Übeda – Espanjasta kotiin osa 2

Ensimmäisen ajopäivämme illansuussa saavuimme Übedaan. Matkaa Fuengirolasta oli tullut alle 300km oliivirinteiden keskellä ajaen ja olimme tehneet myös kauniin pysähdyksen Iznajarissa. Übeda ja sen lähellä oleva Baeza ovat kauniita renessansssityyliin 1500-luvulla rakennettuja espanjalaisia kaupunkeja, jotka on yhdessä liitetty UNESCOn maailmanperintölistalle 2003. Niissä riittää nähtävää, joten saatuamme auton parkkiin (mikä ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin luulimme) ja tavarat vuokraamaamme huoneistoon, lähdimme heti kaupungille iltakävelylle.

Ajelimme rauhassa Iznajarissa pysähdyttyämme kauniiden maisemien läpi jälleen. Oliivirinteitä, oliivirinteitä, jne – tämä alue on Espanjan oliiviviljelyn ykkönen.

Olimme varanneet yöksi huoneiston Calle Compañíalta. Saapuessamme kohtasi pieni pettymys. Arvioinneista olimme lukeneet, että ilmainen pysäköinti on lähellä ja helppoa. Eipä ollutkaan. Kapealle kadulle piti pysäköidä hetkeksi espanjalaiseen tapaan hätävilkut päällä ja invapaikalle, että saimme edes matkatavaramme ulos autosta rappuun. Ja sitten piti lähteä hakemaan autolle yösijaa.

Ei löytynyt lähikaduilta, eikä ilmaista, mutta onneksi parinsadan metrin päässä oli yksityinen parkkihalli, jonka vuorokausimaksu oli 14€. Ei sinänsä paha, mutta emme tienneet etukäteen. Apartamentos Sol Compañia oli loistava meille. Tilaa, oma keittiö, olohuone, makuuhuone, kylppäri ja kaikki tarvikkeet. Kolmas kerros, ei hissiä, eli treenitkin toteutuivat. Hinta 49€. Kuva on Booking.comin sivulta.

Iltakävelymme aloitimme aukiolta, jolla parkkihallikin oli, eli Plaza de Andalucialta. Ympärillä oli vielä pääsiäisestäkin muistuttavia lippuja ja kirkkoja ja aukiolla terasseja, joilla istui ihmisiä iltaa viettämässä. Ja ainahan jokaisella Andalusian aukiolla yksi suihkulähde on.

Aukiolta pohjoiseen lähtiessämme näimme mielenkiintoisen koulun. Ilmeisesti taustaltaan kristillinen, ja sen seinässä oli arvomaailmaa kuvastavia maalauksia.

Kadun varrella oli vihreää silmille, nättejä talojen julkisivuja ja patsaitakin.

Otin jo kuvan tästä uskomattoman koristeellisesta kaakeloidusta seinästä ennen kuin tajusin, että pinta olikin päällystetty jonkinlaisella muovikalvolla.

Palasimme kohti keskustaa ja kävelykadulle. Kauniita julkisivuja ja puistoja jälleen.

Hospital de Santiago oli ilmeisesti muutakin kuin sairaala. Jotenkin ehkä yliopisto, ja ristit viittaavat myös uskonnolliseen taustaan. Sisäpiha oli näyttävä ja avoin kameran kanssa kulkeville.

Hospital de Santiagon vieressä kasvoi aivan uskomattoman näyttävästi leikattu iso puu.

Muitakin komeita rakennuksia näkyi. Luostareita ja kirkontorneja.

Mummin ja taatan silmät bongasivat valtavan useita lastenvaateliikkeitä. Hauskaa!

Aamulla teimme viihtyisässä huoneistossamme aamiaisen ja eväät päiväksi ja suuntasimme Mirador de Alcázarille toivoen parkkipaikan löytymistä. Löytyihän se, yksihän meille riitti kyllä. Oli hienot näkymät kaupungin ympäristöön.

