Arcos de la Frontera

on usein mainittu yhdeksi Andalusian kauneimmista valkoisista kylistä. Käyntimme täällä oli ensimmäinen ja olemme kyllä samaa mieltä. Nätti on. Iltakävely kaduilla ja näköalapaikoilla oli hyvin mieluinen ja seuraavana aamuna kiersimme vielä kylän ulkopuolella alempana katselemassa rinteiden näkymiä. Hienoa! Myös varaamamme majapaikka oli edullinen ja onnistunut.

Myöhään iltapäivällä saavuimme kylään ja olimme aivan ihmeissämme, kun emme löytäneet majapaikkaamme. Osoitteeseen ei voinut edes parkkeerata katselemaan. Sitten poistuin autosta, löysin huoneiston, Apartamento Duque de Arcos, Avenida Duque de Arcos 5 2 b ja soitin omistajalle. Puhui vain espanjaa, mutta kun ymmärsin, että ”Cinco minutos”, niin arvasin, että hän oli tulossa. Huoneisto oli oikein hyvä ja tilava, kannoimme tavaramme kolmanteen kerrokseen ja omistaja lähti neuvomaan parkkipaikkaa, joka sisältyi hintaan. Sen sijainti noin 300 metrin päässä ja paremmin espanjalaisille autoille kuin suomalaiselle Volvolle sopivat parkkiruudut ja käytävät olivat pieniä miinuksia, mutta vain pieniä. Mutta ei 90€/kaksi yötä yhteensä ole sellainen hinta, että ihan kaiken pitäisi kymppi plussaa olla. Tämä oli joka tapauksessa hyvä, ja sijoittumisen ja päivän ajon jälkeen jaksoimme ihan hyvin lähteä iltakävelylle kylään.

Jo asuntomme yläkerrassa olevalta kattoterassilta oli sellaiset näkymät, että tiesimme, että tuonne kannattaa lähteä.

Heti alkuun tuli pysähdys. Aukiolla oli näköalojen lisäksi hauska ja värikäs leikkipuisto lapsille.

Ensin kylään pientä jatkuvaa ylämäkeä. Tämä ei ole harvinaista ollenkaan näissä valkoisissa kylissä. Korkeuseroja on paljon.

Kadut ovat myös kapeita ja jalkakäytäville on varattu tosi niukasti tilaa. Aika hurjaa on se, että näillä kaduilla kulkee autoja, jopa aika isoja ja jalankulkijoiden pitää löytää ovisyvennys väistääkseen.

Mutta eipä tuo mitään, näkymät houkuttelivat ja pian olimme ylhäällä linnan ja ensimmäisen kirkon eli Basilica de Santa María de la Asunciónin kohdalla, jossa on myös kylän keskeinen aukio Plaza del Cabildo, joka tällä hetkellä oli niin remontin keskellä, että näköaloja ei päässyt katsomaan. Myös linna on yksityisomistuksessa, ja siellä voi sisällä vierailla vain muutamia kertoja vuodessa. Mutta ei haitannut. Katseltiin eniten huikeaa kirkkoa.

Jatkettiin vähän alaspäin ja hetken päästä kohdattiin toinen kirkko, Iglesia de San Pedro.

Vähän vielä alas ja sitten oltiin varmaan yhdellä kylän hienoimmista paikoista, jossa oli paljon kyllä muitakin näköalojen katselijoita, eli Mirador de Abadesilla. Katsottavaa riitti!

Seuraavana aamuna hakeuduimme tuonne alas, kaarisillan toiselle puolelle ja katselimme maisemia tänne ylöspäin. Linna ja kylä näyttivät taas sieltäkin suunnasta tosi hienoilta.

Eikä Puente de San Miguelkaan mikään huono nähtävä ollut.

Alhaalta tieltä oli taas näkymiä rotkonseinämistä ja ylhäällä olevasta kylästä.

Ensimmäisen päivän iltakävelymme päättyi tietysti auringonlaskuun ja auringon laskiessa näkymät kylän kaduilta alas olivat tällaiset. Asemakaava ja arkkitehtuuri panevat kyllä ihmettelemään.

