Pakilan joulupolku ja Helsingin valoja

Mikä olisi ihanampaa nyt kuin päästä itse rakentamaan joulupolkua? Saada tehdä jotain mielekästä, osallistua, kokea yhteisöllisyyttä ja olla mukana porukassa? Tänä jouluna joulu on näkynyt ulkona, ikkunoiden takana ja virtuaalisesti monin tavoin. Me pääsimme mukaan rakentamaan joulupolkua Pakilan Hyvän Paimenen kirkolle.

Kirkon aulaan on rakennettu seimi tai seimeen liittyviä asioita kolmelle pöydälle. Yksi näistä on meidän rakentamamme jouluseimi espanjalaiseen tapaan, enimmäkseen myös espanjalaisin tavaroin.

Paimenille ilosanomaa tuova enkeli on ystävän jäämistöstä ja ympärillä laulavat kaislaenkelit Sloveniasta, mutta paimenet, lampaat ja puskaan piiloutuva kakkija ovat Espanjasta.

Espanjasta ovat myös Betlehemin kyläläiset, kauppiaat, viininpolkijat ja eläinten hoitajat ja kylän keskellä oleva kaivo.

Espanjalaisesta kukkakaupasta joulukoristeiden joukosta ovat löytyneet myös tietäjät, jotka espanjalaiseen tapaan ovat kruunu päässä kameleiden selässä seimelle tulevia kuninkaita.

Joosef, Maria ja Jeesuslapsi lähtivät mukaamme Toledosta, kun emme saaneet silmiämme irti lapsuuden muistot mieleen tuovista hahmoista huivit päässään. Ihan kuin koulujen joulukuvaelmissa. Heidän takanaan on appeni Israelista tuoma öljypuinen rakennus tähtineen.

Meidän seimemme vieressä on Namibialaisia joulukoristeita.

Kirkon kiertäminen on joulupolku. Ikkunoissa on nähtävillä erilaisia näkemyksiä joulusta, enkeleistä ja joulukoristeista ja esittelee muutama ikkuna myös jouluun liittyviä traditioita.

Olemme etsineet myös muita seimiä ja joulupolkuja. Hienoimmat seimet löysimme Kannelmäen kirkosta.

Helsingin keskustassakin on muutamassa kirkossa ja Aleksanterinkadun ja muutaman poikkikadun ikkunoissa perinteisesti seimiä, mutta meitä eivät nämä oikein ole puhutelleet vaikka pari kertaa olemme niitä katselleetkin. Kirkot ovat olleet iltaisin kiinni ja kivatkin seimiasetelmat näyteikkunoissa tuntuvat pieninä hukkuvan muun kaman joukkoon, vaikka jotkut kauniita ovatkin.

Helsingin keskustassa joulupolkuna puhuttelevat paljon enemmän näyttävät jouluvalot ja jouluisesti koristellut ikkunat.

Palaan vielä lopuksi Pakilan Hyvän Paimenen kirkkoon. Alttarille on rakennettu kaunis iso seimiasetelma koko joulun ajaksi.

Tuon seimen edessä saimme Pakilan seurakunnalta mahdollisuuden myös laulaa yhdessä perheenä joululauluja, mitä tänä jouluna emme kodissamme voineet tehdä. Näin voimme toivottaa seurakunnalle, ystäville, sukulaisille ja sinullekin lukijamme hyvää joulua ja onnellista vuotta 2021.

Tuosta tilanteesta on myös olemassa video, jonka kuunteleminen on ollut joka päivä joulun aikaan oma joulupolkumme. Valitettavasti video ei ole enää nähtävissä.

4 ajatusta artikkelista “Pakilan joulupolku ja Helsingin valoja

  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Tuon Pakilan joulupolun idea oli vielä enemmänkin tuoda esille joulun viettoa eri maissa, koristeluja ja perinteitä, mutta ilmeisesti osa ideoista peruuntui. Mutta kiva, että jotain toteutui. Tampereen valot kävimme mekin katsomassa, Juha lähtee sinne lapsuuden ja nuoruuden kotikaupunkiinsa aina, kun on jotain syytä. Olivat tosi hienot. Mietin juuri, teenkö siitäkin vielä tekstin. Teenkin varmaan, jos ehdin vielä.

   Tykkää

   Vastaa
 1. Mari / Kodinvaihtaja

  Huikeaa, että perheenä voitte musisoida noin yhdessä. Taisi tulla tippa linssiin, kun jälkikäteen katselitte videota, itseäni koskettaa jo pelkästää kuva. Pitäisi vaihdella joskus kodinvaihtokokemuksia. Kun tulette Tampereelle ja kun on vähemmän koronaa, niin laittakaa viestiä , olisi tosi kiva nähdä!

  Liked by 1 henkilö

  Vastaa
  1. Aila ja Juha Kirjoittaja

   Kiitos kauniista kommentistasi! Ihan totta, kyyneleet silmissä katselin tuota videota niin pitkään kuin se oli nähtävillä, eli kaksi viikkoa ihan joka päivä. Poikien musiikkiharrastuksista ja valinnoista ja kaikesta muusta tulvi mieleen tunnelmia ja lämpöisiä ajatuksia. Tytär selloineen puuttui tilanteesta, mutta muistoja tulvi kaikista. Olisikin tosi kiva nähdä ja jutella niistä kodinvaihtokokemuksista. Käymme silloin tällöin Tampereella, Juhan lapsuuden maisemissa kyllä, eli eiköhän tämä vielä toteudu. Aila

   Tykkää

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s