Iltakävely Trierissä

Trier ihastutti edellisellä käynnillämme. Päätimme palata ja varasimme Berghotel Kockelsbergin, koska ajattelimme, että Trier pitää nähdä myös ylhäältä. Ensimmäisen kerran näköalakäynnit olivat mielessä. Aika paljon kivoja muistoja palasi, kun teimme illalla kävelyn keskustassa, mutta hotellin näköalat jäivätkin pettymykseksi. Ainakin melkein.

Berghotel Kockelsberg on hienolla paikalla oleva vanha rakennus.

Ja miksi ne näköalat sitten olivat pettymys. Vain siksi, että päivä oli tosi sumuinen. Olimme ajaneet paksussa sumussa jo Soltausta Trieriin.

Ja niinpä näkymät alas kaupunkiin jäivät enemmänkin omien mielikuvien varaan kuin konretisoituivat kameralla.

Eikä näkymä paljon illaksikaan parantunut.

Sumu sai meidät luopumaan myös ajatuksesta kävellä rinnettä myöten alas kaupunkiin. Olin lukenut siitä kommenttia ja katsonut kartasta reittiä, jonka mukaan sen olisi tehnyt noin tunnissa. Paluu olisi kyllä jäänyt tällaisena päivänä taksikyydin varaan. Siispä lähdimme autolla keskustaan ja parkkitaloon.

Kävelystä tuli muistojen kävely. Tori oli jälleen ihana ristikkotaloineen suihkulähteineen ja katusoittajineen.

Valtavan monissa liikkeissä oli myös reiluja alennusmyyntejä. Oliko nyt hetki myydä talvitavarat pois? Vai onko Saksassa Ystävänpäivä joku alennuksien syy? Se nimittäin oli aika monessa näyteikkunassa esille.

Me emme kuitenkaan ole mitään shoppailijoita. Kävimme hetken Kaufhofin Galleriassa ihan vain lämmitelläksemme. Tämä ikkuna oli kuitenkin sellainen, että Juha kiersi jokaisen nurkan ja harmitteli, että liike oli viisi minuuttia sitten jo suljettu. (lauantai-ilta)

Viimeksi täältä lähti kyllä yksi hymynaamainen ukulele lapsenlapselle tuliaiseksi. Hän arvosti sitä todella.

Yksi Trierin tunnetuimmista ja näyttävimmistä rakennuksista on roomalaisten aikainen Porta Nigro, eli kaupungin portti. Sinne voisi ilmeisesti kiivetäkin, mutta olipa sekin suljettu nyt. Eli pitää varmaan tulla kolmaskin kerta.

Hotellikokemuskin oli ihan kiva. 64€:lla saimme tilavan huoneen ja ystävällisen palvelun.

Aamiainen oli terveellinen ja runsas täälläkin. Ainoa negatiivinen asia, jos sen nyt negatiiviseksi mieltää oli se, että hissi puuttui. Näitä portaita kannettiin tavarat sisään.

Tämä oli siis toinen kerta täällä. Se ensimmäinen oli kokonainen päivä ja aamupäivä sen jälkeen. Lue tämän jatkoksi se, koska en tähän iltakävelytekstiin sisällyttänyt ollenkaan kuvaustani hienosta Trier-kokemuksesta. Siinä kerrotaan toreista, ruokapaikasta, roomalaisesta sillasta, kirkoista ja puistoista. Sekä niistä upeista näköaloista. Silloin oli kevät. Kukkiakin riitti.

Trier

8 ajatusta artikkelista “Iltakävely Trierissä

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Huh, jopas oli sumua. Itse inhoan ylikaiken ajaa sumussa, onneksi pääsitte kuitenkin mukavasti perille. Ja tuohon tiellä näkyneeseen sumuun verrattuna maisemat näkyvät yllättävän hyvin. Ja nuo ristikkotalot ovat kyllä upeita. Hissin puuttuminen on ärsyttävää, jos on painava matkalaukku mukana, muuten oikeastaan positiivista ja portaita tulee usein käytettyä, vaikka hissi olisikin.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
 2. Eila / Metkaamatkustelua

  Harmillinen juttu tuo sumu, mutta onneksi alhaalla keskustassa näytti olevan vähemmän sumuista ja saatoitte muistella menneitä ja saitte kivoja valokuvia meidän muidenkin ihailtavaksi. Kaupunki tuo muistoja minullekin mieleen, kun käväisimme siellä kesällä 1990 päiväseltään Luxemburgista silloin 11-vuotiaan tyttäreni kanssa junamatkalla Benelux-maissa.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Trier on tosiaan ihana, sillä ensimmäisellä kerralla jo näimme ihan valtavasti kaikkea kaunista. Tuo sumu esti kokemasta uusia hienoja näkymiä, mutta eipä siitä juuri itselle mitään harmia ollut, kameralle vain.

   Tykkää

   Vastaa
 3. In Via

  Nyt onkin alennusmyyntien aikaa Euroopassa. Suomessa se alkaa varaslähdöllä, mutta muualla se on vasta tammikuun ja helmikuun aikluun. Sitten tulee kevät ja uutta krääsää kauppoihin. Ystävänpäivästäkin on tullut myyntivaltti. Näky se täällä Maltallakin.
  Mitä sumuun tulee, niin talvihan nyt on. Ei säälle voi mitään.

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Trierin alennusmyynnit olivat tosiaan sillä lailla näyttäviä, että niissä kylteissä ja ikkunoissa oli usein mainittu myös ystävänpäivä. Jonkinlaista sumua todellakin näyttää olevan joka päivä, mutta ei se paljon haittaa. Me tykkäämme ensi sijassa paeta kylmää.

   Tykkää

   Vastaa
 4. Kohteena maailma / Rami

  Olen parilla eri reissulla ajellut Trierin lähistöllä, mutta en kuitenkaan ole poikennut siellä. Hieman oli jo toukokuussa ajatuksissa käydä vihdoinkin Trierissä, mutta sitten koko maa reissukohteena vaihtui. Oli mukava katsella ja lueskella sieltä, harmi, että sumu vain haittasi näköaloja.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s