Lauscha Riihimäen lasimuseossa

Thüringenissä sijaitseva Lauscha on 1500-luvulta lähtien ollut taidelasiesineiden valmistuspaikka. Lasi on ollut asukkaiden pääelinkeino, lasiesineitä ja joulukuusenkoristeita on puhallettu kodeissa ja lasihyteissä. 1860-luvun lopulta lähtien niitä on myyty kaikkialla Euroopassa ja Amerikassa.

Kävimme näyttelyssä tänään ja ihmettelimme lasivitriineissä jopa silmäproteeseja ja taidelasiesineitä, hyönteisiä, lintuja ja kovakuoriaisia.

Ehdit vielä: Näyttely on esillä 31.12.2022 asti. Jos et ehdi, käy itse Thüringenissä. Siellä on muitakin joulukoristeisiin keskittyviä liikkeitä ja museoita. Niistä voit lukea meidän kokemuksistamme näiden muutaman Riihimäen lasin näyttelystä otetun kuvan jälkeen olevasta linkistä.

Ja kuten lupasin, täältä pääset käymään itse Lauschassa ja samalla myös Coburgissa ja Neustadt bei Coburgissa, jossa myös on joulutavaroihin keskittynyt liike ja museo. Onpa täällä lopuksi myös joulupukkien kohtaamisesta oma kuva. Suomalaiselta pukilta puuttuu kyllä pipo, olihan meidän käyntimme aikaan vasta lokakuu. Silti joulun koristeet olivat runsaina esillä.

Joulunähtävyyksiä Saksassa

2 ajatusta artikkelista “Lauscha Riihimäen lasimuseossa

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Lauschan joulukoristeet ja lasitaide ovat vielä hienommin ja monipuolisemmin esillä itse Lauschassa. Jos yhtään kiinnostaa, niin laita kartalle muistiin. On käymisen arvoista seutua juuri tässäkin mielessä.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s