AirBnb-kokemuksia matkan varrelta 2017-2021

Olisiko kivaa, jos matkoillasi etsisit nukkumapaikkaa pikkukatujen numeroita tiiraillen ja paikallisten ihmisten rappukäytävien numeroita ihmetellen, nukkuisit milloin kenenkin kodissa, joutuisit laittamaan kaiken kielitaitosi peliin ja lopulta lukisit netistä arvostelun omasta käytöksestäsi? Jos olet valmis tähän, kokeile AirBnb:tä. Ja sieltäkin nimenomaan yksityishenkilöiden tarjoamia majoituksia omissa kodeissaan.

Meno- ja paluumatkoillamme Espanjaan ja muillakin automatkoillamme joudumme ajattelemaan tarkkaan majoituskustannuksia, koska varaamme aina matkaan aikaa.

Ei ole meidän tapaistamme paahtaa kahdessa päivässä Aurinkorannikolle tai edes kolmessa. Ei aina edes kahdessa viikossa. Matkan varrella on kaikkea kivaa nähtävää ja mottommehan on muutenkin: ”Ei kiirettä mihinkään”. Edullisimmat ja hauskimmat majapaikat ovat löytyneet selaamalla AirBnb-tarjontaa tai pieniä perhemajoituksia vaikka Booking.comista, jota myös käytämme paljon.

Kissoja ja koiria olemme yrittäneet vältellä, mutta emme aina ole onnistuneet. Ihan ensimmäinen kokemuksemme Frankfurtin liepeillä osui useaankin kissaan, joilla oli ovessa luukku makuuhuoneeseemme. Tukimme luukun pikapikaa matkalaukulla ja vessaan mennessämme laitoimme vessan oven lukkoon, etteivät kisut sattuisi tarpeilleen samaan aikaan.

Osa emännistä on todella satsannut vieraiden viihtyvyyteen. Dijonissa tuli jo sellainen olo, että tähän huoneeseen ensimmäinenkin meidän matkalaukku toisi särön harmoniaan. No toihan se, mutta hyvin nukutti ja aamun croissantien seuraksi joimme kahvit ranskalaiseen tapaan hervottoman isoista murokulhoista. Isäntämme joutui kyllä selittämään kulhojen tarkoituksen, mutta mitäs tuosta. Yli puoli litraa kahvia korvattomasta kulhosta oli kuitenkin ehkä pienimpiä matkoilla kokemiamme kulttuurishokkeja.

Piolencilainen emäntämme onneksi ymmärsi kertoa minulle puhelimessa, että pitää ajaa metsään kiellettyä ajosuuntaa umpikujan merkin ohi, ja vasta sitten osuu hänen pihalleen. Mutta ei varoittanut koirasta, joka ehti hyppiä olkapäilleni asti, ennen kuin ystävällinen emäntämme ehti komentaa pedon pois kimpustani. Ei – ei – enhän minä siis koiria pelkää. Tai oikeastaan olen aina pelännyt. Koiraepisodin jälkeen vietimme yömme aivan viehättävässä talossa upean emännän (ja kissan) kanssa.

Majoittajan luottamuksesta meihin kertoi se, että aamulla töihin lähtiessään hän jätti meidät aamiaispöytään ja sanoi, että voimme jättää avaimet pöydälle. Kehotti samalla olemaan päästämättä kissaa takaisin sisälle ja huolehtimaan siitä, että koira ei lähde portista mukaamme. No lähtihän se, mutta Juha juoksi sen kiinni ja kantoi takaisin. Oli niin kiva paikka, että paluumatkallamme pari kuukautta myöhemmin yövyimme Sylvien kodissa uudelleen.

Ensimmäisen AirBnb-vuoden jälkeen lähdimme uudelleen ajamaan Espanjaan. Löysimme Lyypekistä kivan kohtuuhintaisen hotellin Hotel Schweitzerhofin, jonne pääsi myöhään avainkoodilla ja jonka aamiaista voimme vain ylistää. Tämä löytyi Booking.comista, ei AirBnb:stä.

Seuraavan yöpymisen varasimme Heidelbergin läheltä pienestä paikasta nimeltä Neckargemünd. Talo näytti mielenkiintoiselta.

