva, nukkumapaikkakin oli hyvä, ne pikku epäkohdat olivat se pihan pimeys ja vähän turhan avoin vessa. Kaikki muu oli niin hyvin, että voisin ihan hyvin mennä uudelleenkin.

   Tykkää

   Vastaa
 4. Maarit - niceMatkaaja

  Hauska tarina! Vessajärjestelyistä tuli elävästi mieleeni oma kokemukseni kielikurssilta Pariisista 12 vuoden takaa. Asuin perhemajoituksessa viisikymppisen madamen luona, käytössäni hänen jo omilleen muuttaneen poikansa huone, mutta asunnon ainut vessa sijaitsi madamen makuuhuoneen yhteydessä. Sinne oli siis kuljettava hänen huoneensa kautta, mikä rajoitti vessassa asioimista toden teolla. Öisin ei asiaakaan ja aamullakin piti odottaa, että rouva ensin heräsi ja poistui huoneestaan. Sama meno iltaisin – oli käytävä pisulla ja pesulla ennen kuin hän vetäytyi yöpuulle. Otti kyllä aika koville, ihan fyysisestikin. Nyt naurattaa, mutta silloin kaikkea muuta.

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Voi että, tuollaiset kokemukset ovat aina tosi kiusallisia. Ja vaikka ne eivät ole mitenkään vaarallisia tai sillä tavalla ikäviä, se kiusallisuus ja tekee joka hetkestä vähän hankalaa. Ja vaikka tuossa meidän majapaikassamme emäntä oli mukava ja ystävällinen ja nukkumapaikka mieleinen ja rauhallinen, juuri tuo yksityiskohta teki siitä sellaisen, että emme palaa.

   Tykkää

   Vastaa
 5. Raija / Kohti avaraa maailmaa

  Olette te rohkeita matkailijoita! Ja ihailtavan avarakatseisia! Nuorena sitä on tullut nukuttua vaikka aseman lattialla makuupussissa Interrailatessa, mutta kyllä nyt vanhemmiten edes oma vessa saisi mielellään olla…
  Ne, joilla ei ole tarvetta miettiä mitä mikäkin reissatessa maksaa, eivät varmaan aivan ymmärrä tällaisia majapaikkoja. Minun mielestäni on hieno asenne, että reissuun voi lähteä sopivalla budjetilla ja nauttia vaikkapa tällaisen majoittajan seurasta. Ihmisen aito kohtaaminen on aina matkalla se suola, se jää mieleen.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Meillekin tuo ihmisten aito kohtaaminen sopii aina. Siksi emme vierasta näitä tällaisia yksityismajoituksia, joissa joudumme jakamaan asunnon majoittajan kanssa. Ei nyt ihan vessa olohuoneessa verhon takana, mutta esim keittiön jakaminen on aina ok, ja ne suihkut ja vessatkin yleensä, jos vain niihin voi vetäytyä yksin. Eli ei ihan verhon takana. Tuollainen aseman lattialla nukkuminen taas ei olisi meidän juttu. Mukava sänky on meidän iässä oltava. Ja siksi emme edes kuvittele nukkuvamme autossa, vaikka siitäkin kyllä usein kuulee. Budjetti on meidän juttu kyllä aina.

   Tykkää

   Vastaa
 6. Reissu-Jani

  Kännykän kääntäjät (internjetillä tai ilman) ovat mainio kapistus. Olen niitä muutaman kerran joutunut käyttämään Siperiassa ja Kazakstanissa joissa majapaikan emäntä/isäntä ei osannut kun venäjää, ja minä kun en osaa kuin tilata oluen ja laskun venäjäksi. Kirjoitin englanniksi ja käänsin venäjäksi .. ja päin vastoin. Irkutskissa ravintolan tarjoilija tuli kanssa kännykän puhesovelluksen kanssa selventämään että mikä ruoka on loppu (lähes kaikki) ja mitä löytyy.. Majoitukset varaan vieläkin booking.com tai majapaikasta suoraan. AirBnb en ole koskaan käyttänyt.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Meillä oli tosiaankin eka kerta, kun käytimme kännykkää kääntämiseen. Olemme matkustaneet tosi vähän maissa, joiden kieltä emme edes vähän osaisi, eli englanti, saksa, ruotsi, espanja ja latina onnistuvat, ranskasta ihan muutama sana tai lause. Englantia osataan niin paljon kaikkialla, että emme vain ole törmänneet tällaiseen ennen. Ja yllätykseksemme ranskassa on useinkin selvitty puhumalla saksaa. AirBnb on meidän toissijainen vaihtoehto, jos Booking.comista ei löydy mieleistä, niin sitten tarkistetaan, löytyisikö sieltä. Ei huonoja kokemuksia siitäkään.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s