Fuengirola – Iznajar. Espanjasta kotiin, päivä 1

Paluumatkan ensimmäinen päivä, alle 300km. Lähdimme ajamaan vasta puolilta päivin, koska vuokrahuoneistomme välittäjä Koti Auringossa kävi katsastamassa asuntomme. Vielä muutama ostos apteekista, tankkaaminen ja sitten matkaan. Miksi apteekkiin? Miten kävi vuokravakuuden? Miksi tankkasimme juuri nyt?

Olimme varanneet majapaikaksemme tällä kertaa suomalaisittain aivan keskeiseltä paikalta Avenida de Las Salinasilta asunnon vähän yli kuukaudeksi. Kaikki hyvin. Siisti paikka, edullinen, riittävä meille, Renfe, Aurinkorannikon seurakunta ja Mercadona ihan vieressä. Parkkihalli talon alla oli meille tärkeä. Lähtiessämme välittäjän edustaja kävi katsomassa asunnon tilanteen ja saimme maksamastamme 300€ vuokravakuudesta yli 200€ takaisin, koska olimme itse siivonneet melko paljon. Sähkö ja vesi eivät kuuluneet vuokraan, joten niihin meni kumpaankin joitain kymppejä. Varaisimme paikan heti uudelleen, mutta ensi talveksi se ei ole enää vapaa.

Taloa vastapäätä on apteekki, jossa on kaksi suomenkielistä farmaseuttia. Ehdimme kuukauden aikana muutaman kerran käydä asioimassa ja nyt lähtiessämme kävimme vielä ostamassa muutamia särkylääkkeitä, silmätippoja ja vitamiineja, joiden hinnat Espanjassa ovat paljon edullisemmat kuin Suomessa.

Ja se tankkaaminen. Pari kuukautta Espanjassa ollessamme olimme monellakin paikkakunnalla havainneet, että tämä asema oli halvin. Löytyi läheltä.

Ja miksi aloitan majapaikalla, apteekkiostoksilla ja tankkaamisella? No, ne kaikki jotenkin kuuluvat matkustustapoihimme. Mennään rauhassa, ollaan tarkkoja kustannusten kanssa. Näin kotimatkallammekin.

Jo lähtöaamu oli haikea. Livahdin ulos ja kävelin rannalle jo ennen kuin Juha edes heräsi. Tänne se aurinko taas jää?

Jäi tai ei, tälle reitille lähdettiin.

Ennen pitkää olimme laskeutumassa Iznajarin houkutteleviin maisemiin. Sillan jälkeen oikealle kääntyen aletaan nousta kapeille kujille Iznajarin kylään, joka on houkuttelevassa ympäristössä niemen nokassa. Järvi on Embalse de Iznájar -tekojärvi ja näistä kuvistakin näkyy, että vesi oli tänä keväänä vähissä. Toinenkin luontoilmiö näkyy näissä kuvissa. Ilma oli kummallisen usvainen. Ei se ollut kosteutta, joten päättelimme sen olevan kuivan ilman pölyä tai hiekkaa. Espanjassahan on välillä päiviä ja sateitakin, jolloin Afrikan safarialueiden hiekat laskeutuvat sinne.

Suuntasimme Castillo de Iznájar -linnoitukselle, joka on rakennettu jo 700-luvulla. Sen vieressä oleva kuvassa suurempi rakennus on Santiagon kirkko, joka rakennettiin maurilaisajan päättyessä 1500-luvulla.

Kujat olivat melko kapeita suomalaisella autolla ajettavaksi, mutta löysimme sopivan parkkipaikan, josta oli muutaman kadunkulman kiipeäminen kohti huippua, jolla kirkko ja linnoitus olivat.

Juuri ennen kirkolle saapumista kadun varressa oli turisti-info, tosin suljettu, mutta karttoja oli nappaamisetäisyydellä.

Ja sitten tulimmekin jo ehkä kylän ihanimmalle paikalle, eli Patio de las Comediasille. Nimi kertoo, että aukio on toiminut näyttämönä. Nyt se oli aivan täynnä mitä ihanimpia sinisiä ruukkuja täynnä kukkia ja aukion nurkasta näkyi myös upea näköala alas kylään.

Kirkolle mennessä mentiin arabiajasta muistuttavien kaarrokeporttien kautta.

Kirkon vieressä olevien näköalatasanteiden näkymät olivat erittäin rauhalliset ja kauniit. Emme nähneet paikalla ketään muuta.

Vähän usvaiset näköalat olivat täältäkin, mutta oliivirinteet olivat kyllä näyttäviä maisemia. Tämä on Espanjan tärkeimpiä oliiviviljelyalueita ja oliivipuita on ihan kaikkialla.

Vieressä on myös Juutalaismuseo. Suljettu oli nyt sekin, mutta puiston tähdenmuotoinen suihkulähde kertoi jo paljon ja tasanteelta oli hienot näkymät.

Viereisen kirkon patsas oli ylhäällä.

Alhaalla olevissa taloissa oli mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Tähän jäi tämänkertainen kierroksemme Iznajarissa. Kannatti kyllä käydä, mutta enemmänkin nähtävää olisi kyllä löytynyt. Pois lähtiessä pysähdyimme vielä nappaamaan kuvan kirkosta ja linnasta pohjoisen puolelta.

Matkamme jatkui Jaenin kautta Übedaa kohti. Oliivipuurinteet olivat koko ajan läsnä. Osa tiestä oli pienehköä, eivätkä serpentiinitkään outoja olleet. Mukava ajomatka kauniissa vaihtelevissa maisemissa joka tapauksessa.

Matkan varrella oleva Jaen on myös hyvä pysähdyspaikka. Olemme kerran majoittuneet siellä yhden yön. Viimeksi pysähdyimme levähdysalueelle kahvitauolle, mutta tällä kertaa ajoimme ohi. Ehkä joskus taas.

Alkuillasta saavuimme Übedaan. Majapaikka oli hyvä, vaikka toikin pienen pettymyksen parkkipaikan kanssa. Ja kaupunki tosi kiva pysähtymisen kohde. Kirjoitan siitä kohta lisää. Voit seurata meitä Fb-sivullamme Ailajajuha.

Täällä seuraava teksti Übeda

5 ajatusta artikkelista “Fuengirola – Iznajar. Espanjasta kotiin, päivä 1

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Tuo sähkö- ja vesimaksujen veloitus oli ennalta sovittu siihen vakuussummaan veloitettavaksi, koska maksut perustuivat kulutukseemme. En pitänyt sitä mitenkään kummallisena. Näkymiä Andalusiassa tosiaan on. Melkeinpä sinne on ikävä jo.

   Tykkää

   Vastaa
 1. Mari/Kodinvaihtaja

  Jotenkin tuntuu oudolta, jos teidän siivoamisen tasoon kodinvaihtajina ei oltu tyytyväisiä? Eli menikö se koko vähennetty satku sähköstä ja vedestä? Ihania kuvia jälleen kerran, näillä voisin elää.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Se siivouksen osuus siitä satasesta oli pieni, viisikymppiä sähköstä, kolme vedestä ja kaksi siivouksesta. Periaatteessa olimme siivonneet hyvin, esim keittiön ja kylppärin, mutta välittäjä tuli tuntia aikaisemmin kuin oli sovittu ja me olimme juuri vieneet matkatavaramme pois eteisestä ja olohuoneen nurkasta ja sen jälkeen vasta ajattelimme imuroida ja pyyhkiä lattian. Se siis jäi sille siivoojalle, ei haitannut. Kiitos kommentistasi, kyllä sinun kuvasi ovat aina vielä ihanampia.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s