Emmekä pettyneet taaskaan. Matkaa Lyypekistä oli kuitenkin ollut satoja kilometrejä ja muutaman ruuhkapätkän jälkeen olimme etsimässä sisäänkäyntiä ylämäessä vasta pimeässä ja sateessa. Aika epävarmoina soitimme ovikelloa, mutta seitsenlapsisen perheen äiti otti sydämellisesti vastaan ja esitteli meille kodikkaan ullakkohuoneen, jota perhe oli alkanut vuokrata, kun vanhin pojista oli lähtenyt opiskelijavaihtoon. Viereinen huone oli sisustettu kuntosaliksi ja siellä oli jääkaappi tavaroillemme, vaikka emme sitä juuri tarvinneet, kun hintaan sisältyi erittäin hyvä aamiainen. Taas olimme löytäneet yhden AirBnb-helmen.

Tälle menomatkalle oli niin monta kutsua tulla yökylään ystäväperheille, että muita majapaikkoja emme tarvinneetkaan.

Paluumatkallemme keväällä 2017 varailimme enimmäkseen pieniä perhehotelleja Booking.comista, mutta päätettyämme vierailla viikonlopun Leipzigin A Cappella festivaaleilla, katselimme hotellien lisäksi Leipzigin AirBnb-tarjonnan ja löysimme sieltä mieleisen yksiön läheltä konserttipaikkoja. Viestintä sujui taas mainiosti, saimme ohjeita tulemiseen, hioimme aikatauluja ja kysyimme vihjeet parkkipaikan löytämiseen. Itse asunto oli siisti ja huonekasveineen tyylikäs, keittiössä oli kaikki tarvittava viinipulloja myöten ja kaikelle oli tilaa. Ainoa kummallisuus oli ylimatala vuode, joka oikeastaan oli lähinnä paksuhko patja lattialla. Mutta emme me liian vanhoja vielä sellaiseenkaan ole. Ja kolmeksi yöksi tyylikäs keskusta-asunto noin parilla sadalla eurolla ei tällä kertaa tuntunut paljolta, vaikka keskimäärin majapaikkamme olivat maksaneet vielä reilusti vähemmän.  Tämän majapaikan kohdalla ensimmäistä kertaa mietimme, olimmeko törmänneet AirBnb:n ikävään lieveilmiöön eli ammattimaiseen vuokraamiseen. Yksiö oli kyllä ihana.

A Cappella festivaalit sinänsä olivat elämys. Oma poikamme yhtyeineen piti onnistuneen konsertin, ja järjestäjät järjestivät meille vielä ylimääräiset vapaaliput seuraavan päivän toiseen konserttiin, jossa kuulimme saksalaista humoristista a cappella ryhmää.

Kotimaassa ei ole oikeastaan aikaisemmin tullut mieleen hakea AirBnb:stä majapaikkaa, mutta tämä majoitustoiminta on yleistynyt valtavasti, ja kun tarvitsimme elokuussa muutamaksi päiväksi majapaikkaa Tampereelta, löysimme kivan kaksion korkealta Kalevan kattojen yltä. Autotalli autollemme ja pyörillemme oli erinomainen, kaksio oli todella tyylikäs ja siisti. Majoittajamme asui siinä itse ja vuokraili sitä vain silloin, kun pystyi itse olemaan muualla, eli käytännössä tyttöystävänsä luona. Olimme kaikkeen tyytyväisiä, vaikka hinta ei tällä kerralla oikeastaan ollut halpa.

Seuraavallekin matkalle Costa del Solille teimme useita varauksia. Ensimmäisen löysimme Lyypekistä. Finnlinesin laiva on satamassa niin myöhään, että oli onni löytää majapaikka, jossa Marcus lupasi odottaa vaikka kahteen asti yöllä. Yhteentoista asti hän joutui odottamaan ja siitä huolimatta otti meidät vastaan hyväntuulisesti, näytti paikat ja oli huolissaan vain siitä, mitä hänelle ojentamamme suomalainen suklaa tekee hänen vyötärölleen. Sitten hän meni nukkumaan omaan huoneeseensa ja me omaamme. Aamuun asti nukuimme makeasti ja keittelimme itsellemme kahvit hänen jo lähdettyään töihin. Plussakokemus tämäkin.