Seuraavana aamuna lähdimme päiväksi Jerez de la Fronteraan, oli oikein hieno päivä, kirjoitan siitä kohta lisää. Tulimme kuitenkin yöksi takaisin tänne, ja se oli ihan hyvä ratkaisu. Paikka oli hyvä ja Jerez de la Fronteraan oli noin 30 kilometrin matka, eli ei liikaa. On hauskempi ajella edestakaisin kuin kanniskella matkatavaroita aamuin illoin. Täällä siis asuttiin:

17 ajatusta artikkelista “Arcos de la Frontera

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Huh, kieltämättä tiet ovat vasin kapeita! Ihan vastaavia en olekaan nähnyt. Mutta on kaunis tuo kylä. Muutenkin Andalusian valkoisiin kyliin olisi mukava päästä joskus tutustumaan kunnolla. Ja ovat kyllä kauniita kirkkoja, mutta niinhän ne tuolla suunnalla yleensä ovat.

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Tuo katujen kapeus sinänsä ei haittaisi mitään, jos tuollaisten isojen autojen liikkuminen niillä ei olisi sallittua. Nättejähän nuo vanhat maisemat niilläkin ovat.

      Tykkää

      Vastaa
  2. reissukuume

    Huhhei, olipas kapeita teitä! En muista missään muualla törmänneeni yhtä kapeisiin… Toki, jos toi olis vaan kävelijöille (ja normiautoille) tarkoitettu, niin sitten menisi, mutta jos tuolla tulisi vastaan esim. kuorma-auto, niin varmasti menisi sormi suuhun 😀

    Mutta kylä on hurjan kaunis! Todella kuvauksellinen ja muutenkin sen oloinen, että tuolla olisi kiva vain haahuilla ympäriinsä (ja räpsiä hurjasti kuvia!).

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Nimenomaan tuo ympäriinsä haahuilu oli nautinnollista. Oltiin kaduilla, pysähdyttiin leikkipuistoon, kuvattiin kirkkoja ja näköalatasanteita, katsottiin rotkoja alas sitten ylös… mikä voisi olla hauskempaa ja rennompaa.

      Tykkää

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Onneksi noita autoja ei ollut kovin monta, taisimme iltakävelyllämme kuitenkin nähdä ainakin kolme, eli ei tuo ainoakaan ollut. Voisi hyvin kuvitella, että peilejä menee.

      Tykkää

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Kiitos, että tykkäsit valinnastamme. Emme me ihan summamutikassa kulje, seuraillaan aika paljon erilaisia matkailusivustoja, blogeja ja lehtiä. Välillä saamme ihan henkilökohtaisestikin vinkkejä, kuten esim. Arcosista seuraavasta kohteesta eli Méridasta. Joskus tulee tietysti niitä summamutikka-juttujakin, kun tien varressa onkin jokin tien viitta tai jossain näkyy jotain. Perusjuttu tässä on se meidän periaate: ”Ei ole kiirettä mihinkään.”

      Tykkää

      Vastaa
  3. Ne Tammelat

    Tosi kiva nähdä tämä kylä kuvien kautta. Meillä oli valinnanvaikeus ja ajanpuute omalla Espanjan miniroadtripillä, joten oli pakko jättää tämä kohde välistä, vaikkei kovin kaukaa mentykään ohi 🙂

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Emmepä mekään juuri tähän kylään kovin paljon aikaa käyttäneet, oli se iltakävely ja seuraavana aamuna pari näköalapaikkaa. Olimme kuitenkin kaksi yötä ja siinä välissä olevan päivän Jerez de la Fronterassa. Siellä ilmeisesti kävitte tekin, vain muistanko väärin? On kyllä nyt sellainen ajatus, että kaikki nämä alueet olisiva ansainneet pidemmän oleskelun. Eli muutakin kuin pelkät maisemat.

      Liked by 1 henkilö

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Voi olla appelsiinipuita, vaikka osa tällaisista puista varsinkin katujen varsilla onkin pomeranssipuita, eli huomattavasti happamampia. Siksi niistä ei kiskota hedelmiä pois. Kylä on kyllä monesta kohtaa kaunis.

      Tykkää

      Vastaa
  4. Paluuviite: Espanjan auringosta kotiin 17 päivässä | Aila ja Juha

Jätä kommentti