Huono ja hyvä alku Finnlinesilla

Helsingistä Travemündeen leväten ja nauttien ties kuinka monetta kertaa jo kolmenkymmenen vuoden aikana. Mutta ei ihan. Nyt tuli mutkia matkaan, tai ennemminkin ylä- ja alamäkiä.

Jo lähtöpäivän uutiset pelottivat. Tuulivoimalat olivat tekemässä ennätyksen. Laivalla lähtijöille se ei ollut hyvä uutinen ollenkaan. Kirjoitin hyvien, siis niiden huonojen uutisten aiheuttamasta tuskasta tänään jo oman tekstin:

Kun laivamatka on yhtä helvettiä!

Se hyvä alku matkalle

Selvittyämme tuulisen yön ja turtuneen aamun jälkeen lounasaikaan aamukahville laivan kahvilaan alkoi laivamatka tuntua ihan yhtä hyvältä kuin ennenkin. Aurinkokin paistoi. Kannella oli rauhallista ja viihtyisää ja sieltä oli mukava katsella myös samalla reitillä kulkevia muita laivoja. Kesäaikaan täällä istuskellaankin.

Hiljaista ja rauhallista oli muutenkin. Kahvilassa ei monta muuta asiakasta ollut.

Lasten leikkitilakin oli melko hiljainen. Vai olisinko vain ollut liikkeellä päiväunien aikaan. Istuessani kahvilassa nimittäin kolme pientä lasta juoksenteli riemuissaan ympäri kantta vanhempiensa seuraamana. Hymyilivät mennessään minulle, kun istuin kahvilassa kudin kädessäni.

Itsekin kiertelin kansikerroksessa. Yksi hyvä paikka on erinomaisen siisti yleinen WC.

Laivan myymälässäkin poikkesin. Hauska. Perinteisten pullohyllyjen lisäksi täältä voi ostaa muumituliaisia tai teepaitoja eurooppalaisille ystäville.

Hytissä katselimme laivan infotauluja telkkariohjelmien lomassa. Tässä esimerkiksi aikataulu. Helsingistä lähdetään klo 17 ja seuraavana päivänä tullaan Travemündeen 22:30 Suomen aikaa (21:30 Saksan). Travemündestä lähdetään yöllä klo 3:00 Saksan aikaa ja ollaan Suomessa seuraavan päivän jälkeen aamulla 9:30. Eli tullessa nukutaan laivalla kaksi yötä.

Matkamme jatkuu, tule tänne seuraamaan, miten:
Ailajajuha

6 ajatusta artikkelista “Huono ja hyvä alku Finnlinesilla

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Onneksi näitä hirveitä kokemuksia on vielä kohtuullisen vähän. Eihän aina tuule. Ja usein siihen voi varautuakin tai siirtää tekemisiään.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Tuskin näitä usein on, itse olen kerran ennen törmännyt vastaavaan. Joskus 90-luvulla tulimme vastaavassa rytinässä Gdanskista Helsinkiin, silloin oli vielä sellainenkin yhteys. Minusta Finnlinesin ravintolatarjonta on sellainen asiallinen. Ei mitään Fine Dining -tasoa, mutta kyllä sieltä jokainen kunnon syötävät lautaselleen löytää. Allergiat voi ilmoittaa etukäteen ja yleisimmät rajoitteet, kuten laktoosittomuus on kyllä otettu huomioon tarjonnassa. Ainakin minä olen löytänyt.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Itse asiassa meidän aamiainen jäi aamukahviksi iltapäivällä yhden maissa. Mutta kun omasta repusta löytyi vähän hedelmiä ja pari sämpylää, niin selvittiin ihan hyvin, vaikka laivan tarjonta olikin jo ohi. Emmekä syöneet päivällistäkään. Me emme oikeastaan koskaan varaa aterioita etukäteen, kun tiedämme olevamme aika herkkiä pahoinvoinnille. Nyt ei sitten paljon syöty.

   Liked by 1 henkilö

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s