Ensimmäiset kolme AirBnb-kokemusta Espanjasta saimme vasta tällä matkalla. Ensimmäinen paikka Tarragonassa houkutteli halpuudellaan (20€) ja kiittävillä arvioinneillaan, mutta opetti samalla lukemaan arviointeja rivien välistä, eli kiinnittämään huomiota siihen, mistä julkaistuissa arvioinneissa ei puhuta mitään. Arvioinneissa kiiteltiin majoittajien ystävällisyyttä, paikan siisteyttä ja sijaintia. Niihin mekin olimme tyytyväisiä. Ja tiesimme myös, että perusasiat pitää osata selvittää espanjaksi. Mutta kukaan ei kertonut, että pieni sänky oli ennemminkin sukua vanhanajan hetekalle ja että huone oli valtavan pieni. Eli kukaan ei varsinaisesti ollut arvioinneissaan sanonut sängyn mukavuudesta mitään. Menihän sekin yö nukkuen, mutta tätä en varaisi toiste. Ja katsoisin tarkemmin vaikkapa Google mapsin streetviewn kautta, saako autoa todennäköisesti mihinkään parkkiin, kun siitäkään ei ollut mainintoja. Lisäharmia tuli siitä, että meiltä katosi laukku tuon yöpymisen yhteydessä. En ollut varma, jäikö se asuntoon vai hukkasimmekko sen parkkipaikalle, mutta iso miinus siitä, että majoittaja ei vastannut puheluihini eikä viesteihini, kun halusin tarkistaa, jäikö laukku asuntoon. Otin yhteyttä AirBnb-tukikeskukseenkin apua saadakseni, mutta myötätuntoisesta vastausviestistä huolimatta jotain tuntui olevan pielessä. Yhteyden saaminen majoittajaan itseensä onnistui lopulta. Majoittaja itse oli ulkomailla ja asioita hoitivat hänen veljensä ja isänsä, joten yhteystiedot eivät täsmänneet. Tämä paikka ei mene jatkoon, vaikka lopulta saimme jopa laukkumme postin tuomana takaisin. Kuva kertoo paikan vaatimattomuudesta. Sängyllä olevat tyynytkin ovat omiamme. Ilman niitä tuskin olisi uni tullut.

Polopin pienestä kaupungista olimme varanneet kaksi yötä myös todella halvalla, yhteensä 30€. Nytpä emme joutuneetkaan pettymään. Huone oli siisti ja nätti, siinä oli parveke, ja meillä oli mahdollisuus käyttää keittiötä ja vielä olohuonettakin, kaikki tämä jopa ylitti odotukset. Kielen kanssa oli vähän säätöä, kun isäntä osasi a little bit of English, me un poco de español, isäntä ei osannut yhtään suomea emmekä me yhtään venäjää, mutta tähän kannattaa kyllä näissä majapaikoissa varautua. Hymyillen ja yrittäen selviää pitkälle. Isäntä toi vielä ylimääräisen kaasulämmittimenkin, kun näytimme vähän viluisilta. Hän asui siis itsekin asunnossa. Eikä ollut hänen vikansa mitenkään, että itse nukuimme Guadalestin linnan ja maisemien katseluun varaamamme välipäivän flunssaisina huoneessamme lähtemättä yhtään minnekään. Onneksi oli lämmin ja mukava huone siihen. Jos mahdollista, tänne palataan ja sitten katsotaan nämä maisematkin paremmin.

