Club For Five – joulu on auki!

Vihdoinkin! Oletko sinä kaivannut joulun konsertteja? Meidän joulumme alkaa aina joululauluista. Yksi tärkeimpiä on jo kaksikymmentä vuotta ollut Club For Fiven joulukonsertti. Usein Tampereella sukulaisten kanssa, usein Helsingissä ja viime viikolla Hyvinkäällä. Tampereella oli konsertti Tampere-talossa 16.12, Helsingissä Musiikkitalossa 18.12 ja Lahdessa 21.12.

Jos et ehtinyt konserttiin, voit vieläkin katsoa joulukonsertin Ylen Areenasta:
https://areena.yle.fi/1-4313589

Club For Five on kerta kaikkiaan ihana. Täydellisesti soiva laulu, mielenkiintoiset sovitukset, hyvin valitut laulut, taitavat solistit – mitä muuta enää tarvitset täydelliseen juhlakokemukseen? Me emme tarvitse muuta. Kun tähän lisätään vielä vieressä istuvat ystävät, jotka nauttivat täysillä meidän kanssamme ja viihtyisä tunnelma, jota on luotu loisteliailla valoilla, meidän kokemuksemme on 10+ arvoinen.

Näin oli Hyvinkäällä.

Konsertin aikana saimme kuulla joululauluja iloisimmista tonttulauluista ja kulkusten kilinöistä kaikkein hartaimpiin Jouluyö – juhlayö -lauluihin. Tunnelmoitiin tutuista tutuimmat Varpunen jouluaamuna ja Heinillä härkien kaukalon, mutta kuultiin myös uusia lauluja ja saamenkielisiä joikuja. Eli kaikkea sitä, mikä joulukonsertista tekee juuri joulukonsertin. Clubilla on myös hieno taito tehdä potpureita tietyn aiheen ympärille. Tällä kertaa se oli lumitykitys. Emme olleet edes tajunneet, miten monissa joululauluissa Suomessa on lunta. On hanget korkeat nietokset, lumi teki enkelin eteiseen, lunta tulvillaan, lumipallona luokses pompin, lunta tulvillaan ja jos ei jouluna olis lunta… ja varmaan kymmeniä muita. Valkeaa joulua sinullekin!

Club For Five on ollut ilmiö suomalaisessa musiikkimaailmassa ihan siitä lähtien, kun he vuonna 2000 valloittivat Tampereen sävelen yhtyelaulukilpailun tuomarit äärettömän hauskalla versiollaan laulusta Mikki hiiri merihädässä, jota heiltä tilataan vieläkin. Yhtyeen erityispiirre on kuulostaa soitinten säestämältä yhtyeeltä ilman että missään olisi soittimia, paitsi itse laulajien omassa kurkussa. Silloin 21 vuotta sitten yhtyeen perustaneista Sibelius-Akatemian opiskelijoista Tuukka, Jouni ja Susanna laulavat siinä vieläkin. Myös Maija ja Juha ovat olleet mukana jo tosi pitkään. Itse muistelen ihastuneena ja kaihoten Eeppi Ursinia, joka lauloi Clubissa Maijan ja Susannan äitiyslomien sijaisena.

Kahdenkymmenen vuoden aikana Club For Five on kokenut paljon ja ollut monessa mukana. On ollut ulkomaan keikkoja Kiinaa myöten, esiintymisiä yhtyefestivaaleilla esimerkiksi Moskovassa ja Leipzigissa ja Suomessa jopa Linnan itsenäisyyspäiväjuhlilla.

Myönnän, että Hyvinkään joulukonsertti ei tietenkään ollut ensimmäinen kokemukseni Club For Fiven joulukonsertista tai muistakaan konserteista. Olemme ihan kestofaneja ja heidän läheisiä tuttujaan. Se ei kuitenkaan vähennä objektiivisuuttamme, vaan kehumme Club For Five kokemuksiamme yhdessä valtavan joukon kanssa. Eivät ole konserttisalit olleet tyhjinä heidän konserteissaan missään.

Meillä on ollut ilo päästä myös yhteiseen kuvaan ja saada ihania muistoja konserteista.

Lisätietoja ja linkit lippujen ostoon Club For Fiven omilta nettisivuilta
https://clubforfive.fi

Ja tosiaan, katso Ylen Areenasta Live konsertti.

2 ajatusta artikkelista “Club For Five – joulu on auki!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s