Rapperswil – puusilta Zürich-järven yli ja ruusuja

Rapperswil

Rapperswil-Jona on vähän alle 30 000 asukkaan kaupunki St. Gallenin kantonissa Zürich-järven rannalla. Sitä kuvataan ruusujen kyläksi, joten ilman muutahan siellä piti pysähtyä.

Ruusuja, linna ja Sveitsin pisin puusilta

Auto meni mukavasti parkkiin See-parkkitaloon, joka on ihan turisti-infon ja Fischmarktin vieressä. Info tarjosi hyvän kartan ja sen kanssa lähdimme kävelemään Zürich-järven yli. Siis kävelemään! Emme me vetten päällä sentään kävele. Zurich-järven yli vie täällä vanha Sveitsin pisin puusilta, joka on paikan ehkä suosituin nähtävyys.

Opastaulusta luimme, että paikalla oli ollut silta jo 3500 eKr. Sen jälkeen sitä ovat ylläpitäneet vähän kaikki roomalaisia myöten, mutta 1900-luvulla se jouduttiin uusimaan aika perusteellisesti. Silloin tulivat kuvaan autot ja joku liian suuri kuorma-auto oli tehnyt kaatuessaan pahaa jälkeä. Silta kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Nykyisin autot ja junat kulkevat kannaksenomaista siltaa pitkin ja puusillalla kulkevat lenkkeilijät ja turistit. Aikaa tuon yli 800 metriä pitkän sillan ylitykseen meni kyllä. Arvaat varmaan, miksi. Ei siis pelkästään lintuja katsellen, vaikka niitäkin oli.

Pilvet näyttivät jo tulevan kohti vuorten takaa, mutta maisema oli hieno. Ja ajatus siitä, että oli kävellyt Zürich-järven yli, oli myös hauska.

Edestakaisen siltakävelyn lopuksi Juha ihan mielellään seisahti poseeraamaan kitarapojan kanssa.

Sataman, rantakadun ja vanhan kaupungin yläpuolella kohoaa linna ja sen vieressä katolinen kirkko.

Eikä mikään estänyt meitä kiipeämästä linnalle hienojen näköalojen toivossa.

Poikkesimme sisällä kauniissa kirkossakin.

Linnan puistosta oli kauniit näkymät romanttisten vanhan kaupungin talojen kattojen yli Zürich-järvelle ja äsken kävelemällemme puusillalle.

Tämän talon vieressä näkyy osa hienoa ruusupuutarhaa. Rappenswiliä kutsutaan ruusujen kaupungiksi, eikä turhaan. Siellä kasvaa 16 000 ruusua.

Näin lokakuussa kukkaloistoa joutui vähän jo arvailemaan, mutta jonkin verran ruusuja kyllä näkyi.

Laskeuduimme rantapaseolle. Rannassa oli mukavannäköisiä penkkejä istuskeluun ja toisella puolella myös ravintoloita, joiden kalatarjontaa on sivustoilla kehuttu.

Tästä meidän matkamme jatkui tällä kertaa näin. Olimme jatkamassa Schwyzin suuntaan, eli Rapperswilistä etelään Vierwaldstätten rantakaupunkiin.

Jos Rapperswil oli ollut enemmän minun valintani, Schwyz oli Juhan. Siellä on nimittäin kuuluisa sveitsiläinen linkkaritehdas Victorinox vierailijakeskuksineen.

Juha kirjoitti Victorinoxista oman tekstin. Kannatti ilman muuta käydä!

Itselleen Juha löysi uuden linkkarin, jossa on veitsi, mutta minun ostokseni paperin alla on erinomaisen hyvää sveitsiläistä suklaata.

Tämä teksti kertoi lähes viimeisimmästä päivästämme kodinvaihtolomalla Weinfeldenissä. Lomamme oli ollut kuukauden pysähdys matkallamme Helsingistä Aurinkorannikolle. Voit helpoiten seurata matkamme jatkumista tykkäämällä meidän sivustamme Facebookissa. Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s