Tämän matkan viimeinen kokemus oli Guadixista, jossa emme osanneet edes kuvien perusteella odottaa majoittuvamme niin hienossa entisöidyssä palatsityyppisessä rakennuksessa. Meillä oli käytössä makuuhuoneen lisäksi iso olohuone ja saimme käyttää isoa ja hyvää keittiötä. Ylemmässä kerroksessa oli upea auringonottoterassi ja sisääntulokerroksessa hieno sisäpiha. Paikassa olisi ollut lupa järjestää juhlatkin ja majoitustilaa oli yhdeksälle. Siitä huolimatta hinta oli vain 34€ yöltä. Pieni miinus siitä, että autoa ei saanut lähimaillekaan, koska asunto oli vanhan kaupungin sydämessä kapealla kadulla, mutta tämäkin oli asunnon esittelyssä mainittu, joten yllätys se ei ollut. Ja toinen pieni miinus siitä, että tammikuussa lämpö ei tahtonut riittää muualla kuin peiton alla. Mutta sellaistahan Espanjassa helposti helmikuussa on. Emäntämme teki kyllä parhaansa lisätäkseen meille lämmintä. Hän ymmärsi hyvin tilanteen, koska asui rakennuksessa itsekin. Itse Guadix luola-asumuksineen, maisemineen ja katedraaleineen oli ehdottomasti poikkeamisen arvoinen.

Kohtuullisen hyvien kokemusten rohkaisemana teimme keväällä 2018 meille epätyypillisemmän AirBnb-varauksen, eli varasimme kahdeksi viikoksi loma-asunnon Torreblancasta Fuengirolasta. Näitä enemmänkin ammattimaisia loma-asuntoja emme ole aikaisemmin välittäneet etsiä, koska tuntuu, että niihin sisältyy enemmän riskejä jopa huijauksista, taso voi vaihdella, eikä hinta näissä yleensä ole kovin edullinen. Lisäksi AirBnb-huoneistojen vuokraamiseen liittyy eettisiä pointteja.  Joissain suosituissa kohteissa tämä toiminta vie paikallisilta asukkailta asuntoja. Ei riitä tarjontaa, tai vuokrat kipuavat liian korkeiksi. Osuimme tällä kertaa kivaan asuntoon, jossa oli olohuone, kaksi makuuhuonetta, pieni keittiö ja iso terassi. Kaikki toimi, parkkipaikkaa myöten. Voisimme varata asunnon toistekin, jos Torreblancaan menisimme. Näitä on tarjolla AirBnb:ssä, mutta käytännössä loma-asuntovuokraus Costa del Solilla toimii joka tapauksessa jonkinlaisten välittäjien kautta. Ja AirBnb:n kunniaksi on nyt sanottava, että se toimii lakien mukaan. Espanjassa vuokrattavat loma-asunnot on nykyisin rekisteröitävä, eikä AirBnb ota listoilleen rekisteröimättömiä. Syksyllä 2018 se poisti 18 000 andalusialaista asuntoa listoiltaan tästä syystä.

Keväällä 2019 ajoimme taas Costa del Solille ja hotellien lisäksi löysimme pari kivaa AirBnb-majoitusta. Ensin varasimme Ranskan baskimaasta pariksi yöksi asunnon, joka oli talossa asuvan pariskunnan yläkerta. Erittäin positiivinen kokemus jälleen. Asunto oli hyvin varusteltu ja viihtyisä. Isäntäväen kanssa juteltiin paikkakunnasta ja vähän muustakin, ja mikä hauskinta, isäntä mainitsi arvioinnissaan meistä erityisesti sen, ettei välillämme ollut kielimuuria, vaikka kommunikaatiomme oli hauskaa englannin, ranskan ja espanjan sekamelskaa. Isäntä ei oikein osannut englantia, emmekä me kovin paljon ranskaa tai espanjaa baskista puhumattakaan 🙂  Mutta hauskaa meillä oli.

Toisen asunnon varasimme Logroñosta. Se oli kahden makuuhuoneen huoneisto. Siisti, kaikki kunnossa jälleen ja ihan kuin oli kuvattu. Harmi, tässä ilmeisesti osuimme ammattimaiseen vuokraustoimintaan.

Yksi epämääräinenkin kokemus meille tämän matkan yhteydessä tuli. Varasimme asunnon, josta ei vielä ollut arviointeja, koska se oli vasta tullut tarjolle. Emäntä ei vastannut mitään, kun kysyin erikseen parkkimahdollisuudesta, emmekä löytäneet ihan paikkaa vastaavaa taloa Googlen streetviewlla. Peruin majoituksen, perustelin sen AirBnb:lle ja sain rahat välittömästi takaisin.

