Gibralfaron vaellus Malagan jouluvaloja odotellessa

Harvat ihmiset tietävät, että Gibralfaron mäelle ja näköalapaikoille voi nousta myös metsäpolkuja pitkin ilman turistiruuhkia. Pentti Korpelan uudessa Aurinkorannikon patikkaoppaassa oli tällainen vinkki ja me lähdimme kokeilemaan. Kävelimme ylös, katselimme maisemat, kävelimme alas ja jatkoimme Calle Larioksen kautta takaisin Malagan asemalle. Siellä oltiin viimeistelemässä jouluvaloja. Oli kiva kokemus löytää jotain uutta näkökulmaa Malagaan, joka jo monilta osin on vuosien mittaan tullut tutuksi.

Mistä reitille pääsee?

Reitin aloituskohdaksi on merkitty Plaza de Aduana, joka on Alcazaban sisäänkäynnin edessä ja Museo de Malagan vieressä. Tämä oli helppo löytää, kävelimme Katedraalin vierestä aukiolle.

Sitten Calle Alcazabillaa Roomalaisen amfiteatterin viereen, jossa ainakin meille tuli eka pysähdys.

Korpelan ohjeissa mainittiin, että Amfiteatterin vierestä kavutaan portaita pitkin selfienottopaikalle, jossa on Malagan nimi sopivasti taustana. (L puuttui, miksi?)

Tässä kohtaa olimme lukeneet ohjeen huolimattomasti. Luulimme, että tästä jatketaan ylöspäin, mutta portaat kiivettyämme olimmekin Alcazaban linnan suljetulla portilla, eikä linnaa päässyt kiertämään mistään. Eli selfien oton jälkeen pitää tulla siltä tasanteelta alas ja jatkaa eteenpäin Calle Alcazabillaa, kunnes tulee risteykseen, josta Calle Mundo Nuevo nousee oikealle. Aloitin Wikilocin reitin tallennuksen tässä ja aloimme kulkea päällystettyä ja helppoa tietä ylös.

Tässä on kartta reitistä, jonka kuljimme. Päätepiste on Malagan asema.

Ja tässä linkki Wikilocin reittioppaaseen.

https://fi.wikiloc.com/vaellus-reitit/sendero-gibralfaro-119884854

Tiellä oli tosi vähän muita kulkijoita. Lähinnä jokunen koiranulkoiluttaja. Näkymät Malagaan tästä suunnasta olivat uutta. Ihmettelimme myös noita korkeita uusia pilvenpiirtäjiä.

Korpelan reittiselostuksessa mainittiin myös, että olisi voinut kiivetä tuonne ylös ja nähdä tästä näkökulmasta myös Gibralfaron linnan, mutta jätimme tällä kertaa väliin.

Alle kilometrin käveltyämme olimme mäen suunnilleen korkeimmalla kohdalla, jossa oli rauhallinen näköalapaikka penkkeineen. Näkymiä rantaa pitkin ja merelle. Eikä todellakaan mitään turistijoukkoa. Istahdimme nauttimaan rauhasta ja maisemista ja kaivoimme repusta eväät. Tänne lähelle pääsee myös autolla.

Näköalapaikalta jatkoimme sitten Gibralfaron linnan suuntaan ja hetkessä olimmekin siellä. Ylhäällä oli myös bussipysäkki, linja 35, jolla pääsee alhaalta Malagan keskustasta tänne kiipeämättä.

Portaat laskeutuivat aukiolta Gibralfaron näköalapaikalle.

Niiltäkin oli mukava katsella maisemia meren ja Malagan sataman suuntaan jo ennen varsinaista näköalapaikkaa.

Gibralfaron näköalapaikka onkin sitten se turistipaikka, jossa on hienot näkymät, mutta myös paljon muita katselijoita.

Täältä on tietysti aivan upeat näkymät. Näkyy kaupunki, Ayuntamento de Malagan hieno rakennus, Pompidou-keskus, härkätaisteluareena, puisto ja majakka. Ehdottomasti käymisen ja nautinnon arvoinen paikka Malagassa. Auringonlasku teki maisemista vielä tunnelmallisemmat.

Retken hankalimmaksi kokemamme osuus alkoikin tästä. Kävely alas oli jalkapohjillemme vähän turhan jyrkkää. Onneksi ei ollut liukasta eikä matka pitkä. Kesken laskun voisi kääntyä myös vasemmalle ja kierrellä puistossa. Suosittelemme sitäkin, puisto on kaunis. Olemme kävelleet siellä montakin kertaa aiemmin.

Nyt jatkoimme katedraalin vierestä Plaza de la Constituciónin kautta Calle Lariokselle, jossa viimeisteltiin Malagan jouluvaloja. Ne sytytetään lauantaina 26.11. Käymme katsomassa valot myöhemmin, koska vaikka sytyttäminen on juhlaa ja myös jokailtaiset musiikkshowt ovat näyttäviä, katselemme mieluummin valoja vähän vähemmän väkimäärän kanssa. Mutta ilman muuta menemme, Malagan jouluvalot ovat tänä vuonna taas uudenlaiset.

Sitä ennen käymme vielä Puente Genilissä, joka on valoja valmistavan Ximenez-firman kotipaikka, ja jossa valoihin satsataan vielä mielikuvituksellisemmin joka vuosi. Oletko sinä käynyt siellä?

Ja mitä mieltä olet Malagan jouluvaloista?

Tässä tekstissä ei vielä paljon jouluvaloasiaa ole, meistä oli kiva löytää uudenlainen kävelykohde Malagassa. Keskustan kadut, kauppapaikat ja monet museot on jo vuosien mittaan käyty moneen kertaan.

Kartan retkestä löydät aiemmin tekstistä.

Olet tervetullut seuraamaan myös muitakin matkojamme, tässä linkki Facebook-sivullemme.

Ailajajuha

2 ajatusta artikkelista “Gibralfaron vaellus Malagan jouluvaloja odotellessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s