Mortirolon solatie

Oletko kuullut tällaisesta solatiestä Alpeilla? Emme mekään. Oli yllätys, kun navigaattorimme ohjasi meidät sille. Tällaiset kuvat kilometrin välein lisäsivät jännitystä. Näin paljon noustaan, näin paljon laskeudutaan, vuoren huiput edessä.

Navigaattorin näyttö oli täynnä mutkia.

Tie oli lisäksi kovin kapea ja mutkainen.

Mutta maisemat palkitsivat taas. Koko ajan mentiin huikeasti ylöspäin ja ruska rinteillä lisääntyi koko ajan. Pysähdyspaikkoja ei juuri ollut, mutta jostain puiden välistä näkyi jopa alas laakson kyliin.

Reitin varrella ei juuri asutusta näkynyt.

Sitten vihdoin tultiin huipulle ja se todellakin palkitsi. Maisemat olivat jälleen aivan huikeita. Huipulla oli jopa vessarakennus, sähköpolkupyörien latauspiste ja paikka selfien ottamista varten. Niistä näkyi, että Mortirolon vuorelle kiipeäminen on myös pyöräreitti.

Pyysimme yhtä miestä ottamaan meistä kuvan selfiepaikalla. Hän halusi ottaa myös toisen ja paneutui asiaan todella. Otti sellaisen kuvan, jossa näkyy sekä Italiaa että Sveitsiä ja kertoi itse eläneensä lapsuutensa Sveitsissä. Sveitsin saksasta huolimatta pystyimme hetken keskustelemaan ja häntä kiinnosti, miksi suomalaispariskunta on täällä. Tällaiset kohtaamiset ovat hauskoja. Ojensimme hänelle Fazerin suklaalevyn lähtiessämme.

Laskeutuminen vuoren toiselle puolelle ei ollut ihan yhtä serpentiinirikasta, mutta ei loppumatka kovin paljon rennompi ollut. Upeita maisemia joka tapauksessa koko ajan.

Vihdoin oltiin alempana laaksossa ja katseltiin kylien maisemia.

Emme ole koskaan tällaisesta solatiestä kuulleet, mutta olipa hauska yllätys ja ilman muuta kannattaa ajella, jos matkan varrelle sattuu. Meille sattui ajaessamme Stelvion solasta Bormion kautta Lago di Iseolle. Tie käännytään siis ennen Vernugaa tieltä SP27 ja Mortirolon vuoren ylityksen jälkeen jatketaan Monnon kautta Edonoon.

Illaksi oltiin Lago di Iseolla.

Olet tervetullut seuraamaan myös muita matkojamme. Tässä linkki Facebook-sivullemme:

Ailajajuha

3 ajatusta artikkelista “Mortirolon solatie

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Ruuhkaa ei tosiaan ollut ollenkaan. Ei onneksi kovinkaan monta vastaantulijaa kapealla tiellä. Nämä yllätysserpentiinit ja maisemat ovat hauska lisä matkaan.

   Tykkää

   Vastaa
 1. Paluuviite: Matkavuosi 2022 | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s