Kesällä 2019 teimme matkan Hollantiin. Halusimme nähdä Glückstadtin ja matkata siitä Elben yli Wishhafeniin Pohjois-Saksassa.  Wishhafenin lähistöltä Neuhausista löytyi maalaistalon yläkerta, joka osoittautui vielä kauniimmaksi ja emäntä vielä sympaattisemmaksi kuin esittelyistä näkyikään. Ruusuportti toivotti tervetulleeksi ja naapurin ruusupensaita ihaillen teimme pienen iltalenkin kylällä.

Emäntä piti huolta, että saimme uunituoreet brötchenit aamulla. Hän oli varannut meille paistovalmiit sämpylät ja neuvoi, miten ne sitten aamulla itse paistamme. Wau!

Paluumatkallemme löysimme mukavan kuuloisen paikan Groningenista. Emäntä oli jälleen uskomattoman ystävällinen ja meille varattu tilava huone omine sisäänkäynteineen viihtyisä ja rauhallinen.

Isäntäväki itse asui yläkerrassa. Ensin pelkäsin, että meillä on kommunikaatio-ongelmia, kun olin saanut englanniksi lähettämiini viesteihin hollanninkieliset vastaukset, mutta hoksasimme tavatessamme kertoa, että osaamme myös saksaa, ja siitäkös rupattelu alkoi, kun yhteinen kieli löytyi. Lopulta huomasimme molemmat viettävämme talvia Espanjassa ja kohtaaminen sai muutakin sisältöä. Onnistunut kokemus liittyi onnistuneitten kokemusten ketjuun ja nautimme iltakävelystä parin kilometrin päähän keskustaan asuntolaivoja ihaillen.

Seuraavar kokemuksemme ovat syksyltä 2021, jolloin teimme automatkan ”omassa kuplassa” Saksaan, Tsekkiin, Itävaltaan ja Sloveniaan. Tälle matkalle osui neljä  aivan fantastista AirBnb paikkaa. Ensimmäinen oli Cellessä, jossa omakotitalon erillissiivessä löytyi keittiö, olohuone ja makuuhuone ja vielä lukittu varasto polkupyörillekin.

DSC01071

Toinen löytyi Leipzigista, jossa meillä oli vain makuuhuone perheen kodissa. Kylpyhuoneen, WC:n ja keittiön jaoimme emäntämme kanssa, joka oli äärettömän ystävällinen ja mielenkiintoinen henkilö.

DSC01240

Kolmas fantastinen kokemus oli Saksin Sveitsissä, jossa viivyimme omakotitalon toisessa asunnossa useita päiviä ja teimme retkiä pitkin laajaa kansallispuistoa.

IMG_0119

Neljäs hieno kokemus oli Sloveniassa Mojstranassa, jossa yksiö oli rauhallinen ja tarjosi jälleen  kaiken  parkkipaikkaa ja pyörävarastoa myöten.

DSC03851

Kaikki nämäkin olivat edullisia ja parasta jokaisessa oli isäntien erinomainen ystävällisyys ja avuliaisuus. Saksin Sveitsin isännät jopa varasivat hammaslääkärin ja saattoivat meidät sinne, kun sille tuli äkillinen tarve.

Vaikka majapaikat ja majoittajat ovat monenkirjavia, sitä eivät yleensä ole paikasta kirjoitetut arvioinnit. Useimmiten näkee vain pelkkää hyvää, eli majoittajat ovat ystävällisiä, paikan sijainti on hyvä, paikka on siisti ja sitä suositellaan. Täydet tähdet ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Tämä majoitusmuoto perustuu niin vahvasti käyttäjien antamiin arviointeihin, että majoittajat aika usein myös vihjaavat vierailleen, että sopisi sitten ruksata arviointeihin kaikki viisi tähteä, koska sehän tarkoittaa vain sitä, että majoitus on sitä, mitä oli luvassakin, eli mahdolliset puutteet on jo esittelyssä kerrottu.

