Linlon ulkoilualue

Linlon saari

Linlon ulkoilualue eli Linlon saari vilahti ensimmäisen koronakevään teksteissä, kun lueteltiin pääkaupunkiseudun ruuhkautuneita ulkoilualueita ja päiviteltiin Porkkalanniemen ruuhkia. Joku kirjoitti, että Linlon ulkoilualue olisi sille hyvä ja rauhallinen vaihtoehto. Kyllä olikin!

Missä Linlon ulkoilualue on?

Linlo on Helsingistä nelisenkymmentä kilometriä Kirkkonummen suuntaan. Kirkkonummelta käännytään vasemmalle etelään Upinniementielle ja siitä taas vasemmalle Eestinkyläntielle. Navigaattorille kannattaa antaa osoitteeksi Linlontie 136. Linlon satama-alueella on parkkitilaa, vaikka veneitäkin on valtavasti.

Linlon silta

Linlo on saari, jonne pääsee satama-alueelta siltaa myöten. Silta oli remontissa kesän alussa 2020 ja se oli juuri avattu, kun menimme Linloon.

Miksi Linlo on niin hyvä ulkoilualue?

Rauhallinen luonto, hyvät nuotio- ja eväshetkipaikat, mielenkiintoiset kalliot ja mielettömän ihanat näkymät merenlahdille, nämä tekevät Linlosta niin miellyttävän vaeltelupaikan. Varsinaisia merkittyjä reittejä ei ole, mutta tarkistelimme välillä Google mapsista, missä olemme ja se toimi oikein hyvin. Kiersimme käytännössä saaren vastapäivään. Itäpuoli on vaatimattomampi ja länsipuolen luonto ja näkymät hienompia, joten näinkin voi valita, jos ei halua koko saarta kiertää.

Luonnossa vaeltelu on aina mukavaa ja antoisaa. Polut metsässä olivat helppoja kulkea, mutta kuitenkin sellaisia, että jalkojen lihaksisto sai sopivasti harjoitusta, kun polku ei ollut ihan tasainen. Tällaisesta kävelystä tykkään.

Högbergetille noustessa olivat apuna portaat.

Ja vieressä olevalle pikkusaarelle vie silta, jonka ylitystä ensin hetken mietimme, mutta ei tässä mitään ongelmaa ollut.

Högbergetin kallion itäpuolella oli tasaista kallionrinnettä. Sinne kiivetessä metsä näytti upean jännittävältä.

Tasaisella kallionrinteellä kasvoi jäkälää pieninä tupsuina. Joka tupsussa oli monenlaista sammalta ja jäkälää. Emme olleet tällaista punaista torvijäkälää koskaan ennen nähneetkään.

Metsäkorte levittäytyi polun varrelle upeina pilvinä.

Lahon kannon päälle oli kehittynyt melkein taideteos sammaleesta.

Luonnon kukkien joukossa viihtyivät myös hyönteiset.

Hyvät nuotio- ja eväshetkipaikat ovat yksi Linlon plussista. Reitin varrella oli jopa yllättävän monta vessaa. Paperia ja käsidesiäkin niistä löytyi. Nuotiopaikkoja oli vähän väliä ja niillä oli varusteina nuotion alusta, teräsgrilli, kirves ja polttopuut. Suomen sateessa vaeltavat arvostavat varmasti myös sitä, että monilla grillipaikoilla oli kunnon hirsirakennus, jonka sisälläkin oli grilli.

Me valitsimme eväshetkellemme varmaan parhaan paikan koko saarella. Linlon veneilijöiden ylläpitämä taukopaikka laitureineen ja pöytineen sijaitsee saaren kaakkoiskulmassa ja tarjoaa samalla hienon merinäkymän.

