Haluan taas lentää!

Haluan lentää maailmalle! En lentokoneella, vaan itse autoillen, pyöräillen ja kävellen, huikeita maisemia katsellen, yksityiskohtiin vaipuen ja ihanuuksia ihmetellen.

Haluan vaipua tuntikausiksi ruusujen keskelle, kävellä käytävillä kaikki aistit auki ja istahtaa vain nauttimaan imien silmilläni värien runsautta.

Haluan kierrellä juustojen ja posliiniin keskellä, oppia ja ihmetellä paikallisia herkkuja ja taidetta.

Haluan etsiä hullunkurisia ja persoonallisia majapaikkoja, joissa minut otetaan vastaan ystävällisesti ja iloiten.

Haluan kierrellä pienissä tunnelmallisissa kaupungeissa.

Vezprem Unkari

Haluan törmäillä kummalliseen katutaiteeseen.

Haluan kiipeillä torneihin ja rinteille ja katsella maailmaa ylhäältä.

Haluan hullutella ja pitää pikkuisen hauskaa.

Haluan kuvata arkkitehtuurin ihmeellisyyksiä ja vallattomia värejä.

Antaisin itseni yllättyä siitä, miten paljon suomalaisia on ulkomailla. Haluaisin kuunnella, miksi he ovat siellä, mitä tekevät ja miten viihtyvät. Yllättyisin mielelläni näyteikkunoiden suomalaistarjonnasta.

Haluan etsiä kartalta reittejä ja maisemia, joita en ole ennen nähnyt.

Haluan tutustua kulttuurin piirteisiin ja osallistua paikallisiin juhliin.

Haluan nähdä paikallista kulttuuria, vaikka voisin kokea sen ylilyöntinäkin.

Haluan vaeltaa ihanissa maisemissa ja lämpimässä säässä.

Haluan pyöräillä paikallisilla pyöräteillä. Pysähdellä, katsella maisemia, nauttia.

Haluan istua autossa, kun Juha ajaa vuoristoteitä.

Haluan tutustua historiaan.

Haluan kurkistaa sisällekin hienoihin linnoihin, konserttisaleihin ja kirkkoihin.

Haluan, siis haluan taas kokea jotain uutta. Yllättyä, löytää jotain, mistä en ennen edes tiennyt. Isoihin turistikohteisiin ei varsinaisesti enää tee mieli, sellaisia on jo menneinä vuosikymmeninä nähty. Nyt ei ole enää kiirettä mihinkään.

Voisin jatkaa matkakuvien selaamista vaikka kuinka kauan ja poimia kymmeniä lisää. Tähän kuvaan haluan kuitenkin tänään kuvavirran lopettaa. Vielä joskus istun jossain katsellen auringonlaskua ja olen iloinen takana olevasta vaiherikkaasta päivästä.

Durmitor Montenegro

Kirjoittelemme koko ajan lisää matkoistamme ja retkistämme. Kunhan korona on ohi, haaveilemme taas ajavamme Espanjaan tai jonnekin. Sitä ennen retkeilemme ja pyöräilemme enimmäkseen pääkaupunkiseudulla. Voit seurata meitä Facebookissa: Ailajajuha.

14 ajatusta artikkelista “Haluan taas lentää!

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Hienoja kuvia! Enpä yhtään ihmettele, että niitä katsellessa haluaa taas lentää. 🙂 Tuo Sevillan katedraali muuten näyttää todella hienolta, en muistanutkaan, että Sevillassakin on niin näyttävä katedraali. Durmitorin kansallispuistosta oli useampi kuva, se on ollut pidempään itselläni mielessä, kovasti haluaisin sinne patikoimaan!

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi, Durmitorista juuri olisi löytynyt vaikka mitä, mutta halusin välillä lentää muuallekin. Kannatan siellä käyntiä ja ehdottomasti useamman päivän reissu ei mikään pisto rannikolta.

   Tykkää

   Vastaa
 2. Array

  Kyllä, todella moneen kohtaan kyllä, liikkumisen vapautta on todella kova ikävä! Hienoja kuvamuistoja maailmalta olette koonneet tähän, ja toivottavasti jossain lähitulevaisuudessa taas onnistuu uusien muistojen hankkiminen maailmalta.

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
 3. Aila ja Juha Kirjoittaja

  Kiitos kommentistasi, kiva kun kävit! Kyllä uskon, että lähitulevaisuudessa kuvia tulee vielä paljon lisää. Nyt on jo mielessä moniakin pysähdyspaikkoja seuraavalle matkalle. Kun vain pääsisi toteuttamaan. Pian!

  Tykkää

  Vastaa
 4. Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Voi Aila. Puitpa tunteet hyvin sanoiksi ja kuviksi. Juuri tuota kaikkea myös minä haluan. Ja tässä kohtaa raskas huokaus….

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi, kiva kun kävit! Uskon tietäväni, miten ja miksi molemmat huokailemme raskaasti näinä matkustusrajoitusaikoina. Lämpö ja kaikki kaunis houkuttavat. Kyllä tästä vielä selvitään!

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi, kiva kun kävit! Otsikolla hain vähän huumoria tähän postaukseeni, koska lentokoneella lentäminen on meidän matkailussani nykyisin tosi harvinaista, eikä niitä lentoja aikaisemminkaan paljon ollut. Toki silloin vähän enemmän, kun matkustelimme esim. koulujen lomaviikoilla, eikä siinä ajassa olisi muuten kovin pitkälle päässyt. ”Lentäminen” on tällä hetkellä enemmän psykologinen juttu, mieli lentää, kokee uutta. Sitä haikailen nytkin.

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Kyllä matkakuume tosiaankin alkaa olla sellainen, että se monessa jo tuntuu. Mutta kyllä me vielä pääsemme, näin uskon. Joukossa paljon sinulle tuttuja – jäin ihmettelemään, onko jokin paikka vielä sellainenkin, jossa ET ole käynyt 🙂

   Tykkää

   Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Kyllä me molemmat vielä pääsemme. Ajattelen kuitenkin odottaa siihen asti, että ei enää tarvitse stressata peruutuksista tai muuttuvista määräyksistä.

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s