Marianske Lazne

Mariánské Láznessa on kolme ihanuutta, jotka saivat meidät pysähtymään siellä pariksi tunniksi. Paras on pylväikkökylpylä ja erityisesti juuri se mahtava pylväikkö. Laulava suihkulähde ja muuten vain hienot puistonäkymät ja kauniit talot ovat myös huikeita. Kaikki ovat nähtävissä yhdessä paikassa, joten syötimme navigaattoriin ohjeeksi Singing Fountain ja löysimme parkkipaikan heti.

Barokkityylinen pylväikkö on rakennettu 1880-luvun lopulla. Mielenkiintoinen piirre sen rakentamisessa on, että sen oli rakennettu muualla ja tuotu tänne junalla. Tällainen pylväikkö on erityisesti tsekkiläisten kylpylöitten piirre ja meidän turistien iloksi näitä ei ole tuhottu eikä modernisoitu. Tämäkin on uusittu 70-luvulla.

Pylväikön kattojen freskot kuvaavat ihmisen halua lentää.

Pylväikön toisessa päässä on alue, joka ulkoapäin näytti kirkolta, mutta sisälle mennessä se oli pikemminkin näyttelytila ja matkamuistomyymälä.

Korttien ja matkamuistoesineiden lisäksi paikassa oli myytävänä erilaisia terveystuotteita, esimerkiksi shampoita ja voiteita. Tämä yllätti. Kannabis terveellistä näinkin?

Rakennuksen vieressä oli myös suihkulähde, istutuksia ja penkkejä. Ihanan viihtyisää.

Laulava suihkulähde

Laulava suihkulähde on pyöreä, läpi ja sen suihkujen muoto ja voimakkuus vaihtelevat koko ajan. Parittomien tasatuntien aikaan se myös esittää musiikkia turistiaikaan toukokuusta lokakuuhun, mutta tällä kertaa ei meidän pysähdyksemme sattunut tasatunneille, joten kuulematta jäi. Illalla musiikkiin liittyvät myös valot.

Puistoon mennessä on toinenkin pylväskäytävä

Kolonáda Karolinina

Tältä pylväiköltä astutaan puistoon, jossa on tuo mahtava pylväikköhalli ja Laulava suihkulähde.

Ennen Laulavaa suihkulähdettä näimme puistossa myös tanssivan suihkulähteen ja muutakin hauskaa, kuten eri muotoisia eläinrakennelmia kukkivassa puistossa.

Pylväskäytävänä lähellä on myös kaunis kirkko.

Pois ajaessamme näimme tien vieressä myös toisen mielenkiintoisen näköisen kirkon, jonka edessä näytti olevan turistiryhmä, joten ilmeisesti Mariánské Láznessa olisi muutakin nähtävää kuin tuo pylväskäytävä ja puisto, jossa kiertelimme.

Mariánské Láznen kauniit rakennukset ja katunäkymät

Nämä kuvat kertovat Mariánské Láznen kauniista näkymistä. Toinen toistaan komeampia rakennuksia riittää.

Matkamme jatkui parin tunnin pysähdyksen jälkeen. Olimme lähteneet liikkeelle niin aikaisin, eikä matkamme ollut valtavan pitkä, mikä johti siihen, että pysähdyimme nähdessämme korkealla komean linnan. Zelena Horan linna Nepomukissa – odottamaton elämys.

Onko Karlovy Vary sinulle tuttu? Sieltä olimme aamulla lähteneet ja nyt näimme Mariánské Láznessa paljon yhtäläisyyksiä siihen. Lisää tekstiä ja kuviamme löytyy täältä.

Karlovy Vary

Seuraava pysähdyspaikkamme eli Nepomukin linna tarjosi meille natsiyllätyksen.

teksti löytyy täältä:

Zelena Horan linna – NepomUk

2 ajatusta artikkelista “Marianske Lazne

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Hienolta näyttävä puisto!

  Noihin laulaviin suihkulähteisiin on joissain paikoissa pääässyt tutustumaan, mutta ikinä en itse ole osunut paikalle siihen aikaan, että muusiikkia olisi päässyt kokemaan. Hienoja paikkoja kaikesta huolimatta.

  Tykkää

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Tuo suihkuavan veden ja musiikin yhdistäminen on hieno tapa saada aikaan jotain upeaa. Kaikkein parhaat esitykset olemme nähneet Versailles’n puistossa, mutta sielläkin piti tarkkaan tietää, milloin olla paikalla, että pääsi sen kokemaan. Toisella kerralla käydessämme otin selvää ja onnistuimme. Kannatti.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s