Tavallaan näin onkin. Jos paikka esimerkiksi sijaitsee syrjässä tai sinne pitää kiivetä portaita, se kerrotaan jo esittelyssä, eikä siitä sitten myöhemmin voi valittaa. Täydet viisi tähteä ei siis tarkoita, että paikka olisi täydellinen, vaan sitä, että paikka oli sitä, mitä oli luvattukin. Hotelliluokituksia lukemaan tottunutta tämä voi hämätä. Toinen mekanismi, joka saa arvioinneista tehokkaasti seulottua negatiiviset asiat pois, on arvioinnin vastavuoroisuus. Majoittuja kirjoittaa arvioinnin paikasta, mutta majoittaja kirjoittaa myös oman arviointinsa vieraasta. Sanopa jotain negatiivista, niin voi olla, että saat itsekin joskus jonkun kielteisen huomion omaan profiiliisi. Toisaalta arviointi pitää kirjoittaa näkemättä toisen kirjoittamaa, eli ehkä tämä ei ole kova pelote.

Tämän kirjoitettuani en malta olla hehkuttamatta, miten hienoja arviointeja olemme itse saaneet.

 • ”Nice people, easy communication very friendly:-)”,
 • ”Aila ja Juha ovat mieluisia vieraita. He jättivät kotini ensiluokkaiseen kuntoon ja Ailan kanssa oli helppoa sopia majoittumiseen liittyvistä asioista. He ovat aina tervetulleita uudestaan kotiini.”
 • ”Aila and Juha were really great guests. It was an absolute pleasure to host them. They are very friendly and left the place in a superb condition. I strongly recommend them to other hosts. Thank you!”
 • ”Very pleasant encounter with Aila and her husband, a lovely and very peaceful couple. They were very discrete and respectful of the house. I would welcome them again with great pleasure.”
 • ”Discreetly charming couple. Respectful of the place where they stay”

Seuraavat majoittajat näkevät nämä arvioinnit profiilissani, kun pyydän majoitusvarausta. Eli meillekin on tärkeää, että profiilistamme näkyy, että olemme olleet luotettavia ja siistejä vieraita. Kyllähän minäkin sitten yritän asetella arviointisanani oikein ja vien lähtiessäni roskapussinkin mennessäni, että erotun siisteydelläni edukseni.

Innostuitko kokeilemaan AirBnb:tä? Tässä omat vinkkini:

Tutki tarjonta huolellisesti. Mieti, vastaako tarjottu majoitus tarpeitasi ja huomaa myös puutteet.

Lue kaikki arvioinnit. Jos joku asia on sinulle tärkeä, esimerkiksi parkkipaikka, wifi, rauhallisuus, keittiö tai hyvät liikenneyhteydet, tarkkaile, onko juuri näistä sanottu arvioinneissa jotain.

On ehdottoman tärkeää hoitaa viestintä ja rahaliikenne vain AirBnb:n kautta. Yksityiset rahanpyynnöt viittaavat huijaukseen.

Google mapsin streetview kertoo ympäristöstä aika paljon. Voi olla, että majoittaja ei ole näyttänyt kaikkea.

Jos voit, vältä paikkoja, joiden aavistat olevan sellaista ammattimaista asuntojen vuokrausta, joka vie asuntoja paikallisilta ja nostaa vuokrat heidän ulottuviltaan. Tämä on riesa erityisesti suosittujen isojen turistien suosimien kohteiden kanssa ja varsinkin silloin, kun vuokralle tarjotaan kokonaisia huoneistoja. Näitä ongelmia on paljon erityisesti suosituilla isoilla turistipaikkakunnilla, esim Amsterdam, Barcelona, Berliini etc. ja joillain paikkakunnilla viranomaiset ovat eri tavoin rajoittaneetkin asuntojen vuokraamista turisteille.

Hauskoja matkoja paikallisten parissa!

Joko seuraat meidän Ailajajuha-sivuamme Facebookissa? Olemme kirjoitelleet paljon automatkoistamme Espanjaan ja takaisin ja retkistämme Espanjassa mutta myös muista matkoistamme. Vuodeti 2020 ja 2021 menivät pääkaupunkiseudun lähialueilla retkeillessä, mikä on ollut hyvin antoisaa. Syksyllä 2021 teimme varovaisen automatkan Euroopassa ja siltä löytyi lisää hyviä kokemuksia myös AirBnb:stä. Ja vihdoin syksyllä 2022 teimme kahden kuukauden matkan Aurinkorannikolle Espanjaan. Tältäkin matkalta löytyi kivoja AirBnb-kokemuksia Saksasta ja Ranskasta.

