Porkkalaniemi – nyt tiedän, miksi tulin!

Porkkalanniemi mainittiin keväällä usein yhtenä niistä paikoista, joissa poikkeuskevät aiheutti ruuhkia luonnossa. Vältimme sitä ja etsimme muita kohteita. Lokakuun aurinkoisena perjantaina olimme tulossa Kirkkonummelle konserttiin ja luonto kutsui. Lenkkarit jalkaan ja kamera mukaan!

Nopea vilkaisu kartalle ja osoitteeksi Omsatuntie 16, Hirviniiityn parkkipaikka, jolta pääsi suoraan Telegrafbergetin lenkille ja siltä poikkeamaan Pampskatanin pistolle.

Loput syyt tulla tänne ja kävellä Pampskatanin kärkeen asti löytyvätkin sitten kuvista.

Telegrafbergetin reitillä olisi ollut lisää näköalapaikkoja ja muutkin reitit kutsuivat. Vaikka mottomme mukaan meillä ”ei ole kiirettä mihinkään”, tällä kertaa meillä oli aikataulu, joka hiukan lyhensi aikaa, jonka olisimme voineet näissä upeissa maisemissa viettää. Seuraava elämys kutsui.

Ajoimme Kirkkonummen kirkolle.

Nautimme rauhassa ja turvavälein Club For Fiven tällä kertaa akustisen konsertin.

Kotiin lähtiessämme konsertin jälkeen oli jo pimeä. Lokakuinen aurinkoinen päivä oli lyhyydestään huolimatta ehtinyt tarjota hienot elämykset.

Palaan vielä joskus Porkkalanniemelle. Pitkä mutkainen tie Kirkkonummelta Porkkalaniemeen kutsuu kyllä mieluummin silloin, kun kaikki muut eivät aja sinne myös. Vaihtoehtona ruuhkattomampaa paikkaa etsivälle suosittelen lähellä olevaa Linlon ulkoilualuetta. Matka on lyhyempi, väkeä on vähemmän ja Linlo tarjoaa hyvät taukopaikat, polut ja näköalat. Kävimme siellä kesällä. Tässä linkki tekstiin:

Linlon ulkoilualue

Kirjoittelemme retkistämme lisää. Voit seurata meitä Facebookissa: Ailajajuha.

Kirkkonummi jäi houkuttelemaan muutenkin. Kirkonmäeltä katselin vastapäisen uuden kirjastorakennuksen mielenkiintoista kuparista seinää. Kirjasto avataan pian, pitääpä poiketa katsomassa, onko Oodi saanut kilpailijan.

14 ajatusta artikkelista “Porkkalaniemi – nyt tiedän, miksi tulin!

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Me kävimme ihailemassa noita maisemia elokuun loppupuolella ja myöskään silloin ei ollut ruuhkista tietoakaan. Muutama teltta aamulla näkyi, mutta muuten emme muihin törmännyt. Reitillä tuli vastaan valkohäntäpeuraa, sitä en ollutkaan aiemmin kävellessä nähnyt. Myös amiraali-perhosia tuolla oli runsaasti. Saapa nähdä saako Porkkalanniemi lähiaikoina kansallispuistostatusta.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Tuo alue on yksi valkohäntäpeurojen yleisimpiä alueita koko Uudellamaalla ja myös onnettomuudet ovat yleisiä tuolla mutkaisella tiellä. Keväällä yksi tuolla päin asuva ystävämme kertoi, että tie on viikonloppuisin jopa ruuhkainen eivätkä parkkipaikat riitä, eli silloin vältimme sitä. On se niin hieno paikka, että en yhtään sen suosiota ihmettele. Menen kyllä vielä. Kiitos kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Meillä vähän sama juttu. Emme olleet Kirkkonummen suunnalla ensimmäistä kertaa, mutta Porkkalanniemen ulkoilualueelle asti emme ole aikaisemmin ajaneet. Kyllä kannatti! Mutta edelleenkin aion välttää ruuhkaisimpia aikoja. Jo se mutkainen tie on sellainen, että mieluummin silloin, kun on rauhallista. Maisemat ovat hienot.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   On kyllä käymisen arvoinen paikka. Suomessa todellakin on niin ihanaa, että luontoa riittää. Ihan kaikkialla. Jopa täällä pääkaupunkiseudulla. Kiitos kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Tämä lokakuu näyttää olevan aivan poikkeuksellinen valon ja säiden suhteen. Onneksi niin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Kiitos kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa
 2. Rosa

  Minulla on vielä Porkkalanniemi käymättä. Tämä on näitä luontopaikkoja, jotka ovat helsinkiläistä lähellä, mutta kuitenkin ilman autoa saavuttamattomia.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Juuri noin, harmi, ettei sinne pääse julkisilla. Ja Kirkkonummen suunnasta voisi pyöräillä, mutta pitkä se matka on pyöräillenkin. Luin kerran, että jokin taho järjestäisi sinne opastettuja retkiä, mutta juuri nyt en löytänyt, mikä. Se oli jossain blogissa keväällä. Kiitos kommentistasi! Toivottavasti nautit paikasta edes kuvien välityksellä.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s