Timmelsjochin alppitie – sumua ja ruskaa

Lokakuun lopulla Timmelsjochin ja muiden alppiteiden pinta voi olla jo liukas, jos lämpötilat ovat laskeneet. Lämmintä oli vielä, kun tätä aamulla harkitsimme, mutta katselimme vähän huolissamme hotellin terassilta sumuista rinnettä.

Alkumatka Umhausenista ei vielä vaikuttanut kovin pahalta, eihän oltu vielä noustu minnekään.

Yksi pikku pysähdys oli pakko tehdä. Näiden matkan varrelle osuvien pikkukylien kirkot ovat usein aivan mahtavan hienoja.

Eikä ensimmäisten mutkien korkeuksien perusteella voinut ajatella, että välttämättä mentäisiin miinukselle korkeammallakaan, kun tässäkin korkeutta oli jo yli 2000m ja asteita oli lämpömittarissa 8. Eli noin 500m olisi vielä nousua.

Mutta ei mennyt kauan, kun oltiinkin näissä olosuhteissa. Sumuvalot päälle, auton nopeus noin 10 – 20 km/t, hirmuisen tarkkaavaista ajoa, ja myös kakkoskuskin oli parasta koko ajan seurata sekä tietä että navigaattoria ja sanoa ääneen, minne päin seuraava serpentiinimutka kääntyisi. Pikku tunneleitakin oli.

Onneksi pilvet eivät kattaneet ihan koko vuoristoa ja tuli näitäkin hetkiä, jolloin ruskan värittämät rinteet näkyivät. Aina ei voinut pysähtyä, pisarat näkyvät auton ikkunan läpi otetuissa kuvissa.

Alempana näkyi jo kyliäkin.

Kuva on otettu hauskan rakennelman vierestä. Paikassa oli infoa ja tosiaankin rauhallista katsoa näköalaa lasikopissa penkiltä.

Hetken päästä olimme alhaalla näkyneessä kylässä kahvilla.

Tämän sateen ja sumun jälkeen teimme päätöksen, että emme lähde Jaufenpassille ollenkaan. Olemme kerran ajaneet senkin, vaikkakin siitä on kyllä aikaa. Käännyimme Meranoon ja Bolzanoon ja katselimme vuoren rinteillä keltaisina loistavia viinitarhoja.

Ajoimme ja ajoimme niiden kautta Val de Funesin Villnossiin eli vielä tarkemmin Santa Maddalenaan . Emme kuitenkaan kääntyneet vielä hotellillemme, koska kello oli vasta kaksi ja Juhan päivän haave oli noin seitsemän kilometrin päässä. Ajoimme siis eteenpäin toteuttamaan tätä haavetta. Tästä tuli kyllä pettymys. Voi harmi.

Olet tervetullut seuraamaan myös muita matkojamme. Tässä linkki Facebook-sivullemme:

Ailajajuha

9 ajatusta artikkelista “Timmelsjochin alppitie – sumua ja ruskaa

  1. Paluuviite: Matkavuosi 2022 | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s