Guadalhorce Senda Litoralilla

Guadalhorcen puiset sillat ovat Senda Litoralin huippunäkymä. Etsimme ne jo viime vuonna, mutta koska silloin mokasimme reitin suhteen oikein kunnolla, etsimme nyt uuden reitin sinne. Eli miten pääsee Malagan suunnasta? Tai onko Plaza Mayorin ostoskeskus luontevampi lähtöpaikka? Viime vuonna aloitimme Guadalhorcen renfeasemalta ja se oli moka. Eli uudelleen!

Ajoimme autolla Plaza Mayorin parkkipaikalle ja lähdimme kävelemään Guadalhorcen suuntaan. Ei sieltä oikein kävelyreittiä ollut, mentiin autoliikenteen ehdoilla, mutta onneksi moottoritien yli pääsi sinistä siltaa, jossa oli rako myös kävelijöille.

Tämän jälkeen jälleen autotietä vasemmalle, ei aluksi jalkakäytävää eikä oikein piennartakaan, mutta näitä niityn reunoja kuljettiin. Nuokkukäenkaalit loivat keltaisen maiseman.

Sitten alkoi uusi jalkakäytävä, jota ei ollut täällä viimeksi käydessämme. Hyvä! Nyt täällä uskaltaa kävellä. Jalkakäytävä johti tällaisen rakennuksen kulmalle, jota vastapäätä oli myös kirkko (vaatimattomampi).

Pieni matka näiden ohi ja olimme Guadalhorcen ulkoilualueella, jossa on leveät polut kävelijöille ja pyöräilijöille.

Eikä enää pitkästi, niin olimme jokea ylittämässä.

Ja sillalla.

Silta on todellakin näyttävän näköinen. Lääninvaltuusto ja pääkaupungin kaupunginvaltuusto ovat investoineet 1,6 miljoonaa euroa siltaan ja muihin jokisuun ympäristöä parantaviin toimenpiteisiin Rakenteessa on käytetty yli 200 tonnia skandinaavista alkuperää olevaa mäntyä ja lähes 15 tonnia meriympäristöön sopivaa ruostumatonta terästä. Tästä tulee Senda Litoralin tärkein maamerkki. 270 metriä pitkä ja kolme metriä leveä rakennelma on kyllä mukava suorittaa kävellen. Ei ollut tungosta ja polkupyöräilyä oli rajoitettu selvästi, heidän piti antaa etusija kävelijöille ja nopeusrajoitus oli 10km/t.

Käännyimme sillan ylitettyämme rantaa kohti. Rantaan saavuttuamme tuli taas pieni hämmästys. Mokasimmeko sittenkin taas? Ei ollutkaan selvää kävelyreittiä vaan tällaista epämääräistä maisemaa.

Suunnistimme sen läpi ja vähän epämääräinen maisema jatkui. Olikohan tämä ihan virallinen matkailuautojen alue vai jokin epävirallinen puskaparkki? Malagan rantamaisemaa joka tapauksessa.

Jälkeen päin katsoimme kartasta, että kääntymällä vähän aikaisemmin Malagan suuntaan ennen kuin pieni lahti alkoi, olisimme säästyneet hiekalta lenkkareiden sisällä, eikä olisi tarvinnut ihmetellä reitin epäselvyyttä. Siis näin. Kävelimme punaista, olisi pitänyt valita vihreä.

No, sitten alkoi onneksi tulla selkeämpää kävelymaisemaa, joka vain parani hetki hetkeltä.

Alettiin siis jo olla Malagan rannoilla, joilla oli puistoja, leikkipaikkoja, ravintoloita ja hiekkarantoja.

Mielenkiintoinen korkea tornikin ohitettiin, mutta portaista päätellen se ei ollut näkötorni.

Rannalla nähtiin tällainen muraali jonkin kopin seinässä ja siitä tuli mieleen, että olimme lähestymässä Malagan vanhaa kaupunkia Sohon alueen läpi, jonne on viime vuosina ilmestynyt muraaleja.

Käännyimme siis Guadalmedina-joen rantaa pitkin Sohoon ja löytyihän näitä sieltä.

Renfen asema olisi ollut lähellä, mutta eihän Malagassa malta olla kävelemättä Calle Lariokselle asti, kun kerran täällä on. Ja sinnepä sitten. Tänä vuonna kadun alussa oli kukkatelineitä oli vielä runsaammin kuin aikaisemmin.

Malagassa oli juuri alkamassa Malagan Festivaalin viikko ja se antoi meille kivat puitteet juhlistaa omaa kävelysaavutustamme punaisella matolla. 25 000 askelta oli päivän saldo, ei vähän meille. Ja Calle Larios on paikka, joka näyttää juhlallisen komealta aina.

Guadalhorcen yhteys Senda Litoraliin oli kokeiltu nyt varsin onnistuneesti. Eli Plaza Mayorin ja Malagan vanhan kaupungin aloitus- tai lopetuspisteet käyvät hyvin tuollaiselle reilun kymmenen kilometrin kävelylle, jonka matkalle Guadalhorcen ulkoilualue ja komeat puusillat käyvät. Meidän askelmäärämme näytti vähän pidempää reittiä, mutta me mutkittelemme aina, todellinen matka on sellaiset reilut 10km.

Sitten vain takaisin Renfen asemalle ja junalla Plaza Mayorille.

Oliko paikka sinulle tuttu? Guadalhorcen alueella olemme käyneet useitakin kertoja, sinne voi helposti ajaa autollakin. Mutta tällä kertaa halusimme selvittää erityisesti kävelyreitin Malagasta tai Renfeltä ja hyvin onnistui.

Tervetuloa seuraamaan meitä Facebookissa Ailajajuha

Täällä on se viimevuotinen yrityksemme, jolloin mokasimme reitit kunnolla.

Guadalhorce ja Senda Litoral – hieno kohde, älä mokaa niin kuin me.


2 ajatusta artikkelista “Guadalhorce Senda Litoralilla

    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Ja tämä kaikki näkemämme oli sitä alun autoliikennettä lukuun ottamatta hyvin rauhallista ja sillä tavalla mukavaa koettavaa. Vasta Calle Larioksella oli taas ruuhka.

      Tykkää

      Vastaa

Jätä kommentti