12 ajatusta artikkelista “AirBnb-kokemuksia matkan varrelta 2017-2021

 1. Anita / My Tiny Travel Journal

  Kiva luke Airbnb-postaus ja saada vinkkejä mahdollisista hyvistä majapaikoista Euroopassa. Olen itse yöpynyt Ranskassa parissa Airbnb-kohteessa, ja olen ollut tyytyväinen. Olen myös yrittänyt olla mahdollisimman hyvä vieras. Haaveilen järjestäväni myös kesällä valmistuvaan aittaamme Airbnb-majoitusta, mutta pitää ensin pehmittää isäntä ajatukselle. 😉

  Tykkää

  Vastaa
 2. espanjaan Kirjoittaja

  Kiitos kommentistasi! Hauska tuo meidän yhteinen ajatus siitä, että yritämme olla hyviä vieraita myös. Se on tietysti kohteliasta, mutta vähän tämä systeemikin siihen ajaa. Ajamme noin kuukauden päästä takaisin Suomeen päin Ranskan kautta ja olen jo katsellut matkareitin majapaikkoja. Jos matkareitille sopisi, varaisin aina uudestaan tuon Sylvien yläkerran Piolencista. Onnea haaveillesi, uskon, että AirBnb -majoitus on mielenkiintoinen kokemus. Me olemme harrastaneet kodinvaihtoa, kiva majoituskokemus sekin. Ja siihenkin piti isäntä ensin pehmittää ?

  Tykkää

  Vastaa
 3. Hanna / Parasta matkalla

  Minäkin olen käyttänyt AirBnb:tä jo vuosia. Vaikka hienoisesti majapaikan löytymistä ja homman sujuvuutta saakin aina jännittää, on tämä majoitustyyppi mielestäni vaan niin paljon mielenkiintoisempi kuin persoonattomassa hotellissa asuminen. Aamu-unisena ihmisenä koen hotellissa myös stressaavaksi aamupalalle ennättämisen ja siivoojien kolkuttelut oville. AirBnb:n ansiosta asumisesta on tullut usein suuri osa matkaelämystä, esimerkiksi Kreetalla majoituimme puumajaan ja Lontoossa nukuimme makoisia yöunia satojen akvaariokalojen ympäröimänä :). Plussaa myös siitä, että majoittavat antavat usein todella kullanarvoisia vinkkejä, mitä ei muualta välttämättä saisi.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Olen ihan samaa mieltä, paikallisissa kontakteissa tulee matkaan niin monia uusia juttuja, joita ei arvaisikaan. Aion jatkaa näin, ilman muuta. Kiva, kun kävit lukemassa ja kommentoimassa! Kiitos.

   Tykkää

   Vastaa
 4. Pia / Lyhyenä hetkenä

  Kiitos, kun jaoit kokemuksiasi airbnb-majoittumisesta! Me olemme majoittuneet paikallisten koteihin vasta kolmesti: kaksi kertaa Espanjassa (Madrid ja Fuengirola) ja kerran Göteborgissa Ruotsissa. Kroatiassa kotimajoitus oli yleistä jo kauan ennen airbnb:tä ja saarihypellessä hyödynsimme tuota edullista vaihtoehtoa. Vielä emme ole uskaltautuneet vuokraamaan yksittäistä huonetta, vaan etsiytyneet aina kokonaiseen huoneistoon. Aamiainen yhdessä hostin kanssa voisi kuitenkin olla ihan kokemisen arvoinen, laitetaan siis asia hautumaan!

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Mekin olemme jo kauan sitten hyödyntäneet näitä yksityismajoituksia juuri Kroatiassa ja Sloveniassa. Siellä kulkivat mummot avaimia helistellen ”sobe, sobe” jo kauan ennen internetiä. Pientä kynnystä tähän majoitusmuotoon löytyy, kun aina vähän jännittää, mitä löytyy, mutta varsinkin yhden yön yli tuo pelkkä huone on toiminut aivan erinomaisesti. Aamiainen hostin kanssa tosiaankin usein palkitsee. Kiitos, kun kävit lukemassa!

