Osuna = Osuma?

Kyllä! Luimme artikkelin, jossa sanottiin näin: ”Pienehkössä Osunan kaupungissa kulkeva San Pedro -katu on paitsi Espanjan kaunein, myös Euroopan kaunein. Unesco nimesi sen vastikään kaikkien Espanjan 900 000 kadun joukosta koko mantereen kauneimmaksi.” Pakkohan tuo oli lähteä katsomaan, kun matkaakin oli vain noin 150km.

Tuo lainaus oli toissapäiväisestä Fuengirola.fi -lehden artikkelista. Siinä kerrotaan myös, että useat kansainväliset elokuvaohjaajatkin ovat valinneet sen kuvauspaikakseen, koska se on niin täynnä rikasta historiaa ja arkkitehtonista monimuotoisuutta. Fuengirola-lehden mukaan se on valittu kuvauspaikaksi tunnetuille tuotannoille kuten Vicente Arandan Carmen ja Álvaro Beginesin Engaños. Italialainen ohjaaja Franco Zeffirelli valitsi sen eleganssin ja historiansa vuoksi kuvauspaikaksi elokuvalleen kreikkalaisen sopraanon Maria Callasin elämästä.

Ajoimme siis Osunaan, etsimme kadun varresta aikamoisten ruuhkien keskeltä sen yhden tarvitsemamme parkkipaikan (ilmainen) ja lähdimme kävelemään. Suunnilleen näin kävelimme. Tuolta vasemmalta sivulta lähdimme.

Aivan ensimmäiset kauniit asiat autolta lähdettyämme olivat puistoja ja niissä (valitettavasti) ilman vettä seisovia suihkulähteitä.

Lähellä oli myös härkätaisteluareena, tosin suljettu. Siellä on kuvattu mm. Game of Thrones -elokuvaa.

Katujen varsilla näkyi myös runsaasti pääsiäisviikkoon valmistautumista parvekkeille ripustettujen kuvien kanssa ja jopa leipomossa kakku oli koristeltu kirkon kuvalla.

Kadulla on myös mielenkiintoisesti portti, jonka läpi autot joutuvat ajamaan.

Kävellessämme kohti San Pedro -katua, näimme jo vanhoja rakennuksia muuallakin. Esim. tämän.

San Pedro -katu oli kyllä arkkitehtuuriltaan yllättävän hieno ja koristeellinen. Samoin sivukaduiltakin löytyi näkymiä.

Kaikkein upein ja koristeellisin oli Gomeran markiisin palatsi

Mutta ainoa se ei ollut

Kävelimme toista katua takaisin päin kohti keskustaa ja hienot talot jatkuivat.

Muunlaisiakin kauniita katuja näkyi. Esimerkiksi valkoisia siistejä ja valoisia.

Istahdimme kahville turisti-infon viereen tässä Plaza Mayorin aukiolla. Turisti-info oli suljettu.

Vieressä on Iglesia Convento de la Concepcion. Yksi Osunan koristeellisista kirkoista, joihin yhteenkään ei tänään päässyt sisälle.

Edessä ylhäällä näkyi linnan näköinen rakennus ja lähdimme sinne ylämäkeä ja portaita pitkin.

Portaiden jälkeen olimme tasanteella, jolta oli hienot näkymät.

Sille linnan näköiselle rakennukselle ei näkynyt oikein kulkuväylää ja sitten kysäisin yhdeltä rappusia harjalla siivoavalta naiselta, mistä sinne pääsee. Onneksi ymmärsin vähän espanjaa ja nainen näytti viittomallakin, että tuonne, tuonne ja tuonne. Ja kertoi samalla, että kyse onkin kirkosta ja että sen takana on yliopistorakennus ja lisää hienoja näkymiä.

Siispä lähdin eteenpäin.

Ja kohta edessäni olikin se yliopistorakennus.

Ovi oli auki ja kurkistin sisälle. Ohhoh! Eteisessä oli professoreille omistetut penkit ja sisällä oli pylväiden ympäröimä aukio. Näin pylväiden takana olevilla ovilla sihteerien ja professoreiden nimiä ovissa. Jossain turistioppaassa sanottiin, että Universidad de la Purísima Concepciónin ainutlaatuisen yliopistorakennuksen kaksikerroksinen keskiaikainen sisäpiha saa sinut sanattomaksi ja näin melkein tapahtui.

Takaisin ulos tullessani kiersin rakennusta vähän ja näin lisää hienoja maisemia.

Ja vieressä oli sitten myös tämä linnan näköinen rakennus, joka olikin Iglesia colegiata de Nuestra Señora de la Asunciónin renessanssikirkko. Sisällä olisi ollut myös museo. Portit kiinni.