Tämä alue oli sopivan lähellä vanhan kaupungin keskusta, eli Plaza Vázquez de Molinaa, joka on Übedan keskeinen nähtävyyksien alue. Sillä sijaitsevat esim. renessanssirakennukset Sacra Capilla del Salvador, Basílica de Santa María de los Reales Alcázares – kirkko ja Palacio Juan Vázquez de Molina. Muitakin on. Jo lähestyminen torneineen ja vihreine puistoineen oli kutsuva.

Kirkkoa ei pidä jättää väliin. Se oli sisältä aivan mahtava, ihan hienoimpia, mitä olemme matkoillamme nähneet. Ulkoa päinkin rakennus oli kyllä jo hienoudessaan kutsuva.

Sisätilat olivat niin uskomattomat, että kuvillani en pysty sitä huikeutta edes yhtä hyvin välittämään, mitä nähdessäni koin.

Ulos tullessa toisessa päädyssä on uusi näkymä Sacra Capilla del Salvadoriin.

Korttelin ympärillä on muutakin valtavan hienoa, kuten Palacio de las Cadenas ja Palacio Juan Vázquez de Molina.

Kiertelimme vielä hetken lähikaduilla ja kävimme ostamassa matkamuistoksi pari oliiviöljypulloa. Kysyimme myyjältä suosituksia parhaista ja hän valitsi meille yhden mausteisemman ruoanlaittoon ja toisen pehmeämmän salaatinkastikkeeksi.

Ja sitten jälleen matkaan. Jatkoa ajatellen olisi ollut kiva pysähtyä myös Baezassa, joka on Übedan kanssa UNESCOn suojelukohde. Pienempi kuin Übeda, mutta katselin esitteitä, paljon näkemistä sielläkin.

Seuraava etappimme oli Teruel, josta alan kirjoittaa seuraavaksi. Siellä vaeltelu oli vielä antoisampaa meille, mahtavia maisemia ja mielenkiintoisia rakennuksia ja aukioita ja siisti, hyvä hotelli hyvällä paikalla. Ja tien varren elämykset Übedasta Terueliin olivat aivan mahtavia. Enemmän värikkäitä kallioita, vähemmän jo oliivipuurinteitä.

Tervetuloa seuraamaan meitä Fb-sivullamme Ailajajuha.

7 ajatusta artikkelista “Übeda – Espanjasta kotiin osa 2

 1. Paluuviite: Fuengirola – Iznajar. Espanjasta kotiin, päivä 1 | Aila ja Juha

 2. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Tuohon pysäköintiin liittyen. Minua ei niin harmita, jos ilmaista pysäköintiä ei jostain löydy, mutta sen sijaan on jokseenkin ärsyttävää, jos sitä pysäköintiä ei ylipäätään löydy. Suurimmassa osassa paikoista pysäköinti on löytyessään ihan järkihintaista. Ja kieltämättä tuo kirkko on todella upea. Me muuten olimme Pääsiäisenä Krakovassa, siellä oli paljon myös todella kauniita kirkkoja, joita ihailimme.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Ei se ilmaisen pysäköinnin löytyminen niin tärkeää olisi ollut, mutta majoitusta varatessamme, luimme muiden vierailijoiden arvioinneista tosi useilta, että lähellä on helppo ilmainen pysäköinti. No, ei ollut kuin se yksi hankala invapaikka. Sinänsä pysäköinti on kyllä meille tärkeä, koska meillä on mukana kaikenlaista tarpeellista tavaraa, jota kannamme hotelliin aina. Eikä näillä matkoilla täyttä autoa haluaisi jättää oikein minnekään julkisiin kadunvarsiin. Krakova on hieno paikka, olemme mekin siellä kirkkoja ihailleet ja muutakin. Mutta siitä on aikaa. Olimme liikkeellä lastemme kanssa. Ja nyt jo osa lastenlapsistakin on sen ikäisiä, että eivät enää meidän matkaan lähtisi. Pitäisi varmaan lähteä uudellen katsomaan Krakovaa kahdestaankin.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Meillä on itsellämme niin voimakas tunne, että oleskelu Aurinkorannikolla ei ollenkaan ole se ainoa päämäärä matkallemme. Siksi meillä on aikaa pysähdellä, etsiä aina uusia reittejä ja paikkoja, eikä ole mihinkään kiirettä. Kaikki eivät ajattele näin.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s