   Tykkää

   Vastaa
 5. Asko Leppilampi

  Kiitos näkemysten jakamisesta. Kirjoitinkin omassa blogissani http://www.appamatkustaa.fi, että meidän pari kokemustamme eivät ole olleet kovin innostavia. Käytämme mieluummin hotelleja jatkossakin. Onneksi teillä on positiivisempi kuva tuosta toiminnasta. Ehkä mekin vielä joskus uskallamme taas…

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiitos Appa! Luinkin kokemuksestasi. Se ei todellakaan ollut rohkaiseva alku uudelle kokeilulle. Me olemme käyttäneet aika monipuolisesti kaikenlaisia majoitusvaihtoehtoja. Hotelleja enemmän silloin, kun lähdemme esim viikon matkalle johonkin kaupunkiin, loma-asuntovuokrauksia tai hotelleja Costa del Solilla ja näitä AirBnb-majoituksia tai pieniä Bed&Breakfast-paikkoja yhden tai parin yön majoittumiseen automatkoilla. Meille tämä on sopinut mainiosti, kun olemme matkalla, emmekä paljon muuta tarvitse kuin parkkipaikan, sängyn ja aamiaisen ja useimmiten olemme saaneet kivan paikallisen kokemuksen kodista ja ihmisistä. Eniten lomailemme nykyisin kuitenkin vaihtamalla kotia ihmisten kanssa. Sitä suosittelen, sen kannattaja olen monin tavoin, mutta se on sitten aivan oma juttunsa.

   Tykkää

   Vastaa
 6. Seija

  Oli tosi mielenkiintoinen, hauskasti kirjoitettu ja monipuolinen kuvaus AirBnB-majoittumisesta ja sen hyvistä ja huonoistakin puolista. Kokemukset ja vinkit, hienot kuvat ja arviointien merkitys saivat ajattelemaan, että ehkä mekin seuraavalla reissulla etsitään AirBnB-asunto ja yritetään toimia niin, että jätetään jälkeemme itsestä samanlaisia positiivisia profiilimerkintöjä niin kuin Aila ja Juha.

  Tykkää

  Vastaa
  1. espanjaan Kirjoittaja

   Kiitos Seija jälleen kannustavasta kommentista! Meille tämä AirBnb on toiminut hyvänä vaihtoehtona kahdessa mielessä erityisesti. Se on yleensä erittäin edullinen tapa olla matkan varrella yötä jossain, kun ei ole muuta tarvetta kuin nukkua, saada aamiainen ja sitten taas jatkaa. Toinen kiva asia siinä on tuo sosiaalisuus. On mukava tavata ihan paikallisia ihmisiä, jutella heidän kanssaan ja nähdä heidän kotinsa ja elämänympäristönsä läheltä. Toki olemme muutaman kerran hakeneet sitä kautta myös kokonaisen asunnon, jolloin taas olemme saaneet laittaa itse haluamamme aamupalat yms. Kuvittele esim. kiva asuntomme Leipzigissa, kun Club For Five oli siellä a cappella -festivaaleilla ja Tuukkakin kävi luonamme nukkumassa päikkärit. AirBnb taipuu kyllä moneen.

   Tykkää

   Vastaa
 7. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tätä oli kiinnostavaa lukea. Meillä on vain muutama AirBnb-kokemus. Toistaiseksi ne ovat olleet ihan positiivisia, mutta silti jostain syystä edelleenkin AirBnb tulee meille edelleen mieleen vasta silloin, jos sopivaa hotellia ei tunnu löytyvän. Ehkä noita voisi alkaa katselemaan joskus ihan ensisijaisinakin paikkoina.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Me katselemme nykyisin molempia majapaikkaa etsiessä usein heti rinta rinnan. Booking comista ja AirBnb:stä useimmiten löytyy meidän kriteereillämme hyvinkin sopivat paikat. Olemme hyvin usein liikkeellä autolla ja silloin karttahaku toimii molemmissa oikein hyvin. Usein löytyy jokin edullinen paikka jostain vähän sivummalta.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s