Kufstein

Jatkoimme matkaa Baijerin Aschausta ja Chiemseeltä Itävaltaan. Monien mainostama Kufstein valittiin ensimmäiseksi pysähtymispaikaksi. Korkealla sijaitseva linna, jokimaisemat ja vanha kaupunki olivat suunnittelemallamme pikku kävelyreitillä. Ne kävelimme hetkessä, oli oikein mukavaa nähtävää, mutta sitten meitä odottikin iso yllätys, joka teki pysähdyksestämme parituntisen.

Mutta ensiksi tämä pikku kävely. Tämä kuva oli joen varressa torilla ja tottahan siitä tuli: ”Tapahtumien kaupungissa on aina jotain meneillään!”

Juhakin löysi heti jotain kiinnostavaa.

Sunnuntaiaamun jokimaisemat toivottivat tervetulleeksi kauniilla värikkyydellään.

Ja linna joen toisella puolella näytti kyllä komealta.

Palasimme takaisin joen yli ja kiertelimme hetken vanhan kaupungin keskustassa. Koristeellisia taloja ja kirkkoja löytyi taas.

Torilla yllätyin. Aika halvalla myydään käsin tehtyjä lasten villatakkeja. Vaikka epäilen kyllä sitä käsin tekemistä, neule näytti koneella neulotulta, oli niin tasaista. Hauskat koristeet.

Kirkon takana oli sisäänkäynti linnalle. Sinne olisi voinut kävellä katettuja portaita pitkin tai nousta hissillä.

Yllätys Kufsteinissa

Ja sitten tuli se yllätys. Näimme kadun varteen kerääntyneen valtavan joukon ihmisiä ja kysyin yhdeltä rouvalta, mitä siellä tapahtui. Hän kertoi, että kohta alkaa nuorten maatalousyrittäjien kulkue, jonka Kufstein järjestää joka neljäs vuosi ja jonka tarkoitus on sekä kannustaa yrittäjiä että kiittää Jumalaa vuoden sadosta. Kulkue alkaisi kymmenen minuutin kuluttua. Totta kai jäimme odottamaan.

Ja kohta esiin tuli marssiva orkesteri.

Sen perässä kulki yrittäjiä traktoreillaan ja marssijoita lippujaan ja työvälineitään kantaen. Seisoimme muiden katsojien joukossa, enkä tosiaan ollut ainoa, joka napsi kuvia. Nyt voit seurata kulkuetta sinäkin, valitsin kuvista vain osan, vaikka et taida uskoa, kun niitä on tosi paljon.

Välillä aina tuli myös uusi orkesteri. Ohjelman mukaan orkestereita oli mukana neljä. Muita soittajia näit äskeisissä kuvissa jo traktoreiden lavoilla.

Pari ryhmää jakeli maistiaisia yleisölle. Ensimmäinen niistä jakoi pikku sämpylöitä lapsille. Vieressäni seisonut pikkumies selvästi herkutteli omallaan.

Toiselta jakajaryhmältä sai Juha maistiaiset.

Kun näin pullon kyljestä luvun, joka kertoi sen sisältävän 16%, niin houkuttelin Juhan pian autoon ja sanoin, että illalla sitten. Ja niin jatkettiin moottoritietä Innsbruckin suuntaan. Alpit houkuttelivat jo.

Ei ollut Kufstein ainoa yllätys tänään. Täällä seuraava:

Stuibenfall

Olet tervetullut seuraamaan myös muita matkojamme. Tässä linkki Facebook-sivullemme:

Ailajajuha

Yksi ajatus artikkelista “Kufstein

  1. Paluuviite: Alpeilla ja Dolomiiteilla | Aila ja Juha

Jätä kommentti