Geisler Alm

Facebook tarjoilee turismista tykkäävälle kuvia erinomaisista kohteista. Tällaisen Juha sai seinälleen ja totesi, että tuonne hän haluaa ilman muuta.

Tartuin heti haasteeseen ja etsin tietoa paikasta. Löysin oikein hyvän ohjeen siitä, mille parkkipaikalle pitää ajaa, mitä polkua pitää lähteä seuraamaan ja miten kauan aikaa patikointiin menee.

Tulimme seudulle Val de Funesin Santa Maddalenan suunnasta ja näkymä vaikutti aika mielenkiintoiselta. Dolomiiteilla on paljon hienoa ja näyttävää nähtävää.


Laitoimme siis navigaattoriin osoitteen Parcheggio Malga Zannes ja hyvin se löytyi. Parkkipaikan kassan automaattiin maksettiin 5€ ja sitten lähdettiin viitoitetulle reitille 6 osoitteena Geisler Alm. Viitassa arvioitiin kävelyn kestoksi kaksi tuntia.

Sauvat mukana, ylämäkeä oli odotettavissa tunnin verran ja sitten toinen jakso vielä ylöspäin. Juha osoitti sauvoillaan: ”Tuonne mennään!”

Polkua ylös kävellessä olimme tyytyväisiä siitä, että sauvat olivat käytössä. Polku oli aika helppoa kuljettavaa, mutta ylämäki on ylämäkeä.

Sitten alkoi tuntua siltä, että haaveemme ei toteudukaan. Vuori oli enemmän ja enemmän sumun peitossa ja lopulta alkoi sataa.

Istahdimme kuusen alle sadetta pitämään ja kaivoimme repusta eväät esiin. Sade vain jatkui. Sitten alkoi ylhäältä kuulua iloisia koululaisten ääniä. Iso ryhmä käveli ohitsemme, opettajat toivottivat hyvää ruokahalua ja harmittelivat sadetta, lapset tervehtivät iloisesti.

Lopulta luovutimme. Ei saanut Juha toivomaansa rentoa kuvaa vuoret taustana. Tähän vähän surulliseen kuvaan tyydyttiin.

Polun varressa virtasi pieni puro.

Palasimme parkkipaikalle. Tässä näkyy hyvin polkumme alku, jossa Juha vielä viittoi sauvoillaan vuorten suuntaan.

Hetken päästä etsimme majapaikkamme ovea ja vastaanottajaa ja tällaisen tapasimme.

Hän taisi antaa merkin emännälleen, joka tuli ovelle ja toivotti meidät tervetulleeksi.

Pieni hotelli tarjosi yöunet sadepäivän päätteeksi.

Aamulla paistoi aurinko ja patikkaretkemme Geisler Almille olisi varmaan onnistunut paremmin. Mutta olimme jo tehneet uudet suunnitelmat, joten aamulla lähdimme ajamaan vuorenrinteitä ja näimme valtavasti aivan huikeita maisemia päivän mittaan. Tämä harmi unohtui saman tien.

Olet tervetullut seuraamaan myös muita matkojamme. Tässä linkki Facebook-sivullemme:

Ailajajuha

4 ajatusta artikkelista “Geisler Alm

 1. Pico

  Olipa huikeat maisemat, mutta rankka mikä rankka. Sade ja sumu eivät tässä hetkessä ne toivotuimmat sääolot varmaan kenenkään mielestä.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Juha on saanut vähän väliä houkuttelevia kuvia FB-seinälleen. Suuri osa on Saksan linnoja ja ristikkotaloja. Niistä hän tykkää, ja sopivat kyllä minullekin. Tuo patikointikohde olisi ollut tosi kiva, jos ei olisi satanut. Ympäristössä on lisää, kannattaa ottaa selvää, jos menet.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s