Mäeltä näkyi Monasterio de La Encarnación ja muitakin kirkkoja.

Sitten alas takaisin ja autolle päin kävellessämme näimme ehkä komeimman kirkkorakennuksen eli Santo Domingo -kirkon ja sen edessä olevan näyttävän aukion.

Auton luokse tullessamme huomasimme vieressä olevassa puistossa sellaistakin, mikä ei ollut rakennettua.

Ja vielä yhden kirkontornin.

Olipa ollut kiva kaupunkikierros. Oli hauskaa että olimme törmänneet tällaiseen artikkeliin, emme tästä olisi muuten tienneet, vaikka lähellä olevissa paikoissa olemmekin käyneet jopa useita kertoja. Sevillaan ei täältä olisi ollut enää kuin 80 kilometriä ja takaisin tullessamme muistelimme Estepaa, Ruten sokerimuseota, Puente Genilin jouluvaloja, Mollinan seimimuseota, Antequeraa, Torcalin luonnonpuistoa, Casabermejan hienoa hautausmaata, Colmenaria ja Riogordon kylän pääsiäisnäytelmää. Ja tietysti vaelluksia Malagan vuorilla.

Näissä mietteissä ajoimme takaisin.

Tervetuloa seuraamaan meitä Facebookissa Ailajajuha, niin näet helposti, mihin huomenna suuntaamme.

10 ajatusta artikkelista “Osuna = Osuma?

    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      En minäkään tuota kauneutta olisi oikein osannut arvostaa Euroopan tai Espanjan kauneimpana, vaikka arkkitehtuuri ja koristeet mielenkiintoisia ja erikoisia olivatkin. Meistä näytti tuo härkätaisteluareenan ulkopuolella oleva tieto, että siellä järjestetään nyt jotain muita tapahtumia kuin härkätaisteluja. Niitähän on Espanjassa rajusti vähennetty ja otettu areenat muuhun käyttöön.

      Tykkää

      Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Oltiin tuolla siestan aikaan. Kaikki kaupat kiinni, turisti-infot, museot ja kirkot kiinni, lähes kaikki kahvilat ja ravintolatkin. Apteekkeja oli jonkin verran auki. No, kyllä mä välillä sain hetken odottaa, että kukaan ei kävellyt kuvassani.

      Tykkää

      Vastaa
  1. hannamarihenrika

    Monenlaisia kauniita yksityiskohtia olette onnistuneet bongaamaan ja ikuistamaan! Pisti kyllä silmään, että hyvin on ollut hiljaista kaduilla, mutta siesta-aika selittää toki paljon. 😊 Ja on nuo yliopistotkin siellä eri kauniita, ainakin jos vertaa entiseen opinahjooni, Itä-Suomen Yliopiston Kuopion kampukseen (ei mikään kaunein ilmestys).

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Tuota hiljaisuutta mietimme mekin, se tuntui vähän liioitellultakin, vaikka se meidän kiertely osuikin melkein kokonaan siesta-aikaan. Eipä minunkaan yliopistoni noin hieno ollut, vaikka Helsingin yliopistolla historiaakin on. Kyllä tuolla Osunassa kannattaa silmät auki poiketa. Voi olla, että meidän mieleen tulisi toinenkin kerta, ei siesta-aikaan eikä maanantaina, niin pääsisimme jonnekin myös sisälle.

      Tykkää

      Vastaa
  2. Elina / elinanmatkalaukussa

    En oo koskaan vilkaissut UNESCOn listaa, mutta ehkä pitäisi. Kaikenlaisia kohteita sitä voikin osua (sattumalta!) eteen ja usein pidän juuri UNESCOn kohteista niiden erityismaininnan vuoksi (lähinnä, että niissä on pakko oltava jotain spesiaalia, kun ovat mukana listalla!). Kauniilta tuo näyttää, enkä osaisi kyllä nimetä mitään muutakaan katua, joka olisi kauniimpi.. ? Ehkä se on makukysymys 🙂

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa
    1. Aila ja Juha Kirjoittaja

      Eipä mekään olla UNESCON listoja sinänsä seurattu, mutta jos kohteesta mainitaan, että se on jotenkin UNESCON listoilla, niin kyllä se mielenkiintoa nostaa. Tämän nappasimme sattumalta Fuengirola.fi -sivustolta, eli sitten vain laitoimme osoitteen Google Mapsiin ja lähdimme. Osuma oli tämä Osuna.

      Tykkää

      Vastaa

Jätä kommentti