Ihania näkymiä merelle on varsinkin saaren länsipuolella. Jokainen poukama tarjoaa lisää, jokaisen kallion päältä avautuu uudenlainen näkymä. Näiden kuvien jälkeen varmaan haluat tänne itsekin. Varsinkin, kun kalliolla ja poukamissa on viihtyisiä nuotiopaikkoja ja muuten vain sopivia paikkoja istahtaa hetkeksi katselemaan.

Mielenkiintoiset kalliot osuivat matkallamme loppupuolelle lähestyessämme jälleen siltaa saaren länsirannalla.

Niillä main pysähdyimme katselemaan myös outoja puita.

Tässä maisemassa istahdimme vielä hetkeksi ja kaivoimme esille loput eväät. Sillalle oli matkaa enää alle 400 metriä, joten jos et halua kiertää saarta vaan vain nauttia maisemista ja eväistäsi, tule tänne. Lähde oikeanpuoleista polkua sillan jälkeen.

Linlon saari oli löytö. Ei ruuhkia, hyvät palvelut, kauneutta ja rauhaa. Ihan sitä, mikä päiväretkellemme on aina parasta.

17 ajatusta artikkelista “Linlon ulkoilualue

 1. Hannele

  Olipa houkutteleva esittely ja superkauniita kuvia. Tämä paikka lähtee retkilistalle. Ihania kesäisiä retkipäiviä teille

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Hyviä retkipäiviä sinullekin! Tänä kesänä olen todellakin löytänyt vaikka kuinka monta kaunista paikkaa ihan puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kiva kokemus. Kiitos!

   Tykkää

   Vastaa
 2. Reissu-Jani

  Hyvä että tästäkin kohteesta tuli juttu – ei ole niin ruuhkainen kuin Porkkala. Kirkkonummelaiset toki ovat tietäneet tämän aarteen jo pitkään.. Högbergetin päältä on upeat näkymät saaristoon. Muita upeita kohteita on Medvästö ja Meikon järvi ympäristöineen.

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Ei tosiaankaan ollut ruuhkia, ja se olikin tärkein peruste, miksi Linloon tutustuimme. Högbergetin päällä kävimme, oli hyvä. Medvästö ja Meiko ovat vielä käymättä, kiitos vinkeistä!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi, tämä on todellakin kiva paikka vaihtoehtona seudun ruuhkautuneille alueille. Tällaista valintaa olemme paljon tehneet tänä kesänä ja tämä oli niistä yksi hyvä.

   Tykkää

   Vastaa
 3. Milla/Periaatteen Nainen

  Onpa kaunista! Ja hitsit, olisipa auto: vaikka tämä onkin tosi lähellä Helsinkiä, niin kolmen lapsen kanssa metsään ryysiminen on kyllä helpompaa jos saa eväät ja lauman vähän lähemmäksi 🙂 Moni tuttava on löytänyt tänä vuonna Linlon, eikä ihme!

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Tosi on, kovin lähelle Linloa ei julkisilla pääse, taitaa olla Hila lähin paikka ja sieltä on kyllä lasten kanssa vielä matkaa. Ehkä tässä yksi syy, miksi Linlo on rauhallinen vaihtoehto esimerkiksi Porkkalanniemelle, jonka on kerrottu ruuhkautuneen tänä keväänä. Linlon uusi siltakin avattiin vasta pari viikkoa sitten. Sitä ennen olisi pitänyt olla oma vene.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Tämä on vähän tuntemattomampi, on noussut vähän enemmän nyt esille, kun on haettu ruuhkattomampia paikkoja. Minusta oli hyvä, hyvin varusteltu ja siitä huolimatta rauhallinen. Kiitos kommentistasi!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Lähde ihmeessä. Varsinkin jos etsit vähän ruuhkattomampaa paikkaa Porkkalanniemen ja muiden tunnettujen sijasta tänä keväänä. Kiitos kommentistasi ja hyviä retkiä!

   Tykkää

   Vastaa
 4. Paluuviite: Porkkalaniemi – nyt tiedän, miksi tulin! | Aila ja Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s